Високовітамінна черемша з пікантним часниковим присмаком зелені Черемша, Колба, або Цибуля ведмежа, Дикий часник — багаторічна культура, яка однією з перших дає соковиті стебла ранньою весною, як тільки зійде сніг. Листя витягнуте, широке, росте від самої основи. Зелень має насичений часниковий ароматом. За вмістом вітаміну С черемша в 10–15 разів перевершує плоди таких цитрусових, як лимон і апельсин. Також черемша є однією з найдавніших цілющих рослин — в народній медицині її здавна застосовують для лікування широкого спектру захворювань. Зазвичай свіжу зелень використовують для приготування весняних вітамінних салатів, сушену — у якості приправи до м'ясних страв. Особливості агротехніки Черемша характеризується невибагливістю до вирощування. Рослини здатні добре рости в тіні, без регулярного поливу. Під цю культуру рекомендується відводити ділянки з багатим поживними речовинами ґрунтом. До посіву черемші найкраще приступати восени, висіваючи насіння на глибину 0,5–1,0 см і присипавши його листям. При весняному посіві насіння потребує стратифікації.