Норма висіву: 1,5-2,2 кг на 1 сотку.
Овес — культура, яка багата поживними елементами протягом вегетаційного періоду. Зрізання зеленої частини проводитися до пожовтіння бадилля, щоб після розкладання зелень послужила для грунту додатковим кормом.
Сильними якостями рослини є:
• можливість висіву восени і навесні;
• відрізняється підвищеною стійкістю до морозів, погодних змін;
• не зашкодить раннім культурам;
• підходить для грунту збідненого, з підвищеною концентрацією солі, з порушеним кислотно-лужний баланс;
• запобігає появи бур’яну;
• по удобрювальну якостям прирівнюється до гною;
• збільшує калій, фосфор, вологоємність, повітропроникність;
• запобігає появі іржі та ерозії.
Корисні властивості овса:
• Має особливо поживні стебла, які містять більше цінного білка, ніж люцерна і конюшина.
• У вегетативній масі містить більше калію і фосфору, ніж азоту.
• За вмістом поживних елементів біомаса злаку співмірна з гноєм, проте азотних сполук в цій органіці менше. Слід зазначити, що кількість елементів залежить від віку рослини: чим воно старше, чим більше в ньому калію, а ось азот переважає в молодої зелені. У зв’язку з цим овес як добриво зрізають, коли він доростає до 20 см у висоту.
• Завдяки вмісту калію овес особливо корисний для пасльонових і ягідних культур, огірків і капусти, оскільки дана речовина робить їх смак більш насиченим і солодким.
• Овес можна впевнено висівати як оптимального розпушувача грунту, а також для попередження ураження городніх культур кореневою гниллю.
• Однозначна заборона посіву вівса на території, де планують вирощувати зернові культури, картопля.