Борошно тапіоки отримують із коренів тропічної рослини, відомої як маніока. Після збирання корені маніоки оброблюють, щоб вилучити токсичну речовину – ціанід, потім шляхом перетирання чи віджимання отримують сік, який містить крохмаль. Крохмаль сушать для вилучення вологи, щоб отримати білий порошок (борошно). Особливості здорова альтернатива крохмалю та згущувачу; не містить глютену, є ідеальним інгредієнтом для людей з целіакією (глютеновою непереносністю); добре впливає на травну систему; містить велику кількість крохмалю, який надає стравам правильну текстуру та консистенцію; містить вітаміни групи B, магній, кальцій, калій, цинк та залізо; тапіока здатна добре зберігати вологу, тому вона часто використовується для забезпечення соковитості страв, таких як пудинги та крем-супи; може бути використане для приготування желе, соусів, гарнірів, оскільки воно легко згущує страви. Як використовувати? Борошно тапіоки має нейтральний смак, відсутність власного аромату, клейкість і використовується як натуральний згущувач для різних страв. Його можна: додавати до гарячого рідини; підмішувати у суп або соус для створення густої текстури; додавати до рецептів пудингів, готуючи традиційні або болонські десерти; використовувати для приготування желе, гарнірів, таких як картопляний пюре або каша, або для смаження риби та м'яса, щоб підвищити текстуру; замінювати пшеничне борошно на борошно тапіоки в рецептах для випічки, таких як печиво, пироги, хліб; використовувати для панірування м'яса, риби або овочів, як безглютенову альтернативу традиційному паніруванню; додавати борошно тапіоки до безглютенових мультизернових замісів, для покращення текстури безглютенової випічки. Застереження Важливо враховувати особисті харчові потреби та проконсультуватися з лікарем перед внесенням змін у раціон. Не рекомендовано вживати: при індивідуальній непереносності; людям, які алергію на тапіоку.