Святкові цільні кекси стануть справжньою окрасою будь-якого святкового столу та подарують відчуття свята дітям та дорослим.
Вашим дітям святковий кекс, випечений у спеціальній формі, принесе величезну радість.
Досвідчені кондитери в абсолютній більшості випадків вибирають саме алюмінієві форми для випікання святкових кексів. Все тому, що алюміній – найкращий матеріал для використання. Можливість корозії абсолютно виключена і форма не розшаровуватиметься. Алюмінієва форма для випічки дуже проста і практична у використанні, що теж важливо для приготування!
Крім цього, алюміній має чудові теплообмінні характеристики, які дозволяють зробити форми для випічки з цього матеріалу справжньою знахідкою для всіх майстрів і домогосподарок.
Розмір форми – 11х10х10 см
Вага – 905 г
ЯК ПРИГОТУВАТИ КЕКС
Форму ретельно змастити маслом, особливо зверніть увагу на всі поглиблення.
Масло розтопити.
Соду погасити в кефірі.
Яйця збити з невеликою кількістю цукру
Цукор, яйця і кефір добре змішати.
У суміш поступово всипати просіяне борошно, постійно помішуючи.
У тісто додати ванілін, розтоплене масло і промиті родзинки.
Половину порції тіста влити в ту частину форми, де розташована мордочка.
Форму закрити другою частиною, поставити в нагріту піч.
Випікати при температурі 160-180 градусів близько 30 хвилин, потім перевернути і тримати в духовці ще хвилин 10.
Форму з кексом вийняти з духовки, трохи остудити, відкрити і дістати готовий кекс Собачка.
Остиглий кекс посипати цукровою пудрою.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КЕКСУ
700-800 г борошна
600 г (кефіру, мацоні, йогурту)
300 г цукру
150 г масла або маргарину
3 яйця
100 г родзинок
1 ч.л. соди
пакетик ванілі
Другу порцію випікайте аналогічно.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА
Опара:
борошно 50 гр.
дріжджі – 75 гр.
молоко – 50 гр.
цукру – 15 гр.
Змішати все та поставте в тепле місце на 30 хвилин
Тісто:
борошно 275 гр.
олія - 100 гр.
молоко – 50 мл.
цукор – 50 гр.
яйця – 1 шт.
ваніль
сіль – 0,25 ч.л.
кориця – 0,25 ч.л.
родзинки - 100 гр.
Замісити тісто, дати підійти. Випікати на 180 градусах, 30 хвилин (по 15 хвилин із кожного боку)
Тіста у форму класти по 750 г.