Форма призначена для випічки кошиків на електричній чи газовій плиті. Кошики випікаються з пісочного тіста, потім їх можна начиняти різними начинками: шоколадом, фруктами, збитими вершками, кремами.
Ця форма для випічки печива виготовляється з харчового алюмінієвого сплаву і покривається спеціально розробленим антипригарним покриттям. Це довговічне покриття витримує негативний вплив цукру, завдяки йому випічку легко зняти з поверхні форми, а саму форму легко і просто чистити і мити.
Такі кошики відмінно підійдуть для святкового столу. Також їх ще можна начинити салатами, випікаючи солоні кошики.
За один раз можна випекти 7 кошиків.
Матеріал форми ― харчовий алюміній, ручки дерев'яні, незнімні.
Чому варто вибирати форму з антипригарним покриттям?
Печиво не пригорає, не розвалюється, зарум'янюється, рівномірно пропікається і його легко зняти з поверхні форми. Форми без антипригарного покриття необхідно прогрівати перед використанням і перед кожним процесом випічки змащувати олією. Потрібно чимало досвіду і навичок, щоб отримати ідеальне на вигляд пісочне печиво з використанням форм для випічки без антипригарного покриття. Для форми з антипригарним покриттям нічого перерахованого вище робити не потрібно - просто вкладаєте тісто у виїмки і ставите на джерело тепла.
Зменшення калорійності печива та збереження корисних властивостей продуктів (форми з антипригарним покриттям дозволяють звести до мінімуму кількість жиру при випічці).
Економія енергоресурсів в процесі приготування (антипригарне покриття робить стінки і дно форми товщими, за рахунок чого відбувається рівномірне прогрівання і утримання тепла).
Простота у догляді (якщо ви ставите питання про те, як очистити форму з антипригарним покриттям, то відповідь дуже проста: достатньо промити форму м'якою губкою або відправити в посудомийну машину).
Нижче наведено рецепт для кошиків, які виходять розсипчасті, м'які і настільки крихкі, що потрібно дуже обережно їх виймати з формочок. А використовуючи для начинки різні джеми і варення, Ви будете ще не раз використовувати цей рецепт
0,5 склянки цукру
1 яйце
100 р вершкового масла (м'якого)
100 г маргарину (м'якого)
0,5 ст. л. майонезу
0,5 ч. л. гашеної соди
2 ст. борошна (450 г)
Змішайте всі інгредієнти. Форму перед випічкою змастіть маслом або маргарином. Розподіліть тісто у формочки, випікайте на електричній чи газовій плиті. Акуратно вийміть готові кошички з форм. Покладіть на дно по шматочку джему, варення або згущеного молока. Зверху можна прикрасити збитими вершками. Заваріть чай і запросіть рідних. Смачного!
Загальні характеристики
Тип форми Кругла
Кількість випічки 7
Конструкція форми Цілісна
Країна виробник Україна
Гарантія 12 місяців офіційної гарантії від виробника
Додаткові характеристики
Матеріал пластин Спеціальний харчовий алюмінієвий сплав
Матеріал ручок Сталевий пруток з деревом
Діаметр робочої поверхні 200 мм
Товщина робочих поверхонь 40 мм
Розмір готового кондитерського виробу діаметр 30 мм (низ) х 50 мм (верх), висота 15 мм
Антипригарне покриття Так
Габаритні розміри форми 370 х 200 х 40 мм
Вага 950 г