Євген Клопотенко протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, подорожував усією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні. У цій книжці - 70 авторських рецептів стародавніх страв, переосмислених по-новому та розділених на 9 розділів: супи та юшки, страви з м'яса, риби, овочів і грибів, каші, напої, закуски, випічка та солодке. Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі - як їх споживали раніше, чим вони корисні, яким чином їх найкраще готувати. А ще кулінар згадує про свою експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією. "Українська кухня більш багатогранна, ніж нам здається. Ми знаємо тільки 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхнево. А вона глибша, серйозніша і менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати. Приготуйте п'ять страв із цієї книжки - і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням". - Євген Клопотенко Про автора Євген Клопотенко - відомий кулінарний експерт, шеф-кухар, телеведучий. Заснував компанію з виробництва варення і соусів "Гастромайстерня Confiture". У 2015 році після перемоги в кулінарному шоу "МастерШеф", заявив про намір поліпшити культуру харчування в Україні. Є автором проєкту "Нове Шкільне Харчування", в рамках якого створив нову збірку рецептур для навчальних закладів України. Постійний експерт програми "Сніданок з 1+1", у якій навчає глядачів готувати легко і смачно. Автор книги "Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати".
"Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати" - це книжка авторських рецептів відомого українського шеф-кухаря, блогера, чиї матеріали можна прочитати в рейтингових медіа, ведучого літературно-кулінарного шоу на "UA: Суспільне" і кулінарного експерта програми "Сніданок з 1+1" на каналі "1+1", реформатора шкільного харчування та автора першого в Україні кулінарного онлайн-курсу "Міркувати, як кухар" Євгена Клопотенка.
Третє видання "Сяткові страви" містить 70 авторських рецептів, які розділені за найважливішими святами українців. Тут і печена птиця на Новий рік, і кутя на Різдво, розмаїття млинців і вареників на Масляну, пухкі великодні паски, а також смаколики до родинного свята на природі, дитячого дня народження і навіть до весілля. Тут є все найнеобхідніше до святкового столу: коктейлі, закуски, основні страви, десерти.