вакуумна система для зберігання і консервування продуктів.
Пристрій вакуумного консервування - це система зберігання продуктів і напоїв в вакуумі. Це просте, практичне, оригінальний винахід. Використовуються перевірені матеріали найвищої якості. При такому способі консервування зберігаються вітаміни і поживні властивості, продукти не втрачають своїх якостей!
ПОРЯДОК РОБОТИ З СИСТЕМОЮ:
перевірити банка на відсутність тріщин, сколів, раковин як на самій банка, так і на її шийці. Банки з зазначеними дефектами не придатні до використання. Встановити кришку на шийку банки. Щільно вставити насос в поглиблення кришки. Для створення вакууму необхідно за допомогою ручки переміщати шток вгору і вниз до упору. При консервуванні досить зробити від 3-х до 6 качків, а в режимі зберігання від 15 до 20. Число качків залежить від рівня заповнення банки. Однак, чим більше зроблено качків, тим глибше вакуум. В цьому випадку шток починає різко мимовільно опускатися і наносити удари по кришці. Не допускайте цього. Кришка може лопнути.
Для відкриття банки пальцем підніміть край клапана на кришці, внаслідок чого повітря з шумом проникає в банка, і кришка легко відкриється. Для відкриття клапана можна користуватися металевими та іншими гострими предметами, щоб не з'явилося ризики на сідлі клапана.
У міру забруднення, а також у всіх випадках після консервації, насос необхідно промити теплою або гарячою водою, для чого відкрутите гайку і вийміть шток з циліндра. Після промивання необхідно змастити манжету тонким шаром вазеліну.
У міру забруднення кришку необхідно промити, при цьому не допускається підчіплювати прокладку гострими предметами. Клапан легко виймається натисканням пальця.
Якщо рух штока стає тугим, то насос необхідно розібрати, ретельно промити циліндр і манжету, і змастити її тонким шаром вазеліну.
При тривалому зберіганні манжета насоса може і втратити частково еластичність. Рекомендуємо потримати її в окропі кілька хвилин, але якщо це не допоможе, то її потрібно замінити. Щоб манжета довго зберігала еластичність, її потрібно змащувати вазеліном при зберіганні.
Для перевірки герметичності системи, рекомендуємо налити в банка воду з під крана, недоливу 3-4 см, накинути кришку і відкачати насосом з неї повітря. Потім перевернути банка догори дном. Якщо з під клапана кришки просочуються бульбашки повітря, значить кришка непридатна до використання. На практиці це трапляється вкрай рідко. Рекомендуємо зняти клапан, промити його і сідло на кришці і повторити перевірку. Якщо бульбашки просочуються з під прокладки кришки, то непридатні або кришка, або банка. В абсолютній більшості випадків це відбувається від того, що на шийці банки вм'ятини, відколи, ризики, тріщини. Спробуйте поставити кришку на вже перевірену банка, якщо і в цьому випадку з'являться бульбашки, то кришка непридатна.
У наборі 9 кришок