triangle

    Насіння овочів (Бренд - Зелений Шеф)

    -5%

    Горох - травяниста рослина сімейства бобових, культивуються людиною з IV століття до нашої ери. Залишки його дикорослих предків знаходили у печерах камяного віку. Корисні властивості мікрозелені горошку Горох - воістину універсальна культура, яка вживається в їжу практично в будь-якому вигляді. І у кожній формі горошок має щось корисне. Мікрозелень горошку - збалансований продукт, багатий на клітковину, білки та вуглеводи. Сприяє підвищенню імунітету, має протизапальний та сечогінний ефекти, допомагає контролювати рівень цукру та покращує зір, память, роботу печінки, мозку та серцево-судинної системи. Хороший продукт для тих, хто худне. У складі мікрозелені горошку міститься: Мікроелементи - залізо, калій, фосфор, йод, кальцій, кремній, магній, селен, марганець, кобальт, мідь, молібден. Вітаміни A, половина групи B, С, D, E, K. Фолієва кислота та біотин. Багато клітковини. Мікрозелень горошку завдяки багатому складу можна сміливо відносити до категорії суперфудів. Мікрозелень горошку в кулінарії Солодкуватий, з легкою гіркуватістю в післясмаку та горіховим відтінком, мікрогрін горошку нікого не залишає байдужим. Цікава текстура - хрумка, але водночас ніжна та соковита. Застосовується як інгредієнт салатів, топінг до основних страв з мяса, птиці та риби, як доповнення до супів, особливо овочевих. Популярний як основа різноманітних смузі та зелених коктейлів, де сміливо замінює шпинат. Мікрозелень горошок - особливості вирощування Одна з найпростіших культур для вирощування мікрогрину, з якою легко впораються новачки. Необхідний широкий і високий лоток - боби горошку великі, щільно розташовувати їх не варто. Замочування необхідне. Висаджується на зволожений субстрат. Субстрат - ґрунт, вата та диски, папір, марля, вермикуліт, лляний килимок, кокосове волокно. Зростає на гідропоніці. Полив - 1-2 рази на день. Вологу дуже любить. Освітлення - інтенсивне, сонячне. Результат – від 8 до 12 днів, залежно від бажаного результату. Вирощувати можна до 20 см. З протипоказань у вживанні мікрозелені горошку лише індивідуальна непереносимість, алергія та іноді вагітність. Зберігати готовий мікрозелень горошку можна в холодильнику в щільно закритому посуді до 5, максимум 7 днів. При нагріванні вище 50 градусів багато корисних властивостей губляться.
    -4%

    Соняшник - рослина сімейства айстрових, поширена олійна культура. Мікрозелень Соняшник - корисні властивості Регулярне вживання мікрозелені з насіння соняшника покращує роботу органів дихання, ШКТ, головного мозку, серця та судин, щитовидної залози, знижує артеріальний тиск та рівень холестерину, позитивно позначається на стані шкіри, волосся та нігтів, сприяє розрідженню крові. Має відхаркувальну, ранозагоювальну і протизапальну дію. Містить: Залізо, йод, калій, кальцій, магній, мідь, селен, фосфор, цинк. Вітаміни А, групи В, С, D, Е, РР. Каротин, біотин, лецитин, клітковину, Омега 3 та 6. Мікрозелень соняшнику - ефективний засіб при відновленні організму після цілого ряду хвороб - органів дихання, зору, печінки та отруєнь. Мікрозелень Соняшник у кулінарії Солодкий, соковитий, з помітною ноткою горіха та хрумкою текстурою - смак мікрозелені з насіння соняшника дуже шанується адептами здорового харчування та просто любителями надати більше варіативності звичним стравам. Це чудовий варіант основи для негострих смузі. Прикрасить салат, зробивши його особливим, доповнить суп – пюре, омлет, яєчню чи оригінальний бутерброд. Це досить солодка мікрозелень, що використовується як топінг для десертів у цільному вигляді, або як соус, пробита у блендері. Мікрозелень Соняшник - особливості вирощування Насіння соняшнику для кращої схожості вимагають замочування до доби з обовязковим промиванням. Висаджувати можна на ґрунт, килимки або гідропоніку. Пророщування у темному та теплому місці на зволоженому субстраті з регулярним провітрюванням – 3-4 дні. Після цього перемістити на добре освітлене, сонячне місце, не забуваючи рясно поливати. Обовязково контролювати щодо появи цвілі. Грунт, кокосовий субстрат, тканинні, джутові та інші килимки. Полив - рясний, зверху на рослину. Освітлення - інтенсивне, сонячне. Результат - 10-12 днів після посіву, при висоті паростків 8-12 см Зберігається мікрозелень соняшнику в холодильнику до 7 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Сочевиця - популярна однорічна бобова культура. Мікрозелень сочевиця - корисні властивості Це - справжній суперфуд, унікальний за деякими параметрами. Регулярне вживання мікрогріну сочевиці зменшує ризик захворювань органів серцево-судинної системи та ШКТ, знижує холестерин та цукор, підвищує гемоглобін, регулює обмін речовин, покращує стан шкіри, нігтів та волосся, стимулює роботу мозку. Як потужний імуномодулятор, мікрозелень сочевиці підвищує загальний імунітет та надає сил після фіз. навантажень. Містить: Мікроелементи - залізо, магній, фосфор, марганець, цинк, селен. Вітаміни А, В1, В2, С, РР, Е, К. Амінокислоти Омега 3 і 6, антиоксиданти, бета-каротин. Мікрозелень сочевиці - чемпіон із вмісту фолієвої кислоти, вкрай корисної вагітним, необхідної для правильного формування плода. Також відзначено користь і для чоловічої репродуктивної системи. Мікрозелень сочевиці в кулінарії Смак мікрозелені сочевиці - солодкуватий, соковитий, злегка пряний, з присмаком молодого горошку та іноді легкою гіркуватістю. Запаху практично немає. Спектр застосування дуже широкий - холодні супи, салати, гарніри, бутерброди, всілякі пюре, білкові смузі, топінги до мяса, сиру, каш, риби, яєць. Це калорійний продукт із високим вмістом рослинного білка, що робить його ідеальним для веганів, вегетаріанців та сироїдів. Відмінний вибір для спортсменів та охочих скинути зайві кілограми. Головна умова - вживати тільки у свіжому вигляді, але не більше 2-3 разів на тиждень. Мікрозелень сочевиці - особливості вирощування Можна на субстраті або сітчастому лотку. Зерна замочити у теплій воді на 6-8 годин для набухання. Пророщувати 2-3 дні у теплому місці (19 – 22 градуси) з вентиляцією, регулярно помірно зволожуючи. Після появи листочків перемістити на підвіконня під непряме сонячне світло. Субстрати - всілякі мати, вата, марля і т.д. Полив - 1-2 рази на день, помірний. Освітлення - середнє, сонячне, непряме. Результат – 5-10, рідше 14 днів, висота рослини від 3 до 7 см. Увага! Сочевиця - бобова рослина, і може викликати газоутворення у шлунку. Її не рекомендується вживати при виразках, колітах, гастритах, дисбактеріозі кишечника, а також при подагрі, патологіях сечостатевої системи та захворюваннях суглобів.
    -5%

    Буряк - це не тільки коренеплід, а й смачна та корисна мікрозелень. Мікрозелень Буряк - корисні властивості Зелень буряків - популярний у всьому світі, але незаслужено забутий у нас продукт, який здавна вирощується людиною. Мікрозелень буряків – продукт відносно новий, його регулярне вживання мінімізує ризик серцевих хвороб та інсульту, зміцнює кісткові тканини та зубну емаль, покращує процеси травлення, захищає печінку та комплексно впливає на імунітет. Містить: Залізо, магній, кальцій, фосфор, цинк, натрій. Вітаміни групи В, К, С, Е, А, РР. Антиоксиданти, бетаїн, фолієву та аскорбінову кислоту, харчові волокна, триптофан. Останній позитивно діє на роботу нервової системи та поведінку, покращує настрій та сон. Мікрозелень Буряка в кулінарії Ця мікрокультура зацікавить як поціновувачів буряків, так і тих, хто її не дуже любить. Перші оцінять схожість смаку із самим коренеплодом або його листяною формою. Другим сподобається відсутність специфічної та відразливої для даної культури землистості. Смак мікрозелені буряків солодкий, нагадує шпинат, але з соковитішою текстурою. Відмінна основа для салату, як чисто зеленого, так і в комбінації з іншими овочами та тваринними продуктами - яйцями, сиром, відвареним мясом, рибою. Прекрасна база для смузі. Червоні сорти дуже декоративні. Мікрозелень Буряк - особливості вирощування Мікрозелень буряків - культура, що довго зростає. Висаджувати можна як на ґрунті, так і на килимках при температурі не менше 18 градусів. Для кращої схожості насіння замочити. Процес пророщування в теплому та темному місці може тривати до 5 днів. Регулярно провітрювати та контролювати на появу цвілі, при необхідності обробити розчином перекису водню. Після цього перемістити лотки на освітлене і тепле місце до дозрівання. Грунт або субстрат, найкраще кокосовий або джутовий мат. Полив - середній, 2-3 рази на день. Не переливати! Освітлення досить рясне, буряк любить і світло і тепло. Результат залежить як від сорту, так і від умов. Оптимальна висота паростка - від 4 до 7 см. За часом це може зайняти від 10 до 20 днів. Зрізаний мікрогрін буряка зберігається у холодильнику до 5 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -4%

    Редиска - овоч з роду редьки сімейства капустяних, популярний у вигляді коренеплоду. Гра квітів, злегка скручений лист, легкий з гостринкою смак. Захищає порожнину рота та розпалює травлення. Редиска Китайська рожева містить багато цінних вітамінів (вітаміни С, РР та групи В), мінеральні солі (калій, натрій, кальцій, фосфор, магній, залізо, цинк, молібден), білки, вуглеводи, клітковину, фолієву кислоту та ефірні олії (які відповідають за смачний запах та свіжий смак мікрозелені). На смак він чудово підійде, наприклад, як доповнення до бутербродів чи компонентів салатів. Мікрозелень редиски - корисні властивості У вигляді мікрозелені редиска корисна для травлення, покращує апетит та стан шкіри, нормалізує цукор у крові, зменшує кількість холестерину, сприяє зниженню ваги, зміцнює серцево-судинну систему. Має жовчогінний і протинабряковий ефект. Мікрозелень редис містить: Залізо, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій. Вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, РР. Каротин, рибофлавін, тіамін, фітонциди, антиоксиданти, амінокислоти. Клітковину та ефірні олії. Існує кілька сортів редиски, але вміст корисних компонентів у них в загальній картині однаковий. Мікрозелень редиски в кулінарії Мікрозелень редиски сподобається тим, хто любить саме редиску. Смак дуже схожий на коренеплід, свіжий, насичено гострий, яскравий і з гіркуватістю, хоч і мякше, ніж у дорослої культури. Текстура виражено хрумка та соковита. Відмінно доповнює мясо, особливо смажене, чудовий компонент для бутербродів та салатів, виразний топінг для супів. Мікрозелень редис оцінять любителі пікантних смузі та коктейлів, але перебирати з кількістю не варто, не більше ніж для надання легкої гостроти, бо почне домінувати. Часто використовується для прикрашання страв завдяки своїй декоративності. Мікрозелень редиски - особливості вирощування Редиска любить тепло, сонячне світло та помірний полив. Вирощувати найкраще на килимках та матах – так простіше контролювати вологу, але й у ґрунті теж можна. Розміщувати насіння щільно. Закрита ємність у теплому та темному місці може стояти від 3 до 5 днів, із щоденним провітрюванням. Після пророщування перемістити під сонячне світло для вирощування. Субстрат - всілякі килимки - лляні, кокосові, джутові, а також марля, вата та інші. Полив - помірний 1-2 рази на день, стан субстрату - як віджата губка, не більше. Освітлення - сонячне, інтенсивне. Результат – від 5 до 10 днів, висота не більше 10 см. Мікрозелень редиски добре зберігається в холодильнику 5-7 днів.
    -5%

    Пшениця - найпопулярніший злак у світі та головна харчова рослина планети. Мікрозелень пшениці - корисні властивості Вживати пшеницю в їжу можна не тільки у вигляді борошна, випічки чи макаронів. Адепти здорового харчування давно вживають пророщену пшеницю, а з розвитком компактних агрокультур і її мікрозелень. Регулярне вживання мікрогрину пшениці цілюще впливає на травну та серцево-судинну системи, покращує стан шкірного покриву, волосся та нігтів, є природним імуномодулятором, має протизапальний ефект. У складі мікрогріну пшениці міститься: Мікроелементи - залізо, кальцій та фосфор. Вітаміни А, В1, В2, С, РР. Клітковина та ферменти. Кумедно, але мікрозелень пшениці - це корисний продукт для діабетиків, який допомагає переробляти продукти, що містять крохмаль, та часто вироблені ... з пшениці. Мікрозелень пшениці в кулінарії Смак мікрозелені пшениці - свіжий, солодкуватий, виражений травяний. Відмінний інгредієнт для різноманітних салатів, холодних супів, чудова основа для різних смузі та коктейлів. Соковита текстура дозволяє видавлювати з мікрогрину пшениці сік - але тільки соковитискачами холодного віджиму, продукт не любить перегріву. Особливості вирощування мікрозелені пшениці Перед посадкою потрібно замочування до набухання зерна – так воно краще проросте. Вирощувати можна як у сітчастих лотках, так і на субстратах. Пророщувати в теплому місці, періодично поливаючи та провітрюючи. У цей період мікрозелень пшениці схильна до атак цвілі. Після появи паростків видалити мертве або пошкоджене насіння, якщо є таке, а лотки перемістити на добре освітлене місце. Пшениця - тепло та світлолюбна культура, що вимагає помірно вологого субстрату. Останнє не важливо, якщо процес відбувається в сітчастих лотках - там коріння завжди має бути у воді. Субстрати - килимки з кокосу, льону чи джуту, вата, марля, краплинний мат. Полив - помірний, двічі на день. Освітлення - рясне, сонячне. Результат – від 5 до 10 днів. Зрізати паростки з ще нерозгорнутим листям, висотою від 4 до 10 см Зберігається зрізана мікрозелень пшениці в холодильнику до 5 днів.
    -4%

    Маш, боби мунг, індійська квасоля - однорічна рослина, і перший бобовий, освоєний людиною. Мікрозелень Маш - корисні властивості Вживання паростків машу цілюще впливає на роботу нервової, гормональної та серцево-судинної систем, зменшує кількість холестерину в крові та стабілізує цукор, покращує стан шкіри та зміцнює загальну витривалість. Має антиоксидантний та протизапальний ефект. Містить: Калій, фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо, цинк, марганець, мідь, селен. Вітаміни А, С, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В9, РР. Аргінін, Валін, Гістидин, Ізолейцин, Лейцин, Лізин, Метіонін, Треонін, Триптофан, Фенілаланін та інші амінокислоти. Фітостерини, клітковину, фітоестрогени, рослинний білок. На відміну від самих бобів, в мікрозелені машини відсутні інгібітори ензимів, які ускладнюють перетравлення цієї культури. Мікрозелень маш у кулінарії Смак мікрозелені виражено бобовий, мякий, з горіховим відтінком, та нагадує молодий горошок. Це може бути самостійна страва або гарнір, так і основа для ситних салатів та смузі. Використовується як топінг для супів чи рису та інших каш у пробитому вигляді. Його дуже люблять вегетаріанці та сироїди. Вживати краще у сирому вигляді. Мікрозелень Маш - особливості вирощування Маш - бобове, і насіння виділяє слиз, на якому добре зявляється цвіль і бактерії. Тому важливо контролювати вологість. Садити можна як на ґрунт, так і субстрати. Перебране насіння замочити на 12 годин, протягом яких кілька разів добре промити, помістити в лотки, закрити плівкою з отворами для вентиляції та сховати у темне місце з температурою 20 градусів. Після появи паростків можна перемістити у світле місце. На світлі жовтуваті паростки зеленіють, стають жорсткішими, втрачають квасоляний аромат і набувають гіркуватості. Які вам до смаку подобаються, та які вирощувати – вибирати тільки вам. Грунт - легкий, пухкий, можна кокосовий субстрат, гідрогель - все, що дозволить контролювати вологість. Полив - дуже помірний, акуратний. Освітлення - середнє, можна майже без нього. Уникати прямого сонця. Результат – 5-10 днів. Увага!Протипоказання до вживання мікрозелені маш - загострення захворювань ШКТ (виразки, гастриту, панкреатиту), непереносність великої кількості клітковини, алергії.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Гра кольору ніжки та листа + простота вирощування – робить цей сорт популярним серед покупців та фермерів Насіння редиски Ред Корал рекомендується для вирощування апетитної, соковитої мікрозелені, дуже популярної не тільки в ресторанах, а й у домашньому використанні. У цій привабливій оці редиски малиново-рожеві стебла та яскраві зелені листочки. Вона вигідно прикрашає салати та супи, перші та другі страви. Хрусткі паростки редиски Ред Корал освіжають гоструватим смаком. Вони використовуються як корисна добавка для сендвічів, бутербродів, холодних закусок і навіть напоїв. Крім того, вони багаті на цінні поживні речовини і дуже корисні для здоровя. Знижує рівень холестерину та дуже активно виводить з організму токсини. Стимулює імунітет та процес травлення. Захищає від онкології. Покращує стан покривів шкіри. Мікрозелень редиски - корисні властивості У вигляді мікрозелені редиска корисна для травлення, покращує апетит та стан шкіри, нормалізує цукор у крові, зменшує кількість холестерину, сприяє зниженню ваги, зміцнює серцево-судинну систему. Має жовчогінний і протинабряковий ефект. Мікрозелень редис містить: Залізо, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій. Вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, РР. Каротин, рибофлавін, тіамін, фітонциди, антиоксиданти, амінокислоти. Клітковину та ефірні олії. Існує кілька сортів редиски, але вміст корисних компонентів у них в загальній картині однаковий. Мікрозелень редиски в кулінарії Мікрозелень редиски сподобається тим, хто любить саме редиску. Смак дуже схожий на коренеплід, свіжий, насичено гострий, яскравий і з гіркуватістю, хоч і мякше, ніж у дорослої культури. Текстура виражено хрумка та соковита. Відмінно доповнює мясо, особливо смажене, чудовий компонент для бутербродів та салатів, виразний топінг для супів. Мікрозелень редис оцінять любителі пікантних смузі та коктейлів, але перебирати з кількістю не варто, не більше ніж для надання легкої гостроти, бо почне домінувати. Часто використовується для прикрашання страв завдяки своїй декоративності. Мікрозелень редиски - особливості вирощування Редиска любить тепло, сонячне світло та помірний полив. Вирощувати найкраще на килимках та матах – так простіше контролювати вологу, але й у ґрунті теж можна. Розміщувати насіння щільно. Закрита ємність у теплому та темному місці може стояти від 3 до 5 днів, із щоденним провітрюванням. Після пророщування перемістити під сонячне світло для вирощування. Субстрат - всілякі килимки - лляні, кокосові, джутові, а також марля, вата та інші. Полив - помірний 1-2 рази на день, стан субстрату - як віджата губка, не більше. Освітлення - сонячне, інтенсивне. Результат – від 5 до 10 днів, висота не більше 10 см. Мікрозелень редиски добре зберігається в холодильнику 5-7 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Льон чевроний - промислова та олійна рослина з роду льонових. Мікрозелень Льон - корисні властивості Корисні властивості льону відомі здавна, але частіше використовувалося його насіння. Мікрозелень льону має протизапальну, бактерицидну, антивірусну та протигрибкову дію. Застосовується при лікуванні подагри, артриту, багатьох хвороб та розладів ШКТ, серцево-судинної системи, зменшує кількість холестерину в крові, покращує обмін речовин, стан шкіри, нігтів та волосся. Мікрозелень льону містить: Кальцій, магній, залізо, марганець, мідь, хром, фосфор, калій, цинк та натрій Вітаміни A, групи B, C, F, K, E. Жирні кислоти Омега 3 і 6, фолієву кислоту, фітоестрогени. Ензими та харчові волокна. Фітоестрогени допомагають заповнювати нестачу жіночих статевих гормонів, полегшуючи перебіг клімактеричного періоду. Мікрозелень льону в кулінарії Нейтральний, ледь помітний пряний смак з горіховим відтінком не дадуть домінувати мікрозелені льону у блюді, але зроблять його чудовою базою для зеленого салату, наповненням для бутербродів або топінгом для супу. Але найкраща роль мікрозелені льону – це основа для смузі, особливо для тих, хто любить нейтральні коктейлі без вираженої різкості. Не можна перегрівати! Крім кулінарії, мікрозелень використовується в косметології для масок, що очищають та заспокоюють шкіру. Зберігається свіжа мікрозелень льону до 5 днів у холодильнику. Мікрозелень льон - особливості вирощування Важливо дотриматися балансу в поливі та освітленні. Виростити мікрозелень льону можна на ґрунті, субстраті або на сітчастому лотку. Насіння льону рясно виробляє слиз, і при висадці на сітці потрібне постійне промивання коренів. Необхідно замочування перед посадкою, краще дезінфікуючим розчином. Пророщувати у темному теплому місці до 4 днів у закритому лотку з отворами для провітрювання. Після цього перемістити під світло. Грунт, субстрати - кокосовий, бамбуковий, лляний, джутовий або інший килимок, марля, вата. Полив - помірний, достатній, щоб ґрунт чи субстрат не пересихали. Освітлення - без прямих сонячних променів - паростки бояться пересихання. Результат настає від 5 до 10 днів. Увага!У мікрозелені льону є протипоказання - загострення виразкової хвороби, запалення товстого кишківника, каміння в нирках та жовчному міхурі. Льон при комбінації з молочними продуктами викликає посилене газоутворення.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Кінза – вона ж коріандр – це вже готова до вживання зелень. Але мікрозелень кінзи може здивувати навіть любителів цієї чудової та дуже корисної культури. Корисні властивості мікрозелені кінзи Кінза використовується як ліки ще з давніх-давен. Традиційно вважається відмінним засобом для коректної роботи ШКТ. Також регулярне вживання мікрозелені кінзи допомагає врегулювати серцево-судинний тиск і рівень цукру в крові, знизити холестерин і зміцнити кісткові тканини. Кинза корисна для шкіри, зору та сечовивідної системи, має протизапальну та протиінфекційну дію, знижує ревматичні та неврологічні болі. Мікрозелень кінзи містить: Мікроелементи - залізо, натрій, цинк, марганець, калій, мідь, кальцій. Вітаміни А, С, Е, К, Р, РР, В1 та В2, 11 видів ефірних олій та 7 кислот, каротини. Дубільні речовини та харчові волокна. Мікрозелень кінзи - одна з небагатьох культур, що містять природний антибіотик додеценал - вбивцю сальмонелезу. Мікрозелень коріандру в кулінарії Смак мікрозелені кінзи менш виражений у порівнянні з дорослими рослинами, що розширює сфери її застосування. Найпростіше – це укласти ніжні свіжі паростки на бутерброд для сніданку. Мікрогрін кінзи хороший до будь-якого мяса, смаженого або відвареного. Насичений пряний мікс смаків селери та цитрусу підкреслить ваші улюблені страви, а також додасть насиченості супам, коктейлям або смузі. Особливості вирощування мікрозелені кінзи Вирощування мікрогрина кінзи відбувається в лотках, на субстратах та сітках. Кинза вимагає постійного контролю за вологою, оскільки схильна до появи плісняви, але при цьому боїться пересихання насіння. Після рівномірного розміщення зерен рясно розпорошити воду, накрити кришкою та залишити від 2 до 5 днів у теплому та темному місці. Регулярно провітрювати та поливати мін. 2 рази на день. Після появи паростків перемістити лоток без кришки під природне освітлення, уникаючи прямих сонячних променів. При появі плісняви можна обробити розчином перекису водню, пошкоджене насіння слід видаляти. Субстрати - ґрунт, килимки з льону, джуту, кокосу, вата, марля, краплинний мат. Регулярний полив пульверизатором, двічі на день. Освітлення - рясне, уникаючи прямих сонячних променів. Результат від 5 до 10 днів. Висота їстівної рослини 2-3 см. Мікрозелень коріандру ніжна за структурою, потрібно її зрізати акуратно ножицями. Добре зберігається в холодильнику у герметичному контейнері до 5 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Гірчиця - це не тільки соус та приправа, а ще й дуже корисний, незвичайний, смачний та декоративний мікрогрін. Є багато сортів, що відрізняються за кольором, смак у всіх плюс-мінус однаковий. Корисні властивості мікрозелені гірчиці У формі свіжої мікрозелені гірчиця покращує загальний імунітет та опір організму хворобам, вірусам, радіаційному впливу та іншим захворюванням, зміцнює судини та кровообіг. При регулярному вживанні мікрогрина гірчиці відмічено покращення апетиту, всього травлення та прискорення метаболізму. Корисний продукт для тих, хто худне, діабетиків та сердечників. У складі мікрозелені гірчиці: Залізо, кальцій, магній, фосфор, калин, натрій. Вітаміни А, багато С, В1, В2, Е, К, РР та інші. Жирні кислоти Омега 3 та 6. Харчові волокна. Сорти мікрозелені гірчиці мають свої особливості за складом. Наприклад, біла гірчиця містить селен і рутин, а червона – потужні антиоксиданти антоціани. Мікрозелень гірчиці в кулінарії Але все ж таки мікрогрін гірчиці це про кулінарію. Смак - гіркуватий, віддалено схожий із зернами, але легше, насичений та вишуканий одночасно. Ця пікантність додасть різноманітності мясу та рибі, прикрасить суп та перетворить овочевий салат. Відмінний вибір для сніданків - пробита з авокадо або просто на бутерброді мікрозелень гірчиці розбудить організм та заведе травлення. Прекрасна річ для пікантних смузі та як основа для соусів. Перегрівати не варто - втрачає смак та корисність. Мікрозелень Гірчиці - особливості вирощування Мікрогрін гірчиці відмінно підійде новачкам. Способи вирощування - тут і ґрунтовий, на альтернативних субстратах та гідропоніці. Необхідно замочування на 8-12 год. Після посадки лоток накрити плівкою та поставити у тепле місце (оптимально 24 градуси) для пророщування на 3-4 дні. Сіємо на грунті та торфі, на всілякі килимки (мін вата, джут, кокос тощо), вермікуліт, перліт, вата. Субстрат вологий, але не мокрий, як віджата губка. Користуйтеся пульверизатором 2-3 десь у день, гарний орієнтир - пружне листя. Після пророщування лоток перемістити на непряме сонце або штучне освітлення. Перше листя в залежності від способу буде через 5-7 днів. Зрізати мікрогрін гірчиці від 6 до 12 см., але є сорти і по 20 см. Пробуйте на смак та текстуру. Зберігати мікрозелень гірчиці у герметичному контейнері в холодильнику. Вжити зрізаний мікрогрін краще за добу після збирання, далі корисні властивості поступово губляться.
    -5%

    Сарепська салатна, вона ж чорна гірчиця — однорічна рослина сімейства капустяних, харчова та лікарська культура. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — корисні властивості Мікрогрін гірчиці сарепської салатної корисний для органів травлення, ШКТ і всього, що з цим повязано. Стимулює апетит та кровообіг, прискорює метаболізм, допомагає при схудненні. Природний антиоксидант, з вираженою антибактеріальною, протизапальною та антиканцерогенною дією. Зміцнює стінки судин та уповільнює процеси старіння. У складі мікрозелені гірчиці сарепської салатної: Залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій. Вітаміни А, багато С, групи В, Е, К, Р. Аскорбінова та пантотенова кислоти, рутин, ефірні олії, Омега 3 і 6, харчові волокна. Гірчична олія — дієва речовина при лікуванні простудних захворювань, з підвищеним утворенням мокротиння. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна в кулінарії Це найгостріший сорт гірчиці, максимально наближений до смаку зерен. Застосовується скрізь, де необхідно додати прянощі та гостроти – смажене мясо, птиця, риба, різні супи. Чудова складова салатів, у т.ч. і теплих. У подрібненому вигляді це гарна основа для яскравих та ароматних соусів. Відмінний інгредієнт для суші, як топінг прикрасить будь-який нейтральний гарнір типу рису. При нагріванні виділяє приємний аромат. Смузі із чорної гірчиці досить різкі, але можна застосовувати як приправу. На сході паростки сарепської гірчиці маринують. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — особливості вирощування Невибаглива до якості ґрунту та поливу рослина, досить холодостійка. Садити можна на різних ґрунтах, гідропоніці або альтернативних субстратах. Можна навіть не замочувати, а одразу висаджувати у лотки під плівку на пророщування до 5 днів. Корисно промити насіння розчином марганцівки. Слідкувати за появою плісняви, регулярно провітрюючи. Використовуємо ґрунт, торф, кокос, вермикуліт, перліт, вату, різні тканинні килимки — що є. Полив — помірний, регулярний, пульверизатором 2-3 рази на день. Субстрат з вологості як добре віджата губка. Освітлення після пророщування — помірне, підвіконня достатньо, можна штучне. Результат настає від 8 до 12 днів, залежно від того, якого розміру та текстури лист ви хочете отримати. І спробуйте на смак. Зберігатися в холодильнику до 5 днів.
    -4%

    Кінза – вона ж коріандр – це вже готова до вживання зелень. Але мікрозелень кінзи може здивувати навіть любителів цієї чудової та дуже корисної культури. Корисні властивості мікрозелені кінзи Кінза використовується як ліки ще з давніх-давен. Традиційно вважається відмінним засобом для коректної роботи ШКТ. Також регулярне вживання мікрозелені кінзи допомагає врегулювати серцево-судинний тиск і рівень цукру в крові, знизити холестерин і зміцнити кісткові тканини. Кинза корисна для шкіри, зору та сечовивідної системи, має протизапальну та протиінфекційну дію, знижує ревматичні та неврологічні болі. Мікрозелень кінзи містить: Мікроелементи - залізо, натрій, цинк, марганець, калій, мідь, кальцій. Вітаміни А, С, Е, К, Р, РР, В1 та В2, 11 видів ефірних олій та 7 кислот, каротини. Дубільні речовини та харчові волокна. Мікрозелень кінзи - одна з небагатьох культур, що містять природний антибіотик додеценал - вбивцю сальмонелезу. Мікрозелень коріандру в кулінарії Смак мікрозелені кінзи менш виражений у порівнянні з дорослими рослинами, що розширює сфери її застосування. Найпростіше – це укласти ніжні свіжі паростки на бутерброд для сніданку. Мікрогрін кінзи хороший до будь-якого мяса, смаженого або відвареного. Насичений пряний мікс смаків селери та цитрусу підкреслить ваші улюблені страви, а також додасть насиченості супам, коктейлям або смузі. Особливості вирощування мікрозелені кінзи Вирощування мікрогрина кінзи відбувається в лотках, на субстратах та сітках. Кинза вимагає постійного контролю за вологою, оскільки схильна до появи плісняви, але при цьому боїться пересихання насіння. Після рівномірного розміщення зерен рясно розпорошити воду, накрити кришкою та залишити від 2 до 5 днів у теплому та темному місці. Регулярно провітрювати та поливати мін. 2 рази на день. Після появи паростків перемістити лоток без кришки під природне освітлення, уникаючи прямих сонячних променів. При появі плісняви можна обробити розчином перекису водню, пошкоджене насіння слід видаляти. Субстрати - ґрунт, килимки з льону, джуту, кокосу, вата, марля, краплинний мат. Регулярний полив пульверизатором, двічі на день. Освітлення - рясне, уникаючи прямих сонячних променів. Результат від 5 до 10 днів. Висота їстівної рослини 2-3 см. Мікрозелень коріандру ніжна за структурою, потрібно її зрізати акуратно ножицями. Добре зберігається в холодильнику у герметичному контейнері до 5 днів.
    -5%

    Гірчиця - це не тільки соус та приправа, а ще й дуже корисний, незвичайний, смачний та декоративний мікрогрін. Є багато сортів, що відрізняються за кольором, смак у всіх плюс-мінус однаковий. Корисні властивості мікрозелені гірчиці У формі свіжої мікрозелені гірчиця покращує загальний імунітет та опір організму хворобам, вірусам, радіаційному впливу та іншим захворюванням, зміцнює судини та кровообіг. При регулярному вживанні мікрогрина гірчиці відмічено покращення апетиту, всього травлення та прискорення метаболізму. Корисний продукт для тих, хто худне, діабетиків та сердечників. У складі мікрозелені гірчиці: Залізо, кальцій, магній, фосфор, калин, натрій. Вітаміни А, багато С, В1, В2, Е, К, РР та інші. Жирні кислоти Омега 3 та 6. Харчові волокна. Сорти мікрозелені гірчиці мають свої особливості за складом. Наприклад, біла гірчиця містить селен і рутин, а червона – потужні антиоксиданти антоціани. Мікрозелень гірчиці в кулінарії Але все ж таки мікрогрін гірчиці це про кулінарію. Смак - гіркуватий, віддалено схожий із зернами, але легше, насичений та вишуканий одночасно. Ця пікантність додасть різноманітності мясу та рибі, прикрасить суп та перетворить овочевий салат. Відмінний вибір для сніданків - пробита з авокадо або просто на бутерброді мікрозелень гірчиці розбудить організм та заведе травлення. Прекрасна річ для пікантних смузі та як основа для соусів. Перегрівати не варто - втрачає смак та корисність. Мікрозелень Гірчиці - особливості вирощування Мікрогрін гірчиці відмінно підійде новачкам. Способи вирощування - тут і ґрунтовий, на альтернативних субстратах та гідропоніці. Необхідно замочування на 8-12 год. Після посадки лоток накрити плівкою та поставити у тепле місце (оптимально 24 градуси) для пророщування на 3-4 дні. Сіємо на грунті та торфі, на всілякі килимки (мін вата, джут, кокос тощо), вермікуліт, перліт, вата. Субстрат вологий, але не мокрий, як віджата губка. Користуйтеся пульверизатором 2-3 десь у день, гарний орієнтир - пружне листя. Після пророщування лоток перемістити на непряме сонце або штучне освітлення. Перше листя в залежності від способу буде через 5-7 днів. Зрізати мікрогрін гірчиці від 6 до 12 см., але є сорти і по 20 см. Пробуйте на смак та текстуру. Зберігати мікрозелень гірчиці у герметичному контейнері в холодильнику. Вжити зрізаний мікрогрін краще за добу після збирання, далі корисні властивості поступово губляться.
    -4%

    Люцерна - кормова культура для тварин, у вигляді мікрозелені стає справжньою вітамінною бомбою, яку сміливо можна віднести до суперфудів. Мікрозелень люцерни - корисні властивості Їх дуже багато! Люцерна покращує травлення і загальний імунітет, регулює холестерин і кислотність, попереджає анемію, доглядає стан шкіри та зубів, допомагає позбутися зайвої ваги, має заспокійливий ефект, і багато іншого корисного. Все це досягається завдяки божевільному складу, в якому є: Залізо, калій, кальцій, фосфор, фтор та марганець. Вітаміни С, D, Е і К, В: В1, В6, В12. Стигмастерол, кумарин, дайдзеїн, фумарова кислота, лютеїн, альфа - каротин, криптоксантин, сапоніни. Мікрозелень люцерни вживається не тільки як їжа, а й використовується при приготуванні масок, відварів та компресів. При такому багатому хімічному та біологічному складі єдиним протипоказанням є лише індивідуальна непереносність. Мікрозелень люцерни в кулінарії А ось тут справи не такі райдужні. Мікрогрін люцерни має слабо виражений, практично нейтральний смак, схожий на молодий зелений горошок, і досить невиразну текстуру. Зате це не обмежує її у застосуванні – тут і салати, і супи, і як доповнення до бутербродів – скрізь, де просто необхідно створити нейтральну базу. Але особливо мікрозелень люцерни гарна як основа вітамінних смузі. Мікрозелень люцерни - особливості вирощування Пророщування в теплому та темному місці під кришкою відбувається трохи довше звичайного - 3-5 днів. Вологість ґрунту – рівня віджатої губки. Провітрювати – регулярно. Після появи листочків перемістити на підвіконня, на добре освітлене місце. Люцерна дуже любить світло, крутити лоток треба активно. Оптимально садити на ґрунті або в лотку із сіткою. Полив - пульверизатор, середньої інтенсивності, 2 рази на день Освітлення - сонячне та багате. Результат - від 5 до 10 днів, листочки заввишки 2-3 см Зберігається у холодильнику до 5 днів. А ще люцерна чудово пророщується у спроутерах, і це теж дуже корисний продукт.
    -5%

    Чіа, вона ж іспанська шавлія - популярний суперфуд родом із Центральної та Південної Америки. Мікрозелень чіа - корисні властивості Здавна її застосовували як природний імуномодулятор, що цілюще впливає на серцево-судинну, травну, гормональну, репродуктивну та нервову системи. Високий вміст білка та мікроелементів сприяє схудненню, покращує роботу мозку, укріплює кістки, сполучні тканини, волосся та зуби, регулює цукор та водно-сольовий обмін, надає сили та покращує память. Все це завдяки складу, в якому є: Залізо, магній, марганець, кальцій, мідь, калій, натрій, селен, фосфор, цинк. Вітаміни А, В1, В2, С, РР, К. Триптофан, Омега 3 і 6, ліноленова олія, фолієва кислота, антиоксиданти (мірецитин, квірецитин, флавонол, кемпферол). Клітковину, жири та багато рослинного білка. Мікрозелень чіа особливо корисна вагітним і спортсменам, які страждають від мязових судом. Мікрозелень чіа в кулінарії Смак мікрозеленості незвичайний - злегка гоструватий, з легкою гіркуватістю і мятним відтінком, але водночас ніжний і легкий. І при цьому є характерний аромат, що нагадує топлене молоко. Мікрозелень чіа дуже універсальна в кулінарному плані - тут і салати, і бутерброди, як топінг для мяса та риби, добавка в супи, і звичайно це чудова основа для білкових коктейлів та смузі. Завдяки високому вмісту протеїнів, жирів та харчових волокон у багатьох вегетаріанців, сироїдів та веганів, особливо які займаються спортом, чіа – один з основних продуктів. Мікрозелень чиа - особливості вирощування Зручніше вирощувати в лотку на різних килимках, але можна і на решітці. У жодному разі не замочувати насіння! Далі все, як завжди - тепле (близько 21-25 гр) темне місце під кришкою, потім переносимо в такий же теплий, але вже освітлений простір. Головне памятати що чиа любить тепло та сонячне світло, але не дуже воду – все-таки це гірська культура. Поливати акуратно, якщо вирощуєте на решітці - міняйте воду регулярно, і стежте за пліснявою, чіа дуже до неї схильна. Субстрат - килимки з джуту, льону, кокосу, марля, вата тощо Полив - за потребою 1-2 рази на день, дуже помірний, пульверизатором. Освітлення - рясне сонячне. Вирощувати до 6, макс 10 см, загальний час до 14 днів. Зберігається мікрозелень чіа в холодильнику загорнута в серветку або в контейнері до 3 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Редька Товстун — різновид редису, популярний коренеплід сімейства капустяних. Мікрозелень Редька Товстун — корисні властивості Регулярне поїдання мікрозелені редьки товстун позитивно позначається на роботі органів травлення, шлунково-кишкового тракту та печінки. Підвищує апетит, нормалізує рівень цукру, зменшує холестерин, покращує стан шкіри, нігтів та волосся, зміцнює судини. Має антиканцерогенну, заспокійливу та протинабрякову дію. Мікрозелень редьки містить: Калій, кальцій, кремній, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, йод, залізо, селен, фтор. Вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, К. Глікозиди, рафанол, органічні кислоти, клітковину, ефірні олії, фітонциди. Кількість останніх у мікрозелені редьки залежить безпосередньо від її гостроти. Мікрозелень Редька Товстун у кулінарії Редька Товстун — один із найгостріших сортів редиски та мікрозелені взагалі. Це смачне і пікантне доповнення до будь-якого мяса — відвареного, смаженого, а також риби, птиці, субпродуктів, холодних супів, салатів, бутербродів і гарнірів — власне кажучи, скрізь, де необхідна гострота, свіжість і виражена гіркуватість. Для надання різкості смаку додається в смузі та коктейлі. У пробитому вигляді це чудовий інгредієнт для соусів та заправок. Використовується як декор. Мікрозелень Редька Товстун — особливості вирощування Редька любить воду, вологу та тепло. У замочуванні насіння нема потреби - рослина і так вживає багато води. Пророщуємо під плівкою та притиском до 4 днів, при температурі не менше 20 градусів. Найкраще висаджувати на килимки — кокос, джут, інші тканини, вату та подібні матеріали. Полив — рясний, воду дуже любить. Освітлення — сонячне, інтенсивне. Основну гостроту паростки набувають на світлі. Вирощуємо паростки до висоти від 4 до 9 см, зазвичай після пророщування це займає до 5, рідше 7 днів. Керуйтеся своїм смаком. Зберігатися в холодильнику до 5 днів у герметичному контейнері.
    -3%

    Сочевиця - популярна однорічна бобова культура. Мікрозелень сочевиця - корисні властивості Це - справжній суперфуд, унікальний за деякими параметрами. Регулярне вживання мікрогріну сочевиці зменшує ризик захворювань органів серцево-судинної системи та ШКТ, знижує холестерин та цукор, підвищує гемоглобін, регулює обмін речовин, покращує стан шкіри, нігтів та волосся, стимулює роботу мозку. Як потужний імуномодулятор, мікрозелень сочевиці підвищує загальний імунітет та надає сил після фіз. навантажень. Містить: Мікроелементи - залізо, магній, фосфор, марганець, цинк, селен. Вітаміни А, В1, В2, С, РР, Е, К. Амінокислоти Омега 3 і 6, антиоксиданти, бета-каротин. Мікрозелень сочевиці - чемпіон із вмісту фолієвої кислоти, вкрай корисної вагітним, необхідної для правильного формування плода. Також відзначено користь і для чоловічої репродуктивної системи. Мікрозелень сочевиці в кулінарії Смак мікрозелені сочевиці - солодкуватий, соковитий, злегка пряний, з присмаком молодого горошку та іноді легкою гіркуватістю. Запаху практично немає. Спектр застосування дуже широкий - холодні супи, салати, гарніри, бутерброди, всілякі пюре, білкові смузі, топінги до мяса, сиру, каш, риби, яєць. Це калорійний продукт із високим вмістом рослинного білка, що робить його ідеальним для веганів, вегетаріанців та сироїдів. Відмінний вибір для спортсменів та охочих скинути зайві кілограми. Головна умова - вживати тільки у свіжому вигляді, але не більше 2-3 разів на тиждень. Мікрозелень сочевиці - особливості вирощування Можна на субстраті або сітчастому лотку. Зерна замочити у теплій воді на 6-8 годин для набухання. Пророщувати 2-3 дні у теплому місці (19 – 22 градуси) з вентиляцією, регулярно помірно зволожуючи. Після появи листочків перемістити на підвіконня під непряме сонячне світло. Субстрати - всілякі мати, вата, марля і т.д. Полив - 1-2 рази на день, помірний. Освітлення - середнє, сонячне, непряме. Результат – 5-10, рідше 14 днів, висота рослини від 3 до 7 см. Увага! Сочевиця - бобова рослина, і може викликати газоутворення у шлунку. Її не рекомендується вживати при виразках, колітах, гастритах, дисбактеріозі кишечника, а також при подагрі, патологіях сечостатевої системи та захворюваннях суглобів.
    кешбек від 6 ₴
    -5%

    Сарепська салатна, вона ж чорна гірчиця — однорічна рослина сімейства капустяних, харчова та лікарська культура. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — корисні властивості Мікрогрін гірчиці сарепської салатної корисний для органів травлення, ШКТ і всього, що з цим повязано. Стимулює апетит та кровообіг, прискорює метаболізм, допомагає при схудненні. Природний антиоксидант, з вираженою антибактеріальною, протизапальною та антиканцерогенною дією. Зміцнює стінки судин та уповільнює процеси старіння. У складі мікрозелені гірчиці сарепської салатної: Залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій. Вітаміни А, багато С, групи В, Е, К, Р. Аскорбінова та пантотенова кислоти, рутин, ефірні олії, Омега 3 і 6, харчові волокна. Гірчична олія — дієва речовина при лікуванні простудних захворювань, з підвищеним утворенням мокротиння. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна в кулінарії Це найгостріший сорт гірчиці, максимально наближений до смаку зерен. Застосовується скрізь, де необхідно додати прянощі та гостроти – смажене мясо, птиця, риба, різні супи. Чудова складова салатів, у т.ч. і теплих. У подрібненому вигляді це гарна основа для яскравих та ароматних соусів. Відмінний інгредієнт для суші, як топінг прикрасить будь-який нейтральний гарнір типу рису. При нагріванні виділяє приємний аромат. Смузі із чорної гірчиці досить різкі, але можна застосовувати як приправу. На сході паростки сарепської гірчиці маринують. Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — особливості вирощування Невибаглива до якості ґрунту та поливу рослина, досить холодостійка. Садити можна на різних ґрунтах, гідропоніці або альтернативних субстратах. Можна навіть не замочувати, а одразу висаджувати у лотки під плівку на пророщування до 5 днів. Корисно промити насіння розчином марганцівки. Слідкувати за появою плісняви, регулярно провітрюючи. Використовуємо ґрунт, торф, кокос, вермикуліт, перліт, вату, різні тканинні килимки — що є. Полив — помірний, регулярний, пульверизатором 2-3 рази на день. Субстрат з вологості як добре віджата губка. Освітлення після пророщування — помірне, підвіконня достатньо, можна штучне. Результат настає від 8 до 12 днів, залежно від того, якого розміру та текстури лист ви хочете отримати. І спробуйте на смак. Зберігатися в холодильнику до 5 днів.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Біла гірчиця — однорічна рослина сімейства капустяних, харчова, лікарська, кормова та медоносна культура. Мікрозелень гірчиця біла польська — корисні властивості Регулярне вживання мікрогрину гірчиці білої корисне для органів травлення. Покращує апетит, прискорює метаболізм, стимулює кровообіг. Має виражену протизапальну, обволікаючу і відхаркувальну дію. Корисна при застудних захворюваннях дихальних шляхів, пневмонії, хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки, невралгії, цинзі, геморої, подагрі, хронічному ревматизмі. У складі мікрозелені гірчиці білої є: Залізо, кальцій, магній, фосфор, калин, натрій, селен. Вітаміни А, багато С, В1, В2, Е, К, Р. Аскорбінова кислота, рутин, ефірні олії, жирні кислоти Омега 3 та 6. При температурній обробці втрачає менше корисних властивостей, ніж інші види мікрозелені. Мікрозелень гірчиця біла польська в кулінарії Гоструватий, виражено пряний, ароматний, з гіркуватістю та соковитою текстурою, смак білої гірчиці нікого не залишає байдужим. Насамперед це чудове доповнення до мяса, особливо смаженого, риби та супів. Додасть пікантності салату, як свіжому, так і теплому. Знахідка для любителів виразно пряних смузі. Прекрасно комбінується з багатьма овочами, свіжими або запеченими, і перебитою в блендері послужить окрасою соусу або діпу. Мікрозелень гірчиця біла польська — особливості вирощування Особливих складнощів тут не помічено. Є вибір способів вирощування – на ґрунтах, альтернативних субстратах та гідропоніці. Замочити насіння на 8-12 год. Пророщувати в накритому плівкою або кришкою лотку в теплому місці за температури не менше 22 градусів протягом 3-4 днів. Висаджуємо на ґрунт, торф, кокос, вермикуліт, перліт, вату, джутові, тканинні та інші килимки. Полив — помірний, але регулярний, 2-3 рази на день, пульверизатором. Субстрат має бути як віджата губка. Освітлення після пророщування — помірне, непряме сонячне, можна штучне. Результат настає за 5-7 днів, але багато залежить від висоти паростка та його смаку. Просто пробуйте і зрізайте коли вам сподобається — зі зростанням він змінюється. Зберігатися у холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів, але рекомендується вживати протягом доби після зрізування.
    кешбек від 1 ₴
    -5%

    Одна з найпродуктивніших культур, що є джерелом олії та зерна, пропонує нам корисну та дуже цікаву мікрозелень. Мікрозелень кукурудза - корисні властивості У вигляді мікрогріну кукурудза дуже корисна для кісткових тканин, судин, при порушеннях роботи системи обміну речовин та цукровому діабеті. Зменшує щільність і вязкість жовчі, знижує кількість холестерину та білірубіну в крові, сприяє розчиненню жовчного каміння. Підвищує загальну витривалість організму, покращує память та стимулює кровотворення. Мікрозелень кукурудзи містить Залізо, калій, натрій, кобальт, молібден, хром, цинк, фосфор, магній. Вітаміни С, Е, D, В1, В2, B6, В12, PP, К. Тіамін, ніацин, пантотенову кислоту. Рослинний білок та клітковину. Комбінація мікроелементів та ферментів у мікрозелені кукурудзи допомагає у боротьбі з раком кишківника та знижує темпи розвитку атеросклерозу. Мікрозелень кукурудзи в кулінарії Ніжний, яскраво виражений солодкий смак зі своїм особливим, унікальним ароматом та хрумкою волокнистою текстурою - мікрогрін кукурудзи нікого не залишить байдужим. Особливо мікрозелень кукурудзи гарна у стравах, де необхідно відтінити головний компонент на контрасті або створити оригінальну смакову комбінацію – наприклад поєднати морепродукти чи копченості та різкі овочі. Можна використовувати як компонент салатів, холодних супів, або просто як самостійний гарнір, доповнення до омлетів та каш, основу для бутербродів та смузі, де її солодкість буде дуже доречною. Цікавий компонент для веганських та сироїдних десертів. Але це все стосується лише жовтих пагонів кукурудзи. У більш пророщеної кукурудзи, що змінила колір на зелений, солодкість замінюється на гіркуватість, і це варто враховувати при плануванні смакової картини страви. Мікрозелень кукурудзи - особливості вирощування Одна з найбільш швидко зростаючих культур, яка любить темряву та тепло. Тверде зерно потребує замочування на 10-12 годин. Висаджувати можна як на ґрунт, так і на мати або сітчасті лотки. Пророщування як такого немає. На ранніх стадіях зростання сонячне світло протипоказане. Надалі уникати прямих променів, а краще все робити в темряві - вироблення хлорофілу робить жовті мякі та солодкі пагони зеленими, жорсткими та гіркими. Субстрат - ґрунт, килимки та всілякі матеріали, які контролюють кількість вологи, що поглинається - джут, вата, марля і т.д.. Полив - скромний, не більше ніж зволоження до рівня віджатої губки. Освітлення - найменше, краще без нього. Результат при досягненні паростків 5-7 см, зазвичай це 7, макс 10 днів. Мікрозелень кукурудзи добре зберігається в холодильнику до двох тижнів у герметичному контейнері.
    -4%

    Соняшник - рослина сімейства айстрових, поширена олійна культура. Мікрозелень Соняшник - корисні властивості Регулярне вживання мікрозелені з насіння соняшника покращує роботу органів дихання, ШКТ, головного мозку, серця та судин, щитовидної залози, знижує артеріальний тиск та рівень холестерину, позитивно позначається на стані шкіри, волосся та нігтів, сприяє розрідженню крові. Має відхаркувальну, ранозагоювальну і протизапальну дію. Містить: Залізо, йод, калій, кальцій, магній, мідь, селен, фосфор, цинк. Вітаміни А, групи В, С, D, Е, РР. Каротин, біотин, лецитин, клітковину, Омега 3 та 6. Мікрозелень соняшнику - ефективний засіб при відновленні організму після цілого ряду хвороб - органів дихання, зору, печінки та отруєнь. Мікрозелень Соняшник у кулінарії Солодкий, соковитий, з помітною ноткою горіха та хрумкою текстурою - смак мікрозелені з насіння соняшника дуже шанується адептами здорового харчування та просто любителями надати більше варіативності звичним стравам. Це чудовий варіант основи для негострих смузі. Прикрасить салат, зробивши його особливим, доповнить суп – пюре, омлет, яєчню чи оригінальний бутерброд. Це досить солодка мікрозелень, що використовується як топінг для десертів у цільному вигляді, або як соус, пробита у блендері. Мікрозелень Соняшник - особливості вирощування Насіння соняшнику для кращої схожості вимагають замочування до доби з обовязковим промиванням. Висаджувати можна на ґрунт, килимки або гідропоніку. Пророщування у темному та теплому місці на зволоженому субстраті з регулярним провітрюванням – 3-4 дні. Після цього перемістити на добре освітлене, сонячне місце, не забуваючи рясно поливати. Обовязково контролювати щодо появи цвілі. Грунт, кокосовий субстрат, тканинні, джутові та інші килимки. Полив - рясний, зверху на рослину. Освітлення - інтенсивне, сонячне. Результат - 10-12 днів після посіву, при висоті паростків 8-12 см Зберігається мікрозелень соняшнику в холодильнику до 7 днів.
    кешбек від 4 ₴
    -5%

    Люцерна - кормова культура для тварин, у вигляді мікрозелені стає справжньою вітамінною бомбою, яку сміливо можна віднести до суперфудів. Мікрозелень люцерни - корисні властивості Їх дуже багато! Люцерна покращує травлення і загальний імунітет, регулює холестерин і кислотність, попереджає анемію, доглядає стан шкіри та зубів, допомагає позбутися зайвої ваги, має заспокійливий ефект, і багато іншого корисного. Все це досягається завдяки божевільному складу, в якому є: Залізо, калій, кальцій, фосфор, фтор та марганець. Вітаміни С, D, Е і К, В: В1, В6, В12. Стигмастерол, кумарин, дайдзеїн, фумарова кислота, лютеїн, альфа - каротин, криптоксантин, сапоніни. Мікрозелень люцерни вживається не тільки як їжа, а й використовується при приготуванні масок, відварів та компресів. При такому багатому хімічному та біологічному складі єдиним протипоказанням є лише індивідуальна непереносність. Мікрозелень люцерни в кулінарії А ось тут справи не такі райдужні. Мікрогрін люцерни має слабо виражений, практично нейтральний смак, схожий на молодий зелений горошок, і досить невиразну текстуру. Зате це не обмежує її у застосуванні – тут і салати, і супи, і як доповнення до бутербродів – скрізь, де просто необхідно створити нейтральну базу. Але особливо мікрозелень люцерни гарна як основа вітамінних смузі. Мікрозелень люцерни - особливості вирощування Пророщування в теплому та темному місці під кришкою відбувається трохи довше звичайного - 3-5 днів. Вологість ґрунту – рівня віджатої губки. Провітрювати – регулярно. Після появи листочків перемістити на підвіконня, на добре освітлене місце. Люцерна дуже любить світло, крутити лоток треба активно. Оптимально садити на ґрунті або в лотку із сіткою. Полив - пульверизатор, середньої інтенсивності, 2 рази на день Освітлення - сонячне та багате. Результат - від 5 до 10 днів, листочки заввишки 2-3 см Зберігається у холодильнику до 5 днів. А ще люцерна чудово пророщується у спроутерах, і це теж дуже корисний продукт.

    Пшениця - найпопулярніший злак у світі та головна харчова рослина планети. Мікрозелень пшениці - корисні властивості Вживати пшеницю в їжу можна не тільки у вигляді борошна, випічки чи макаронів. Адепти здорового харчування давно вживають пророщену пшеницю, а з розвитком компактних агрокультур і її мікрозелень. Регулярне вживання мікрогрину пшениці цілюще впливає на травну та серцево-судинну системи, покращує стан шкірного покриву, волосся та нігтів, є природним імуномодулятором, має протизапальний ефект. У складі мікрогріну пшениці міститься: Мікроелементи - залізо, кальцій та фосфор. Вітаміни А, В1, В2, С, РР. Клітковина та ферменти. Кумедно, але мікрозелень пшениці - це корисний продукт для діабетиків, який допомагає переробляти продукти, що містять крохмаль, та часто вироблені ... з пшениці. Мікрозелень пшениці в кулінарії Смак мікрозелені пшениці - свіжий, солодкуватий, виражений травяний. Відмінний інгредієнт для різноманітних салатів, холодних супів, чудова основа для різних смузі та коктейлів. Соковита текстура дозволяє видавлювати з мікрогрину пшениці сік - але тільки соковитискачами холодного віджиму, продукт не любить перегріву. Особливості вирощування мікрозелені пшениці Перед посадкою потрібно замочування до набухання зерна – так воно краще проросте. Вирощувати можна як у сітчастих лотках, так і на субстратах. Пророщувати в теплому місці, періодично поливаючи та провітрюючи. У цей період мікрозелень пшениці схильна до атак цвілі. Після появи паростків видалити мертве або пошкоджене насіння, якщо є таке, а лотки перемістити на добре освітлене місце. Пшениця - тепло та світлолюбна культура, що вимагає помірно вологого субстрату. Останнє не важливо, якщо процес відбувається в сітчастих лотках - там коріння завжди має бути у воді. Субстрати - килимки з кокосу, льону чи джуту, вата, марля, краплинний мат. Полив - помірний, двічі на день. Освітлення - рясне, сонячне. Результат – від 5 до 10 днів. Зрізати паростки з ще нерозгорнутим листям, висотою від 4 до 10 см Зберігається зрізана мікрозелень пшениці в холодильнику до 5 днів.