triangle

    Спеціальна пропозиція 🤫

    Підібрали потрібне за вигідними цінами 🛍️

    Акція:
    Категорія
    Приналежність
    Вид
    Розмір
    Таблиця розмірів
    Розміри
    Розміри
    Колір
    Бренд
    Ціна
    від
    до
    Аудиторія
    Матеріал корпусу
    Форма корпусу
    Країна бренду
    Тип циферблату
    Функції
    Країна виробництва
    ¯\_(ツ)_/¯
    У вас немає обраних фільтрів
    кешбек від 7 ₴
    розстрочка
    -18%

    Ароматна 100% Арабіка, яка поєднує в собі м’якість, ніжну кислинку та вишуканий післясмак. Завдяки сублімованій технології виробництва збережено багатий смак і природний аромат свіжозвареної кави. Особливостями цієї кави є: 1) Виготовлення зі 100% зерен арабіки; 2) Легке обсмаження для м’якого та збалансованого смаку; 3) Технологія сублімації забезпечує максимальне збереження аромату та свіжості; 4) Ідеально підходить для приготування вдома, в офісі чи в кав’ярні, а зручний формат 1 кг цьому тільки сприяє. Спосіб приготування, який ми рекомендуємо: 1-2 чайні ложки кави залити 150-200 мл гарячої (не киплячої) води, перемішати. За бажанням додати цукор, молоко або вершки. Для холодної версії – розчинити в невеликій кількості гарячої води, потім додати лід і молоко. Насолоджуйтесь натуральним смаком справжньої арабіки в кожній чашці!
    -29%

    Цукро́ва пу́дра — кристали цукру, подрібнені до порошкоподібного стану. У промисловому виробництві харчових продуктів цукрова пудра використовується там, де потрібне швидке розчинення цукру. Також вона необхідна для виробництва глазурі, збивання вершків та яєць, приготування коктейлів та інших безалкогольних напоїв, прикрашання кондитерських виробів.
    кешбек від 2 ₴
    розстрочка
    -10%

    Жуйка Love Is зі смаком вишні та лимона створює неповторний феєрверк ароматів смаку, який палко полюбили поціновувачі яскравих та незвичайних дуетів. Обирайте яскравий світ неповторних ягідно-фруктових емоцій. Особливостями цієї жуйки є: 1) Індивідуальне пакування кожної жуйки, що дозволяє брати їх окремо у подорож, на навчання чи просто на прогулянку посмакувати з друзями; 2) Відкриття кожної жуйки — справжній сюрприз, який ховають у собі вкладиші. В кожному з них ви знайдете лаконічні та влучні цитати про кохання; 3) Поєднання вишні та лимону в Love Is створює новий смак, коли кислота лимону у роті одразу підсолоджується концентрованою солодкістю вишні. Такий тандем вибухових смаків ви не забудете ніколи. Наша компанія чудово розуміє відчуття покупців, які хоча б раз спробували жувальну гумку Love Is. Це незабутня насолода, яку ви захочете розділити разом з коханою людиною, а отже поласувати вдвічі більшою кількістю жуйок. Через неабиякі смакові властивості та зовнішній вигляд, жуйку часто використовують на святах, у дитячих конкурсах тощо. Ми пропонуємо купити блок з жуйками, який містить 100 штук неперевершеного задоволення. Бо кохання — це Love Is.
    кешбек від 1 ₴
    розстрочка
    -19%

    Заглушки для розеток MBM kids захистить Вашу дитину від удару електрикою. Монтуються дуже легко. Для установки досить зняти захисну стрічку та приклеїти заглушку на розетку. При використанні не потрібно діставати заглушку, досить повернути пластину на 90 градусів. Після використання вона повернеться в початкове положення. Підходять під європейські розетки типу F.Виготовлено з безпечного матеріалу - ABS пластику, який може бути повторно перероблений. В комплекті 6 заглушок. Колір: білий.
    -19%

    Приправа до борщу допоможе створити дійсно унікальний смак цієї справжньої, суто української страви. До її приправи входять: буряк, морква, цибуля різана, цибуля порей, паприка червона різана, петрушка зелень, часник сушений, томат різаний. За допомогою суміші спецій можна додати страві легкого аромату зелені та особливого смаку. Спосіб застосування: приправу додавати за смаком за 10 хвилин до завершення приготування страви.
    кешбек від 1 ₴
    розстрочка
    -19%

    Накладки на кути призначені для захисту Вашої дитини від травмування. Особливо актуально, коли дитина починає повзати і ходити. Падіння неминучі, але Ви можете убезпечити чадо від серйозних травм і забоїв, за допомогою захисту на гострі кути. Вони легко клеяться на куточки столу, ящика, ліжка, тумбочки і інших меблів, за допомогою ЗМ скотчу, який входить в комплект і не пошкоджують поверхню. Виготовлені з безпечного і нетоксичного матеріалу — ПВХ. В упаковці 4 накладки.Колір: прозорий
    -24%

    Цибуля - одна з найбільш популярних спецій, яка в основному використовується смаженою. Саме в такому вигляді вона здатна додати страві особливого аромату і витонченого смаку. Але тільки в тому випадку, якщо цибуля засмажена правильно і в міру. В іншому - вона зіпсує всі смакові властивості. Цибулю смажену застосовують для приготування : домашніх страв (супів, борщів, заправок, соусів, каш, пюре, рибних та м’ясних страв) у виробництві напівфабрикатів, паштетів, ковбаси; для фастфуду: хот-догів, локшини, бургерів і інше; для приготування хлібобулочних виробів.
    -24%

    Пажитник, шамбала, сінна гуньба, метхі та фенугрец — все це назви одного і того ж ромбовидного насіння, яке має характерний грибний аромат з нотками скошеної трави, гіркого і пряного на смак з легким горіховим присмаком. Він прийшов з Малої та Передньої Азії, поширившись в передгір’ях Туреччини, Іраку, Ірану, вирощується на території Єгипту, Індії, Японії, Марокко та США. Рослина має безліч лікувальних властивостей та позитивно впливає на організм: покращуючи апетит; очищуючи травну систему від шкідливих накопичень; нормалізуючи тиск та зміцнюючи кровоносні судини; підвищуючи рівень гемоглобіну; зміцнюючи серце та мінімізуючи ймовірність інфаркту; нормалізуючи гормональний фон та збільшуючи кількість естрогену в жіночому організмі; зміцнюючи імунітет; підчищуючи чоловічу потенцію; зміцнюючи структуру волосся. Навіщо можна купити мелений пажитник? Щоб отримати мелену пряність, насіння спершу обсмажують, а потім розтирають в порошок, використовуючи для: соусів, підлив та супів завдяки згущуючим властивостям; збагачення аромату страв з овочів, бобів та грибів; ароматизації тіста для кондитерських та хлібобулочних виробів; доповнення до аджики або сирів; покращення смаку нутових млинців та салатів з моркви; приготування масок та скрабів для обличчя, адже воно сприяє регенерації шкіри, прискорюючи процеси загоєння ран і опіків, позбавляючи від прищів та вугрів. В Америці чаман часто використовують в процесі приготування кленового сиропу та рому. Насіння гарно поєднується з іншими прянощами, серед яких коріандр, кмин, чорний перець, петрушка та безліч інших. Можна купити пажитник мелений для створення домашніх сумішей карі або хмелі-сунелі. Він містить багато галактоманана, більш відомого як харчова добавка Е417.
    -30%

    Заатар - приправа з трав, одна з найпопулярніших і улюблених спецій в арабській кухні. До суміші додаються як основна складова материнка сирійська, майоран, чебрець або також суміш цих трав. Суміш - не тільки смачна, але і дуже корисна і вважається продуктом - афродизіаком. Заатар чудово підходить до хумус, м'яса, овочів, соусів. Найчастіше заатар змішують з оливковою олією і намазують на піту або хліб, додають козячий сир або просто посипають сухим тертим сиром, смачна і оригінальна закуска готова! Дуже смачно цією сумішшю посипати тости, хліб або коржі перед випічкою. Ви можете просто додати її в улюблений салат, надаючи йому пряний аромат спецій і оригінальний смак. Заправити їм гарячі страви або навіть суп. Можна замаринувати курку в суміші Заатар, додавши оливкового масла, солі і гранатового сиропу. Можна змастити лосось або сьомгу в суміші вершкового масла, Заатар і часнику і запекти. Можна додавати його при запіканні овочів, наприклад посипати їм запечені баклажани і трохи полити лимонним соком. Як бачите, варіантів використання багато і тут немає чітких рамок. Все залежить від смаків і вподобань. Кількість також за смаком. До складу суміші Заатар входять: сумах, чебрець, орегано, паприка мелена, мелена зіра, кунжут білий, сіль.
    -19%

    Батьківщиною рослини базилік являється Південна Азія. Саме звідти вона поширилась до Древньої Греції, де з нею було пов’язано безліч повір’їв, а також на територію Індії, ставши практично священною травою. В Древньому Єгипті його використовували під час муміфікування і вінки з нього знайдені в пірамідах. Це однорічна рослина з прямим стеблом і безліччю листя, яке і використовують в кулінарії. Воно має ніжний, злегка гіркуватий смак, з незначним камфорним присмаком. Кожен сорт має свій запах. Один ближче до лимона, тоді як інший до гвоздики. Є навіть базилік з ванільним ароматом. Всього існує більше 150 сортів цієї пахучої трави. Її зрізають і сушать в тіні, щоб зберегти максимум смаку та аромату, а потім подрібнюють. Як використовують зелений базилік на кухні? Він тонізує, стимулює процеси травлення та збуджує апетит. Покращує засвоєння поживних речовин, зміцнює нерви та пам’ять. Містить безліч ефірних олій зі складним складом, камфору, дубильні речовини, оцимен, фітонциди, каротин, цінеол та ряд вітамінів. Ця приправа найчастіше використовується під час приготування італійських страв і є основним інгредієнтом відомого соусу песто. В сушеному вигляді її використовують для приготування: ковбас, тушонок та паштетів; омлетів; салатів; страв з крабів і морепродуктів взагалі; кетчупів, заправок, соусів, підлив та маринадів. Купити базилік варто кожній господині, адже він чудово поєднується з супами, рибою, сиром, помідорами. Його додають до пасти, лазаньї та піци. Він входить до складу багатьох пряних сумішей, серед яких прованські трави, італійські трави, хмелі-сунелі. Базилік чудово поєднується з іншими травами. Разом з розмарином він надає перченого запаху страві, а в парі з чебрецем підсилює гостроту страви. Однак важливо не перестаратись з кількістю прянощі і додавати її в міру.
    -23%

    Аджика — гостра абхазька приправа, яка стане чудовим доповненням багатьох страв. Суміш складається з червоного перцю, часнику та інших прянощів. Її створення приписують середньоазійським чабанам, які давали своїм вівцям сіль, щоб вони активніше їли траву та набирали вагу. Тоді сіль була досить дорогою, тому власники овець давали чабанам суміш солі з червоним перцем, щоб їхні наймити не їли її самі. Але чабани обійшли цю хитрість просто додавши до суміші пряних трав, які росли в високогір’ї. Саме тому спочатку її називали апирпил-джика або перцева сіль. Згодом вона здобула звичнішу назву. З чого складається грузинська аджика? Ми пропонуємо суміш, яку готуємо самостійно, використовуючи для цього тільки найсвіжіші, абсолютно натуральні прянощі та спеції, без шкідливих штучних барвників та додатків. Вони зберігають свій аромат та повністю розкривають смак інгредієнтів під час приготування. Аджика складається на 70% з часнику, 20% червоного перцю, 5% солі та 5% трав. Серед прянощів, які додаються до основи, можна знайти: коріандр; базилік; чебрець; кріп; майоран; пажитнік; лавровий лист. Як використовувати цю грузинську приправу? Аджику можна використовувати як концентровану приправу під час приготування маринадів та супів або додавати в процесі маринування чи безпосереднього приготування м’ясних страв. Вона чудово доповнює овочеві салати, підсилює аромат та смак соусу ткемалі. Варто враховувати, що це досить гостра приправа, тому купити її варто лише якщо ви не маєте проблем з травленням чи гострих захворювань шлунково-кишкового тракту. Проте саме ця гострота і робить її такою цінною, адже аджика сприяє секреції шлункового соку і стимулює процеси травлення.
    -5%

    Найчастіше цей продукт використовують для приготування і прикраси всіляких десертів. Готують печиво з кокосовою стружкою, бісквіти, цукерки, млинці, тістечка, кекси і т. п. Так само посипають кокосовою стружкою пироги, торти, морозиво. Нерідко стружка доповнює соуси, салати, гарячі страви. Цей інгредієнт використовують при обжарке креветок, сирних кульок, при паніровці риби і м'яса. Користь і шкода кокосової стружки Волокна, що знаходяться в м'якоті кокоса надають позитивний вплив на травну систему. Прискорює обмін речовин, виводить токсини, очищає кишечник. Кокосова стружка робить позитивний вплив на зір. До складу продукту входить лауринова кислота, що дозволяє перешкоджати ракових хвороб. Сприяє підвищенню імунітету, т. к. збагачений вітаміном В і С. Природні антиоксиданти, що входять до складу стружки мають омолоджують властивостями, покращують стан шкіри і волосся, позбавляють від зморшок. Корисні кислоти, що знаходяться в продукті перешкоджають атеросклерозу і виводять холестерин.
    -23%

    Прованські трави є сумішшю прянощів, які традиційно використовувались спочатку лише у французькій кухні, а згодом поширились всією Європою. Батьківщиною мішанки, як це зрозуміло з назви, вважається французький регіон Прованс, відомий своїм духмяним різнотрав’ям. Завдяки їхньому надзвичайно вдалому поєднанню композиція виділяється з-поміж інших сумішей неповторним ароматом та має безліч переваг для використання на кухні та в лікувальних цілях. Прованські трави містять різноманітні корисні елементи, серед яких: ефірні олії; дубильні речовини; калій; натрій; магній; селен; цинк; фосфор; залізо; рибофлавін. А також вітаміни А, С, D, Е, В1, В3, В6 та В12. Чому варто купити прованські трави? Вдале поєднання запашних трав з півдня Франції створює композицію з надзвичайним ароматом. Ця суміш популярна серед кулінарів по всьому світу, адже ідеально підходить до більшості страв. Хоч найчастіше її використовують у середземноморській та французькій кухні. Вона надає продуктам неповторного пряно-гострого смаку та приємного аромату. Чудово поєднується с м’ясом, підкреслюючи виразний смак страв. Мішанка гарно доповнює супи та бульйони, збагачуючи аромат, не перебиваючи його. Вона незамінна для жирних страв, хоча водночас здатна урізноманітнити дієтичне харчування. Дехто додає її навіть у випічку, наприклад у хліб. Суміш просто ідеально доповнює звичайну смажену картоплю, збагативши її новими, унікальними нотками. Традиційно в склад прованських трав входить: майоран; базилік; петрушка; фенхель; коріандр; орегано; кріп. Подібне поєднання дозволяє сухим травам доповнювати смакові якості одна одної, переплітаючись між собою і створюючи абсолютно новий, оригінальний аромат, який обов’язково збагатить раціон та відкриє новий бік звичних страв.
    -18%

    Мексиканська кухня – одна з найбільш цікавих та незвичайних. Аби відчути подих Мексики, використайте спеціальну приправу. Вона має яскравий насичений червоно-оранжевий колір та пекучий пікантний смак. Дана спеція ідеально підходить до м’яса, овочевих справ, супів, соусів. Вона підкреслює природній смак і разом з тим додає нотки гостроти та «латиноамериканського вогню». Ви можете використовувати приправу, коли готуєте національні мексиканські страви, додавати до начинок, м’ясних рулетів, салатів. Дана приправа створить неповторний присмак, подарує вишукано-пряний аромат, додасть оригінальності та барв. Інколи її використовують для маринування м’яса, а також застосовують для декорування. У склад продукту входять паприка червона і кмин, гірчиця та часник гранули, перець чилі мелений, петрушка.
    -31%

    Ця спеція – одна із найбільш відомих нам. Адже практично кожна господиня щодня використовує ріпчасту цибулю. Проте, якщо вам потрібно урізноманітнити смак страв, додати до них пікантності, то чудовим доповненням є різана сушена цибуля. Приправа має жовтуватий колір, приємний гоструватий смак та ніжний аромат. Дана спеція є неймовірно корисною. Адже містить вітаміни групи А, В, С, залізо, калій, йод, магній. Вона допомагає підвищувати імунітет, сприяє міцності кісток, добре впливає на роботу серцево-судинної системи, має бактерицидну дію. Застосування приправи стимулює апетит, покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. Цибулю порей застосовують для приготування супів, борщів, заправок, соусів, рибних та м’ясних страв. А ще її можна додавати до овочевих пюре. Зазвичай добавляють дану приправу за 20 хвилин до того, як страва буде готова. Адже вона має віддати свій аромат та смак.
    -32%

    У 1784 році була відкрита лимонна кислота. Її виділив із недостиглих лимонів аптекар зі Швеції. На вигляд - це кристали білого порошку з кислим смаком. Її можна розчинити у спирті та воді. Лимонну кислоту активно використовують у харчовій промисловості. За її допомогою можна забезпечити триваліший термін зберігання продуктів. Вона є регулятором кислотності. Це чудовий консервант. Вона надає продуктам приємного кислуватого смаку. Крім того, її застосовують і в домашній кулінарії. Її додають до компотів, борщу, соусів, риби. Лимонна кислота у невеликих кількостях дозволена для використання у дитячих закладах для приготування їжі. Лимонною кислотою чистять посуд, пральну машину, праску, срібло, поверхні.
    -13%

    Найпоширенішою, ба навіть класичною, пряністю вважається чорний перець. Його виготовляють з плодів деревоподібної ліани, які збирають коли вони починають жовтіти або ще зеленими, потім ферментують та висушують на сонці або в спеціальних печах, в результаті чого горошинки зменшуються, а їх оболонка стає темною, твердою та зморшкуватою. Безліч кулінарів радять купити чорний перець горошком, адже саме тоді він максимально зберігає свій неповторний духмяний аромат та смак. Батьківщиною перцю стало південно-західне узбережжя Індії, проте зараз її вирощують також в Таїланді, В’єтнамі, Камбоджі, Індонезії, Бразилії та Шрі-Ланці. Що приховує чорний перець горошком? В складі цієї пряності можна знайти безліч вітамінів та антиоксидантів, серед яких А, В, С, Е, К та Р, крохмаль, білок, піперін і ефірні масла. Вона знищує шкідливі речовини та бактерії, покращує травлення і збуджує апетит. Хоча при цьому її також використовують при схудненні, адже зовнішній шар перчинок прискорює процес розщеплення жирових клітин. Завдяки цим властивостям, а також характерному смаку та аромату, чорний перець активно використовують в кулінарії. Горошок використовують у приготуванні: супів; соусів; маринадів для консервації; м’ясних та овочевих страв; салатів; маринованої, заливної та фаршированої риби; паштетів, копченостей, ковбас та фаршів; борошняних страв. В деяких країнах його додають у випічку, а на Сході горошинки кладуть в чай. Ним часто присмачують узвар, збитень та навіть деякі коктейлі. Ми пропонуємо якісний перевірений перець з В’єтнаму, який зберігається відповідно до всіх вимог в герметичному пакуванні, зберігаючи аромат та корисні властивості. Подібний спосіб зберігання гарантує свіжість горошин чорного перцю та впливає на його смакові якості. Країна походження: В'єтнам.
    -13%

    Любителям вишуканої кави з пряним смаком ідеально підійде наша суміш для кави. Суміш зробить Ваші напої смачними і корисними. Підходить не тільки для кави, але і для чаю, молока, компотів і при виготовленні різних десертів. Спосіб приготування: 1/2 чайної ложки суміші на одну чашку напою. Цукор, мед або лимон додати за смаком. Склад: кориця, Бодян, імбир, гвоздика, мускатний горіх. Суміш для кави ідеально урізноманітнює Вашу кавову церемонію!
    -14%

    Імбир здобув популярність в якості унікальної пряності та рослини з цілющими властивостями ще в часи Древньої Індії і Китаю. Вже тоді корінь використовували для приготування ароматних страв та лікування різноманітних хвороб. Певний час імбир був засобом платежу, адже мав високу вартість. Все про імбир Це багаторічна трав’яна рослина з довгим і вузьким листям. Вона має оранжеві, фіолетові та жовті квіти, які дуже приємно пахнуть. Однак найважливіша частина — корінь. В свіжому вигляді він має білий колір та після висушування темніє. Саме його використовують як спецію та ліки, тож варто розібратись як вживати корінь імбиру. Порошок з його кореня має світло-жовте забарвлення, приємний аромат та гострий присмак. Він здатен: прискорити обмінні процеси; виводити токсини; нормалізувати рівень цукру в крові; позбавити почуття здуття та болі в животі; зняти запалення; стимулювати роботу імунної системи. Він містить вітаміни А, С, В, Р, корисні мінерали, жирні кислоти та масла. Куди і навіщо додають сушений імбир? В сухому вигляді продукт використовують в: кулінарії; народній медицині; косметології. Спецію додають в безліч страв. Соуси та заправки отримають приємний пікантний смак. Це чудовий додаток до каш, супів, салатів, грибних та овочевих закусок, страв з бобових і різноманітних десертів. Найпопулярнішими вважаються імбирні пряники. Додавши дрібку до кави чи чаю, ви швидше зігрієтесь. А джеми і варення стануть значно ароматнішими. В деяких європейських країнах пряність додають в морозиво та до випічки, замішуючи безпосередньо в тісто. Лікарі часто рекомендують вживати імбир при застуді, ГРЗ та грипі. Також він допомагає заспокоїти шлунок і зменшити нудоту. В косметології його використовують через ефект омолодження, додаючи до різноманітних масок та кремів.
    -24%

    Фенхель – незвична пряність. Він – справжній рослинний «лікар», що допомагає боротися з багатьма хворобами. Походить він з Південної Азії, а використовувати цю цілющу спецію почали ще в Древньому Китаї. Насіння фенхелю має безліч корисних речовин у складі. Це вітаміни групи А, в,С, залізо, хром, калій, магній, натрій. Його використовують у медицині та кулінарії, він допомагає загоювати рани, ефективно бореться з застудою та вірусними захворюваннями, сприяє позбавленню зайвих кілограмів, підвищує імунітет, покращує роботу серця, має антибактеріальну дію. Його застосовують як ефективний спосіб боротьби з кишковими коліками у немовлят. Він допомагає уповільнити процеси старіння, сприяє швидшому загоєнню гнійних ран, це хороший спосіб у боротьбі з інфекційними хворобами очей. Вживання чаю із насіння фенхелю допомагає годуючим жінкам виробляти більшу кількість молока. А ще його застосування є профілактикою раку. Зазвичай насіння фенхелю використовується у формі відварів та чаїв.
    кешбек від 5 ₴
    розстрочка
    -11%
    -4%

    Коріандр – одна з найвідоміших пряних трав, її вирощують в Середземномор’ї і в країнах Азії понад 3 тис. років. Цікаво, що коріандр та кінза – дві різні приправи, які виготовляються з однієї рослини. Досвідчені кухарі радять обов’язково додавати коріандр в страви з бобових, салати з морквою, до солоного оселедця, баранини. Баристи часто сиплять коріандр в каву - такий напій заряджає бадьорістю на весь день. Насінням коріандру приправляють рибу і м’ясо. Його кладуть в картоплю, супи, салати, сири, ковбаси і соуси. Для додання пікантного смаку ця приправа присутня в стравах з пекінської, червоноголової та савойської капусти. Господині додають насіння в консервовані томати, гриби, огірки, капусту і оливки. Коріандр можна зустріти в багатьох індійських сумішах. Він прекрасно поєднується з перцем чилі і часником. Чудовий аромат і смак страва набуває, якщо разом з коріандром додати чорний перець, селеру, зіру, фенхель або кмин.
    кешбек від 6 ₴
    розстрочка
    -19%

    Сучасний і зручний клейкий тримач, виготовлений з ударостійкого ABS пластику білого кольору з сірою вставкою. Аксесуар має відділення для рулонного туалетного паперу, а також висувний ящик і слот для гаджетів. Тримач також можна заправляти серветками. Аксесуар не боїться води і захищає ваші речі від вологи. Витримує вагу до 2,5 кілограмів і кріпиться на рівну гладку поверхню за допомогою самоклеючої пластини, яка йде в комплекті.
    -24%

    Зіра – це приправа, яка дуже поширена у східній кухні. Вона має сильний, дещо горіховий аромат. Є трохи гіркуватою. Використовується ціле або розмелене зерно. Застосовують зіру в кулінарії та медицині. Вона дуже поширена у мексиканській кухні, її також додають до плову, страв з м’яса, у соуси. В різних країнах приправа має неоднакове застосування. Наприклад, в Індії її додають до карі. У Греції зіру добавляють до сосисок та тушкованого м’яса. У Вірменії вона є складовою частиною ковбаси суджук. У країнах середньої Азії цю спецію обов’язково додають до плову, овочів, смаженого м’яса, супів, гарячих та холодних закусок, хлібобулочних виробів. Зіра має добрий вплив на травлення, може покращувати апетит. Вона також запобігає утворенню тромбів та запобігає інфарктам. Крім того, її застосовують при неврозах, головних болях, безсонні. Вона має антисептичну та заживляючи дію, її використовують для виготовлення чаїв проти метеоризму, кольок.