Хочете порадувати сім'ю смачними домашніми стравами? Втомилися харчуватися напівфабрикатами, але на приготування складних кулінарних шедеврів, наприклад, домашніх голубців, не вистачає часу? Прекрасним помічником у таких ситуаціях стане долмер (dolmer) – це сучасне обладнання, яке дозволить без зайвих складнощів приготувати голубці, долму або ситні і смачні рулетики.
Перед установкою Dolmer-а на робочу поверхню, зволожте стрічку і присоски. Протріть вологою ганчіркою робочу поверхню, на яку буде встановлено Dolmer, притисніть присоски Dolmer-а до робочого столу. Після установки Dolmer-а, відведіть каретку у вихідне положення.
Покладіть підготовлений виноградний лист глянцевою стороною до стрічки поверх пристрою так, щоб початок листа лежав на верхній кромці каретки стеблинкою доверху, а інша велика частина ― на самому пристрої.
Покладіть чайною ложкою необхідну кількість фаршу на кромку листа, акуратно втираючи все разом у віконечко під стрічкою. Початкова частина листа разом з фаршем і стрічкою повинна повністю вкластися у віконечко, а більша частина ― залишитися на робочій поверхні Dolmer-а.
Помилково, коли фарш або іншу начинку вкладають в середину листа; фарш повинен лежати на краєчку листа в спеціальному поглибленні ― це дуже важливо для нормальної роботи Dolmer-а (як показано на малюнку, це дуже важливо). Таким чином, у Вас вийде щільно загорнутий, правильної, циліндричної форми продукт.
Однією рукою притримуючи пристрій за основу, а іншою рукою тримаючи ручку каретки, плавно просувайте каретку вперед до упору. В процесі просування каретки автоматично формується продукт ідеальної циліндричної форми, який самостійно переміщується в приймальний лоток, звідки викладається в каструлю.
З допомогою задньої планки пристрою ви самі зможете відрегулювати потрібний діаметр рулетиків ― 10, 15, 22 мм. Для отримання продукту великого діаметру, необхідно підібрати найбільші листи, кількість фаршу ― чайна ложка з верхом, а регулювальну планку ― на позначку «L». Для середнього діаметра: чайна ложка фаршу без верху, листи середні, планку на позначку «M». Для маленького розміру: планку на позначку «S», трохи більше половини чайної ложки фаршу і найменші листи.
Якщо Ви поклали більше фаршу, ніж потрібно, то просування каретки буде ускладнено ― з-під стрічки буде виштовхуватися зайвий фарш. При цьому великих зусиль докладати не потрібно ― цим Ви можете пошкодити пристрій, просто відведіть назад каретку і приберіть зайву кількість.
А в тому випадку, якщо Ви не доклали фарш, кінцевий продукт буде сформований слабко і не буде самостійно поміщатися в приймальний лоток. В цьому випадку притримайте однією рукою каретку, а іншою натисніть на стрічку і продукт сам випаде на приймальний лоток. На наступному етапі Вам необхідно відкоригувати кількість фаршу, начинки для даного розміру. В процесі експлуатації Ви дуже швидко пристосуєтеся до Dolmerу.
Для оптимального результату ми рекомендуємо вам обдати окропом виноградне листя. Якщо ж ви готуєте голубці, то зверніть увагу на капустяні листи. Капусту краще вибрати літніх сортів з тонкими листками без прожилок і складок. Ці ж правила діють і при загортанні голубців звичайним способом, але з Dolmer у вас вийде набагато швидше. Один рух ― і все готово!
Характеристики
Матеріал корпусу: пластик ABS.
Матеріал робочої стрічки: сатин
Розміри: 350х90х70 мм
Довжина продукту: 60 мм
Діаметр продукту можна варіювати від 1 до 2,2 см
Вага: 237 г
Країна-виробник: Китай