Рукола (рокет-салат) - салатну рослину з родини капустяних, має терпкий горіхово-гірчичний насичений смак. Сходи зовні дуже схожі з редискою, з'являються вже на 5-6 день після посіву. Період вегетації - 20-24 дня, висота розетки 20-22 см. Відповідний температурний режим для інтенсивного росту + 16-18 ° C. Для салатних рослин бажано підбирати місця з хорошим освітленням. Рукола (рокет-салат) є джерелом речовин, необхідних для організму, також містить вітаміни (А, групи В, РР, С, і Е), макроелементи (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор), і мікроелементи (залізо, марганець , мідь, селен, цинк, йод). Рукола рокет-салат незамінна для обміну речовин. В їжу використовуються молоденькі листочки (в свіжі салати, піцу, випічку, пасту, або використовують в якості овочевої добавки в м'ясних стравах), квітки (додаються в страви як пряність), і насіння (використовують для виробництва гірчиці і масла). Двуряднік тонколиста (так ще називають руклолу) можна висівати навесні, влітку і під зиму. Використовувати ніжну і ароматну рукколу можна раніше «граничних» термінів. А ось якщо перетримати руколу на грядці, її листочки грубеют і гірчать.