Кіноа - це дуже давній і корисний продукт. Зовнішнім виглядом крупа дуже схожа на гречку, тільки меншого розміру. Смак кіноа схожий на смак рису, тільки з гірчинкою.
Кіноа може бути різного кольору: червона, коричнева, чорна, біла.
У чорній кіноа міститься величезна кількість різних вітамінів, таких як А, С, Е, вітаміни групи В, калій, кальцій, натрій, фосфор, магній, цинк, мідь, залізо.
Калорійність крупи близько 368 ккал на 100 грам продукту.
Рецепт приготування чорної кіноа
Кіноа дуже легко готувати. Для початку її необхідно промити проточною водою і залити на пару годин. Далі перед варінням знову промити. Для 1 склянки крупи необхідно закип'ятити 2 склянки води. Висипте насіння в кип'ячу воду і варіть на невеликому вогні 5-10 хвилин.
Кіноа вважається готовою, коли крупинки стануть м'якими.
Необхідно обережно вводити продукт в раціон дітей і вагітних, щоб уникнути алергічних реакцій.