Корінь петрушки (Petroselinum tuberosum) називають білим коренем через світло-жовтого кольору. Він володіє чистим і свіжим смаком, поєднує в собі солодкість моркви і аромат кореня селери. Стародавні греки назвали дике рослина, яка росте на скелях і кам'янистому ґрунті, "petroselion", тобто "Кам'яний селера". Ця назва закріпилася за петрушкою в більшості європейських країн. Стародавні слов'яни називали петрушку "Свербигуз" або "пестрецом". Довгий час рослина вважалося священним і не вживалося в їжу. Але з 9 століття, пізнавши всю красу ароматних якостей і лікувальних властивостей трави, петрушка стала необхідним атрибутом будь-якої кухні світу, окрасою салатів, добавкою в супи, овочеві рагу, м'ясні, а також рибні страви. Більш того, придбала любов народної медицини. Перш за все, петрушка відома своєю зеленню. Але корінь рослини виявився смачним і корисним продуктом. Веретеноподібний білий корінь концентрує в собі весь аромат, обумовлений великим вмістом ефірної олії і набором корисних речовин всього рослини. Корінь петрушки з широким асортиментом корисних властивостей застосовують: при розладах травлення, метеоризмі; для лікування печінки, хвороби сечового міхура, запалення передміхурової залози; для поліпшення роботи системи кровообігу, особливо для нормалізації артеріального тиску; для лікування суглобів і подагри; при кашлі і захворюваннях дихальних шляхів; при цукровому діабеті (містить в корені інулін - инсулиноподобное речовина, що регулює сольовий обмін і виводить з організму продукти розпаду); очищає організм при інтоксикації; як сильний афродизіак; викликає апетит. Білий корінь застосовується в медицині, косметології, кулінарії. Наші далекі предки не тільки збирали петрушку. Спеціально вирощені коріння вони використовували для лікування. Відомі старовинні рецепти вживання кореня петрушки - заспокійливий засіб як при порушенні, так і при депресії. У кулінарії корінь петрушки застосовують як і селера, пастернак, морква. Добре поєднується з кмином, фенхелем і зирой. Володіє корінь рослини ніжнішим і солодким смаком. При приготуванні супів, овочевих рагу закладається на початку варіння, тому що аромат зберігається при будь-, навіть тривалій тепловій обробці. Їстівний, ніжний і ароматний, корінь петрушки вживають і в сирому вигляді. Китайці, наприклад, люблять дрібно нарізаний і обсмажений корінь, як овочевий гарнір. Виробництво - Україна Термін зберігання, років - 2 Харчова цінність, г / 100г: білки - 2, жири - 1, вуглеводи - 10 Енергетична цінність, ккал / 100г - 51; Склад: сушений різаний корінь петрушки 3 * 3 мм Фото не з інтернету, реальний товар в наявності. Величезний асортимент спецій, один з найбільших в Україні - понад 150 видів спецій і приправ в одному місці. Також в наявності аксесуари - млини, ємності для зберігання. Створюємо подарункові набори. Переходьте за посиланням на назву магазину і дивіться всі товари. Фасування можемо зробити будь-яку - від 50 грам. Відправляємо в день замовлення. У кожній посилці вас чекає сюрприз від "Перчика".