triangle

    Міцелій грибів (Сорт - )

    Дивіться також 👉Касети для розсади
    кешбек від 9 ₴
    розстрочка
    -5%

    Якість міцелію грибів безпосередньо визначає майбутній урожай. Чистий, незаражений посадковий матеріал – гарантія надійного захисту грибних плантацій від патогенного впливу бактерій, цвілі і інших мікроорганізмів. Ми здійснюємо постачання зернового міцелію гливи штаму SN-010015, вирощеного в стерильних умовах. Такий міцелій характеризується підвищеною фізіологічною активністю та великою енергією проростання. Крім того, він стійкий до несприятливих параметрів вологості та температури. Використовуючи наш міцелій, ви отримаєте смачні та екологічно чисті гриби правильної форми, з рівним забарвленням плодових тіл, щільні та однорідні за структурою. Норма витрати міцелію – 2-3% від ваги запареного субстрату. Таким чином, однієї упаковки достатньо для приготування блоків загальною вагою 170 - 250 кг. У комплекті – інструкція з вирощування. Живий зерновий міцелій грибів зберігає свої посівні властивості протягом місяця при кімнатній температурі і протягом 90 діб – у холодильнику.
    кешбек від 2 ₴
    розстрочка
    -5%

    Готовий грибний блок гливи, що пройшов фазу інкубації! Це гарантує життєздатність субстрату. Грибний блок після виготовлення проходить дві стадії. Перша стадія заростання, або інокуляції - міцелій розповсюджується всередині блока. Триває 2-3 тижні. Друга стадія плодоношення - з'являються гриби. В даних блоках перший етап вже пройшов під наглядом наших фахівців у відповідних умовах. Плодоношення починається через кілька днів після установки блоку в приміщення з температурою 15-20 градусів. Потрібне освітлення в режимі день-ніч. Оптимальна вологість - 80-90% Урожайність першої хвилі близько 2 кг. Всього йде до 5 хвиль. Кожна наступна хвиля менше попередньої. Загальна врожайність блоку - 4-6 кг. Довжина блока - 75 см, діаметр – 25 см, маса близько 8 кг
    кешбек від 2 ₴
    розстрочка
    -5%

    Грибний блок - це пакет з субстратом, засіяний маточною культурою гливи SN-010015 Довжина пакета - 75 см, діаметр – 25 см, вага - близько 8 кг Технологія вирощування гливи досить проста: Мішок з субстратом заносять у приміщення з температурою повітря 17-22 °C і вологістю – 70-80%. Світло на початковому етапі необов'язкове. На мішках по периметру роблять 4-8 надріза по 3-4 см довжиною. Повинна періодично здійснюватися вентиляція. Полив не здійснюють, тому що плодове тіло гриба набирає вагу на 55-60% від вологи в мішку і на 40-45% від вологи з повітря. На другому-третьому тижні мішок помітно обросте міцелієм, повинні бути видні білі нитки – це грибниця. Плодоношення Плодоношення починається через 20-28 днів після засіву, триває півтора місяця і проходить кількома хвилями (до 5 хвиль). У цей період вже потрібне освітлення в режимі день-ніч (мінімум по 5-6 годин на добу). Температуру в приміщенні бажано понизити на 3-4 °C, вологість довести до 80-90%. Врожайність становить 4-5 кг грибів з одного мішка.
    кешбек від 1 ₴
    розстрочка
    -5%

    Якість міцелію грибів безпосередньо визначає майбутній урожай. Чистий, незаражений посадковий матеріал — гарантія надійного захисту грибних плантацій від патогенного впливу бактерій, плісняви та інших мікроорганізмів. Ми здійснюємо постачання зернового міцелія білого гриба боровик, вирощеного в стерильних умовах. Боровики - це мікоризні гриби, тобто ростуть вони тільки в симбіозі з корінням дерев. Тому висаджувати їх потрібно під хвойним деревом. Найкращі породи для цього - сосна, ялина, туя, ялівець, кипарис, модрина, ялиця. Інструкція з вирощування Для вирощування грибів необхідно відвести ділянку в тіні (бажано під деревами хвойних порід). Потім впритул до коріння дерева роблять лунку розміром 30х30х30 см і пошарово її заповнюють: 1-й шар - волога солома впереміш з перегноєм (близько 15 см) 2-й шар – рівномірно розподілити порцію міцелію. На одну лунку потрібно 25 – 30 г міцелію, тобто пакету 100 г вистачить на 3 – 4 лунки 3-й шар – заповнити лунку до верху землею з-під дерева з додаванням рослинних залишків (листя, хвої, кори дерев). Після посіву полити. При сухій погоді та високій температурі поливати при необхідності як до появи грибів, так і під час їх росту. Живий зерновий міцелій грибів зберігає свої посівні властивості упродовж місяця за кімнатної температури та впродовж 90 діб — у холодильнику.
    -4%

    ТРЮФЕЛЬ (Tuber) Багато таємниць оточує ці гриби. Ніхто в природі ніколи не бачив, як вони ростуть — навіть ті, хто збирає їх роками. Адже все життя трюфеля проходить під землею й повністю залежить від дерев або чагарників, коріння яких стає їх годувальцями, ділячись запасами вуглеводів. Найціннішим серед усіх трюфелів вважають білий італійський трюфель і чорний французький трюфель. Виявляється, у разі певних умов трюфель можна виростити навіть у теплиці на дачі. Що для цього знадобиться? Насамперед — підготувати необхідний посівний матеріал — грибний міцель і поживні компоненти для посадки: землю, взяту з верхнього ґрунтового шару в листяному лісі разом із листям дерев; поживний розчин, що містить npk-добриво (азото-фосфорно-жарячі); свіжозрубену деревину тих порід дерев, у симбіозі з якими росте трюфель у формі тирси або стружки. Найкращим деревом для цього вважається дуб. Підходять також бук, граб, ліщина, волоський горіх. Не можна використовувати такі типи як топель, верба, каштан, ялина, сосна. Поетапно вирощування грибів у теплиці має такий вигляд: підготувати ґрунт у теплиці, просіявши її перед засипкою для насичення киснем і усунення каменів, ретельно контролюючи її кислотність, яка не має перевищувати 7,5 одиниць; насипати на грядки з підготовленою землею шар тирси або стружки; змішати міцелій із невеликою кількістю землі, обробленої npk-добринами; насипати отриману суміш на шар деревних тирси або стружки; Тепер про трюфелі можна «забути» на кілька місяців, зрідка помірно поливаючи посадки (ці гриби не люблять високої вологості) і випалюючи бур'яни, які трюфелі також дуже не люблять. За два місяці можна спробувати зібрати перший урожай, проте не варто одразу розраховувати на приголомшливі результати — для того, щоб міцедій повністю прижився, потрібно не менш ніж рік. Основний пік врожайності спостерігається через 2-3 роки з моменту посадки, з кожним роком кількість грибів збільшуватиметься. Викопують трюфелі після виявлення майже так само, як і картопельку, тільки з більшою обережністю, щоб не пошкодити грибницю. Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для трюфелів оптимальне значення кислотності Ph = 7 -7,5. Рекомендуємо під час садіння використовувати, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
    -4%

    ТРЮФЕЛЬ (Tuber) Багато таємниць оточує ці гриби. Ніхто в природі ніколи не бачив, як вони ростуть — навіть ті, хто збирає їх роками. Адже все життя трюфеля проходить під землею й повністю залежить від дерев або чагарників, коріння яких стає їх годувальцями, ділячись запасами вуглеводів. Найціннішим серед усіх трюфелів вважають білий італійський трюфель і чорний французький трюфель. Виявляється, у разі певних умов трюфель можна виростити навіть у теплиці на дачі. Що для цього знадобиться? Насамперед — підготувати необхідний посівний матеріал — грибний міцель і поживні компоненти для посадки: землю, взяту з верхнього ґрунтового шару в листяному лісі разом із листям дерев; поживний розчин, що містить npk-добриво (азото-фосфорно-жарячі); свіжозрубену деревину тих порід дерев, у симбіозі з якими росте трюфель у формі тирси або стружки. Найкращим деревом для цього вважається дуб. Підходять також бук, граб, ліщина, волоський горіх. Не можна використовувати такі типи як топель, верба, каштан, ялина, сосна. Поетапно вирощування грибів у теплиці має такий вигляд: підготувати ґрунт у теплиці, просіявши її перед засипкою для насичення киснем і усунення каменів, ретельно контролюючи її кислотність, яка не має перевищувати 7,5 одиниць; насипати на грядки з підготовленою землею шар тирси або стружки; змішати міцелій із невеликою кількістю землі, обробленої npk-добринами; насипати отриману суміш на шар деревних тирси або стружки; Тепер про трюфелі можна «забути» на кілька місяців, зрідка помірно поливаючи посадки (ці гриби не люблять високої вологості) і випалюючи бур'яни, які трюфелі також дуже не люблять. За два місяці можна спробувати зібрати перший урожай, проте не варто одразу розраховувати на приголомшливі результати — для того, щоб міцедій повністю прижився, потрібно не менш ніж рік. Основний пік врожайності спостерігається через 2-3 роки з моменту посадки, з кожним роком кількість грибів збільшуватиметься. Викопують трюфелі після виявлення майже так само, як і картопельку, тільки з більшою обережністю, щоб не пошкодити грибницю. Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для трюфелів оптимальне значення кислотності Ph = 7 -7,5. Рекомендуємо під час садіння використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
    -4%

    Якість міцелію грибів безпосередньо визначає майбутній урожай. Чистий, незаражений посадковий матеріал — гарантія надійного захисту грибних плантацій від патогенного впливу бактерій, плісняви та інших мікроорганізмів. Ми здійснюємо постачання зернового міцелія маслянка, вирощеного в стерильних умовах. Маслята - це мікоризні гриби, тобто ростуть вони тільки в симбіозі з корінням дерев. Тому висаджувати їх потрібно під хвойним деревом. Найкращі породи для цього - сосна, ялина, туя, ялівець, кипарис, модрина, ялиця. Інструкція з вирощування Для вирощування грибів необхідно відвести ділянку в тіні (бажано під деревами хвойних порід). Потім впритул до коріння дерева роблять лунку розміром 30х30х30 см і пошарово її заповнюють: 1-й шар - волога солома впереміш з перегноєм (близько 15 см) 2-й шар – рівномірно розподілити порцію міцелію. На одну лунку потрібно 25 – 30 р міцелію, тобто пакету 100 г вистачить на 3 – 4 лунки 3-й шар – заповнити лунку до верху землею з-під дерева з додаванням рослинних залишків (листя, хвої, кори дерев). Після посіву полити. При сухій погоді та високій температурі поливати при необхідності як до появи грибів, так і під час їх росту. Живий зерновий міцелій грибів зберігає свої посівні властивості упродовж місяця за кімнатної температури та впродовж 90 діб — у холодильнику.
    -5%

    Якість міцелію грибів безпосередньо визначає майбутній урожай. Чистий, незаражений посадковий матеріал — гарантія надійного захисту грибних плантацій від патогенного впливу бактерий, плесени та інших мікроорганізмів. Ми здійснюємо постачання зернового міцелія печериці двоспорової Sylvan 130, вирощеного в стерильних умовах. Sylvan 130 — найгнучкіший з гібридів печериці, здатний утворювати плодові тіла різних розмірів. У разі швидких потоків повітря й нижчої температури утворюються гриби дрібних і середніх розмірів, а під дією повільнішого повітряного потоку та за вищої температури — гриби середнього та великого розміру. Швидко колонізує компост, що вкорочує період від нанесення покривної суміші до збирання врожаю за оптимальних умов культивування. Капелюх округлий, має поверхню від гладкої до злегка шорсткого. Дуже добре підходить для культивування в мішках, блоках і на полицях. Печериці придатні як для вживання у свіжому вигляді, так і для консервування. Одне паковання розраховане на створення грибного блока вагою 7-8 кг, з якого можна отримати до 4 кг грибів. У комплекті — інструкція з вирощування. Живий зерновий міцелій грибів зберігає свої посівні властивості упродовж місяця за кімнатної температури та впродовж 90 діб — у холодильнику.
    -4%

    Якість міцелію грибів безпосередньо визначає майбутній урожай. Чистий, незаражений посадковий матеріал – гарантія надійного захисту грибних плантацій від патогенного впливу бактерій, цвілі і інших мікроорганізмів. Ми здійснюємо постачання зернового міцелію гливи штаму SN-010015, вирощеного в стерильних умовах. Такий міцелій характеризується підвищеною фізіологічною активністю та великою енергією проростання. Крім того, він стійкий до несприятливих параметрів вологості та температури. Використовуючи наш міцелій, ви отримаєте смачні та екологічно чисті гриби правильної форми, з рівним забарвленням плодових тіл, щільні та однорідні за структурою. Одна упаковка розрахована створення грибного блоку вагою 4-5 кг, з якого можна отримати до 3 кг грибів. У комплекті – інструкція з вирощування. Живий зерновий міцелій грибів зберігає свої посівні властивості протягом місяця при кімнатній температурі і протягом 90 діб – у холодильнику.
    -5%

    Білий гриб — найцінніший у харчовому співвідношенні з усіх їстівних грибів. Має приблизно два десятків форм, що вирізняються забарвленням плодового тіла та мікоризною властивістю до тієї чи іншої деревної породи. Зерновий міцелій боровика призначений для посадки під хвойними деревами на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелій у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для білого гриба оптимальне значення кислотності Ph = 6,5-7. Рекомендуємо під час садіння використовувати активатор міцелія я, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
    -5%

    Печериця королівська - один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також в приміщеннях. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито і інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5 - 7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5 - 6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50 — 60 г звичайного зернового міцелію. При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність грунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто гриби можна виростити в будь-який час року. На пакеті є докладна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію достатньо для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Для печериці оптимальне значення кислотності Ph = 7 — 7,5. Рекомендуємо при посадці використовувати, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту. Вирощувати печериці можна під листяними деревами, в пакетах з субстратом або просто на грядці.
    -5%

    Активатор росту міцелію — це комплексне добриво. Застосовується для нормалізації pH ґрунту, поліпшення структури субстрату та насичення субстрату потрібними поживними речовинами, для нормального розвитку грибниці та підвищення врожаю грибів. Регулює ріст і розвиток грибів, стимулює їх імунну систему для захисту від різних захворювань і температурних стресів, підвищує врожайність і неабияк скорочує цикл вирощування. До складу активатора входять: Кальцію гідроксид — працює як розкислювач і добриво кальцію — 34% Суперфосфат (дрібна гранула або порошок) — 20% Калійні добрива (хлористий калій або гумат калію) — 20% Амміачна силітра — 20% Сульфат амонію — 1% Гідрогель для утримання вологи в ґрунті — 5% Застосовують активатор під час посадки міцелію, а також надалі для поливу. Під час посадки — вміст пакета перемішати та розсіювати рівномірно на підготовлений субстрат. Норма витрати — 1 пакет/1 м2 для посадки 10 г сухого зернового міцелія. Під час поливу вміст пакета засипати у 20 л води. Дати відстоятися кілька годин до розчинення. Добриво не застосовують у момент плодоносіння або в момент утворення примордій гриба (зародок). Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Оптимальне значення кислотності для вирощування грибів Ph = 6,5-7,5. У кислому ґрунті гриби не ростуть! Для визначення кислотності ґрунту скористайтеся тест-індикаторними смужками з пакета: Помістіть у ємність 15-20 г ґрунту та додайте 50 мл чистої (бажано дистильованої) холодної води. Перемішайте вміст ємності та дочекайтеся, поки частинки землі осядуть на дно (3-5 хвилин). У отриманий розчин занурте індикаторну смужку на 1-2 секунди. Після легкого підсихання (через 30 секунд) порівняйте колір пофарбованої індикаторної смужки зі значеннями колірної шкали на пакеті.
    -5%

    Глива лимонна — один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій гливи призначений для посадки на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелій у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці.
    -5%

    Печериця королівська - один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також в приміщеннях. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито і інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5 - 7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5 - 6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50 — 60 г звичайного зернового міцелію. При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність грунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто гриби можна виростити в будь-який час року. На пакеті є докладна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію достатньо для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Для печериці оптимальне значення кислотності Ph = 7 — 7,5. Рекомендуємо при посадці використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту. Вирощувати печериці можна під листяними деревами, в пакетах з субстратом або просто на грядці.
    -5%

    Глива рожева — один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій гливи призначений для посадки на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелій у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці.
    -5%

    Маслянок — з роду трубчастих грибів сімейства Болетові (лат. Boletaceae). Свою назву маслянок отримав через масляний, слизький на дотик капелюшок. Характерними ознаками, що відрізняють більшість видів маслят від інших болетових, є клейка, слизова шкірка на капелюсі, що легко знімається. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жита та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелей переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелів у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелей пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування г грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для маслюка оптимальне значення кислотності Ph = 6,5-7. Рекомендуємо під час садіння використовувати, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
    -5%

    Глива королівська — один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій гливи призначений для посадки на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелій у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці.
    -3%

    Глива звичайна — один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій гливи призначений для посадки на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба врахувати, що під час сушіння міцелій у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду в міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Вирощувати гливи можна на деревині (стовбури дерев, пеньки), у пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці.
    -3%

    Печериця - один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також в приміщеннях. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито і інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5 - 7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5 - 6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50 — 60 г звичайного зернового міцелію. При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність грунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто гриби можна виростити в будь-який час року. На пакеті є докладна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію достатньо для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Для печериці оптимальне значення кислотності Ph = 7 — 7,5. Рекомендуємо при посадці використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту. Вирощувати печериці можна під листяними деревами, в пакетах з субстратом (тирса, солома, лушпиння насіння) або просто на грядці.
    -3%

    Печериця - один з тих грибів, які нескладно виростити в домашніх умовах або на присадибній ділянці. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також в приміщеннях. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито і інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5 - 7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5 - 6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50 — 60 г звичайного зернового міцелію. При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність грунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто гриби можна виростити в будь-який час року. На пакеті є докладна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію достатньо для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Для печериці оптимальне значення кислотності Ph = 7 — 7,5. Рекомендуємо при посадці використовувати, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту. Вирощувати печериці можна під листяними деревами, в пакетах з субстратом або просто на грядці.
    -3%

    Рижик - гриб роду Lactarius сімейства Сироїжкові (лат. Russulaceae). Добрий їстівний гриб. Капелюшок діаметром 4-12 см, спочатку опукла, потім распрямляющаяся і стає лійкоподібної, оранжевого кольору з більш темними концентричними кільцями і плямами. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба враховувати, що під час сушіння міцелів у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для рижика оптимальне значення кислотності Ph = 6,5 - 7. Рекомендуємо під час садіння використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
    -3%

    Підосичник дуже гарний гриб. Є найближчим сусідом підберезника. Капелюшок. Підосичник часто називають червоним грибом за колір капелюшка. Вона буває також буро-червоного, жовто-червоного або червоно-коричневого. Форма її напівкуляста, зі злегка бархатистою поверхнею. У молодого гриба нижня сторона капелюшка білого кольору, у більш зрілого — сіра. Ніжка. Гриб має високу ніжку (до 15 см), покриту мережею сірих лусочок. М'якоть біла, на зламі швидко синіє, з часом навіть може почорніти, однак це не впливає на смакові якості. У природі підосичники ростуть переважно під осиками, а також у змішаних з осикою лісах. Плодоношення триває з кінця червня по кінець вересня. Зерновий міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці, а також у приміщеннях. Під час виготовлення сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться й висушується за спеціальною технологією за температури 23-25 °C. Міцелій переходить у сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання водночас збільшується до 5-7 років. Треба враховувати, що під час сушіння міцелів у 5-6 разів втрачає вагу, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50-60 г звичайного зернового міцелію. У разі потрапляння в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується й починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелія немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-яку пору року. На пакеті наводиться докладна інструкція з вирощування. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м. Увага! Дуже важливим чинником для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для підосичника оптимальне значення кислотності Ph = 6,5 - 7. Рекомендуємо при посадці використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту.
    -3%

    Веселка звичайна - унікальний гриб. Простий в розведенні. Грибниця дуже потужна, розростається в радіусі 3-5 метрів. Може створювати симбіоз з багатьма садово-городніми рослинами. Гриб їстівний. Мало того, він не просто їстівний, а є найсильнішим лікарських грибом, лікуючим навіть ракові захворювання. Полісахариди веселки викликають вироблення в організмі перфорина, який вбиває ракові клітини: в мембрані клітин він проробляє отвори, і ракова клітина просто вмирає. Таким чином, перфорин не дає їм ділитися і формуватися в пухлину. В народній медицині використовуються водні та спиртові настойки зі свіжих або висушених плодових тіл веселки. Спочатку гриб дуже схожий на звичайний дощовик, але не такий міцний, а зі своєрідною м'якоттю. Доростаючи до певного розміру за досить великий для звичайного гриба термін - приблизно за тиждень, далі гриб починає показувати дива. З нього прокльовується невелика брунька, яка швидко трансформується в плодову ніжку, і ця ніжка починає невпинно прагнути вгору, як жива істота. Ніжка з капелюшком виростає з яйця дуже швидко, зі швидкістю 5 мм в хвилину. Плодове тіло досягає до 25 см в довжину, має довгу товсту, порожню всередині тендітну ніжку і капелюшок, покриту синьо-зеленими спорами. У їжу вживають тільки молоді яйця веселки. Перед вживанням зовнішню оболонку видаляють, потім яйце рубають подрібніше, заливають сметаною, солять і їдять сирим. Місцем вирощування в домашніх умовах служать в основному затінені ділянки подвір'я або приміщення – підвали, веранди, балкони, і т. п. Температура вирощування – 15-30 ºС. Кращий час для посадки – пізня осінь (аж до морозів -5 С), щоб уже навесні з'явилися гриби, або з ранньої весни до початку літа – для збирання врожаю восени. У приміщеннях веселку можна вирощувати цілий рік. На відкритих ділянках грибниця буде жити 7-8 років, в приміщенні – 5-6 років. В якості субстрату використовують відходи саду та городу: опале фрукти, бур'яни, листя, городню бадилля, сіно, солому і т. п. Все це перемішується і формується гряда висотою 20-25 см. Рівномірним шаром розсипається міцелій по поверхні гряди, потім вкривається шаром землі товщиною 5-7 см. Поливають крапельним способом раз на тиждень і не рясно. Грибницю, висаджену під зиму, не обов'язково вкривати, тому що вона не боїться навіть найлютіших морозів. А тепло, що виділяється при гнитті компосту в гряді, достатньо для розвитку грибниці в зимовий період. Посадка в ящики у приміщеннях відбувається аналогічним чином. Тільки потрібно вкрити компост вологою мішковиною до появи білих гіфів на поверхні. 10 г міцелію достатньо для зараження 1 кв. м компосту. Аматорське вирощування грибів не дає гарантованого результату, оскільки зростання грибів дуже залежить від багатьох факторів. Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Для веселки оптимальне значення кислотності Ph = 7 -7,5. Більш кислий грунт (число Ph менше) потрібно обов'язково розкислювати поливом розчином негашеного вапна (100 г вапна на 5 л води на 1кв.м) Рекомендуємо використовувати , який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач грунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph грунту.