Мигдаль часто називають королівським горішком, хоча в науці він вважається
кісточковим плодом. Так чи інакше, мигдальне дерево належить до
сімейства рожевих, виду сливових. Щоправда, частіше зустрічається мигдальний
чагарник. Батьківщиною його вважається Середня Азія, проте широка
популярність була забезпечена йому ще з давніх-давен, тому що саджанці
мигдалю мандрівники розвозили і висаджували по всьому світу. І, тим не
тим не менш, це були дуже дорогі ласощі, доступні лише найвищим
особам у державі. Вірно, це стало можливим не тільки завдяки
відмінному смаку мигдалю, але і його цінним властивостям, які народні
Цілителі помічали і застосовували в лікуванні різних захворювань. Цікаво те, що в Америці мигдаль від початку не ріс, а тепер Каліфорнія - найбільший постачальник мигдалю.
тепер Каліфорнія - найбільший постачальник мигдалю по всьому світу. Після
того, як пілігрими привезли цінні саджанці на американський континент,
їх стали розсаджувати по всьому материку, і вони добре приживалися.
Споживачами цінуються також плоди, вирощені в Іспанії та Йорданії.Способи застосуванняЗ давніх часів збереглися перекази про мигдаль як про плід,
що приносить удачу, благополуччя, любов, здоров'я і щастя в дім. Багато
народи пригощають ним гостей на весіллях, щоб цей символ допоміг молодим
знайти все, що приносить цей горіх (залишимо цю назву як
загальноприйняту). Мигдаль дуже корисно вживати як перекус,
попередньо замочивши горіхи в очищеній воді й залишивши їх у такому
стані на ніч. За цей час відбувається активація корисних корисних
Корисні властивостіПерше, що можна відзначити в мигдалі - високий вміст
мононасичених жирів, які дуже корисні для людини. Вони
сприяють виведенню холестерину з організму. Наявність вітаміну В
роблять мигдаль дуже корисним для побудови та нормального
функціонування клітин, що дає змогу відсунути старіння організму. А
вітамін Е має антиоксидантні властивості й також вважається
вітаміном молодості - він допомагає запобігти онкологічним
З мінеральних речовин у мигдалі багато магнію, калію, фосфору і
кальцію. Поєднання цих речовин робить мигдаль корисним для
Також мигдаль допомагає очищати і перешкоджати зростанню кишкового паразита, а також допомагає очищати і перешкоджати зростанню кишкового паразита. Це пов'язано з високою концентрацією жирних кислот. У протипоказаннях слід зазначити, що потрібно з обережністю вживати при порушенні серцевого ритму. умови зберіганняМиндаль слід зберігати за температур не вище 18-20 градусів Цельсія.
Цельсія, за відносної вологості не вище 75%. Мигдаль слід
тримати в герметичній тарі, без сторонніх запахів. У домашніх умовах для забезпечення такого виду зберігання можна використовувати холодильник.
Способи застосування:З давніх-давен збереглися перекази про мигдаль як
про плод, що приносить удачу, благополуччя, любов, здоров'я і щастя в
будинок. Багато народів пригощають їм гостей на весіллях, щоб цей символ
допоміг молодим знайти все, що приносить цей горіх (залишимо цю назву
як загальноприйняте). Мигдаль дуже корисно вживати як перекушування,
попередньо замочивши горіхи в очищеній воді і залишивши їх в такому
стані на ніч. За цей час відбувається активація корисних речовин.Корисні властивості:Перше, що можна відзначити в мигдалі, - високий
вміст мононасичених жирів, які дуже корисні для людини. Вони сприяють
виведенню холестерину з організму. Наявність вітаміну В роблять мигдаль
дуже корисним для побудови та нормального функціонування клітин, що
дозволяє відсунути старіння організму. А вітамін Е має антиоксидантні
властивості і також вважається вітаміном молодості – він допомагає
запобігти онкологічним захворюванням.З
мінеральних речовин у мигдалі багато магнію, калію, фосфору та кальцію.
Поєднання цих речовин робить мигдаль корисним для серцево-судинної
системи та всього організму загалом.Також
мигдаль допомагає очищати та перешкоджати зростанню кишкового паразиту.
Це пов'язано з високою концентрацією жирних кислот.У протипоказаннях слід зазначити, що слід обережно вживати при порушенні серцевого ритму.Умови зберігання:Мигдаль слід зберігати при температурах не вище
18-20 градусів Цельсія, при відносній вологості не вище 75%. Мигдаль
слід тримати у герметичній тарі, без сторонніх запахів.У домашніх умовах для забезпечення такого типу зберігання можна використовувати холодильник.