Кардамон одна з найніжніших і до сих пір, одна з найдорожчих прянощів, яка займає третє місце після шафрану і ванілі. Батьківщиною вважають Індію, Непал і Бутан. На сьогоднішній день виростає в інших тропічних країнах Азії, Китаї, Малайзії, Кореї і Японії. Цією пряністю користувалися греки і римляни. Вважається, що вирощування кардамону почалося в тропічному вологому кліматі Західної Гати в Індії. Кардамон зовні нагадує коробочку зеленого кольору, з чорними насіння всередині. Насіння прянощі дають приємний цитрусово-яблучний аромат і смак. Аромат кардамону - це окрема розмова. Його можна без перебільшення вважати одним з найприємніших серед усіх прянощів. Кардамон, який ми продаємо - має виражений приємний аромат купивши його у нас, Ви самі зможете в цьому переконатися! Широке застосування кардамон знаходить в кулінарії, особливо в випічці. Він надає стравам неповторний екзотичний смак і аромат. Кардамон мелений добре поєднується в тесті, соусах, кремах. Його додають в індійські солодощі, скандинавські десерти і данські солодощі. Чай з кардамоном - має тонкий пряний смак і знаменитий аромат, властивий тільки насіння кардамону. Досить додати дві-три коробочки на 200-300 мл. Також, для різноманітності, в чай з кардамоном можна додавати бадьян, м'яту, шавлія, лаванду, імбир. Як відомо, в Індій чай з кардамоном цінується нарівні з знаменитим імбирним чаєм. Є багато любителів змішати кардамон з кавовим ароматом вранці. Виходить просто відмінний напій, який дарує заряд бадьорості і сили на цілий день. В арабській культурі, кардамон є однією з найпопулярніших спецій, особливо якщо вас пригощають кавою з кардамоном - це означає, що сім'я гостинна і живе в достатку. Часто додають кардамон в соління, маринади для риби і в консервоване варення і мармелад. На Шрі-Ланці стручки кардамон додають в блюда з яловичини і курку-карі. Кардамон благотворно впливає на організм. Вміщені в ньому речовини пригнічують патогенну мікрофлору ротової порожнини, тому жування зерен кардамону освіжає подих і позитивно впливає на стан ясен. Так само кардамон буде корисний при запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Кардамон має виражену тонізуючий ефект. Є однією з основних прянощів для приготування "Глінтвейну" і пряністю для кави. Корисні властивості меленого кардамону: активізує травлення Зміцнює стінки судин шлунка Виробляє шлунковий сік покращує апетит Зміцнює нервову систему Стабілізує роботу серця Позбавляє від кашлю Лікує бронхіт, астму Антисептик при застуді освіжає подих Прибирає нудоту і блювоту усуває запори виводить токсини Піднімає настрій покращує працездатність зміцнює імунітет афродизіак Виробництво - Індія Термін зберігання, років - 2 Харчова цінність, г / 100г: білки - 11, жири - 6, вуглеводи - 40 Енергетична цінність, ккал / 100г - 311; Склад: кардамон в молотом вигляді свіжого помелу, без домішок Фото не з інтернету, реальний товар в наявності. Величезний асортимент спецій, один з найбільших в Україні - понад 150 видів спецій і приправ в одному місці. Також в наявності аксесуари - млини, ємності для зберігання. Створюємо подарункові набори. Переходьте за посиланням на назву магазину і дивіться всі товари. Фасування можемо зробити будь-яку - від 50 грам. Відправляємо в день замовлення. У кожній посилці вас чекає сюрприз від "Перчика".