Автокла́в — герметичний пристрій для здійснення технологічної обробки речовин в герметичній посудині під дією підвищених температур та надлишкового тиску.
Для виготовлення автоклава використається високоякісна сталь. Вона має гарну стійкість від впливу корозійних процесів. Її товщина дозволяє забезпечити максимальну механічну міцність. Його місткість дозволяє помістити в нього 21 літрових та 32 півлітрових банок. Процес консервації можна здійснювати навіть за необхідності закатати лише одну банку.
Автоклав призначений для роботи в домашніх умовах:
- як стерилізатор харчових продуктів для стерилізації та консервування м'яса, птиці, риби, овочів, фруктів, соків, компотів, паштетів та інших продуктів у натуральному соку без застосування консервантів, розфасованих та закупорених сирими у скляні банки.
Високотемпературні режими стерилізації дозволяють:
- надійно знищувати бактерії, що є в консервованих продуктах;
- зменшити час термообробки, що підвищує якість продукції, що консервується;
- збільшити термін зберігання продукції.
У комплект постачання автоклава входять:
Кришка, шт. - 1
Корпус, шт. -1
Прокладка гумова, шт. - 1
Посібник з експлуатації, шт. -1
Характеристики
внутрішня ємність камери, л, не менше - 42
місткість банок, шт., (0.5 л / 1 л) - 32 / 21
висота загальна, см - 77
діаметр бочки, см - 32
діаметр кришки, см - 15.3
діаметр горловини бочки, см - 13
маса, кг, - 17
маса в пакуванні, кг – 12.6
розмір в пакуванні, см - 53х35х34
робочий тиск, МПа - 0.32-0.4
температура стерилізації, °С - 105-120