Склад: 100% лляна олія холодного віджиму, свіже, вищої якості. Лляну олію на сьогодні сміливо можна назвати незамінним продуктом харчування в раціоні кожної людини. Регулярне вживання лляної олії здатне нормалізувати роботу всіх органів і організму в цілому. Підтримати або повернути втрачене здоров'я. Рекомендації. Лляна олія виробляється методом холодного віджиму з насіння льону. У зв'язку з тим, що льняна олія дуже швидко псується і стає шкідливим, дуже важливо бути впевненим у свіжості продукту. При виборі лляної олії завжди орієнтуйтеся на дату виробництва і вміст. На нашу думку найкраще брати не купажовану (розбавлену) олію, а саме цілісну. Жива олія має особливий аромат, золотистий колір і трохи гірчить на смак. Зверніть увагу - якщо лляна олія сильно гірка - значить воно зіпсувалось і не годиться для подальшого вживання в їжу. Зіпсовану лляну олію, можна використовувати з технічною метою - для обробки дерева, змащування деяких механізмів, розведення масляних фарб і т. п. Термін зберігання становить 1 - 4 місяця в темному прохолодному місці (ідеально - в холодильнику), в скляній тарі з щільною кришкою. При використанні намагатися мінімалізувати контакт з повітрям. Лляна олія додасть особливий смак вашому салату, супу і каші. Пам'ятайте, ні в якому разі не можна піддавати олію впливу високої температури! Не варіть і не смажте на ній, а додавайте тільки в холодну чи теплу їжу. У профілактичних цілях рекомендується періодично приймати натщесерце по 1 столовій ложці протягом 2 місяців, а потім робити перерву. Втім, під час перерви лляну олію можна і потрібно продовжувати вживати разом з їжею. Склад: Лляна олія на 99,9% -це жири, на 100 гр. - 884 кКал. Лляна олія містить Омега-3 поліненасичені кислоти (які організм не може синтезувати і вони повинні щодня надходити з їжею.. а в продуктах харчування вони в достатній кількості присутні тільки в риб'ячому жирі, лляній, конопляній та рижиковій олії), омега-6, насичені кислоти, вітаміни F, E, A, B, K, фітостероли, фосфор, кальцій, цинк, а також є цінним джерелом лігнанів. Користь: Регулярне вживання лляної олії нормалізує в організмі обмінні процеси, допомагає знизити рівень поганого холестерину і в'язкість крові, підвищує еластичність судин, запобігає інфаркту, атеросклерозу, гіпертонії, ішемічної хвороби, тромбів, інсульту. Нормалізує роботу печінки і системи травлення. Має протипаразитарний, імуностимулюючий та антираковий ефект. Для повноцінного розвитку організму дітей також рекомендується регулярно вживати в їжу лляну олію. Вплив її на жіноче здоров'я також дуже благотворний. Щоденне вживання лляного олії сприяє нормальному перебігу вагітності і пологів, правильного розвитку малюка, нормалізації гормонального фону, поліпшення самопочуття в кліматеричний і передменструальний період. Також лляну олію застосовують для схуднення і профілактики багатьох хвороб, серед яких: хвороби легенів і бронхів, нирок, щитовидної залози, сечового міхура, нервової системи, проблеми з потенцією у чоловіків. Також лляна олія, завдяки своєму вітамінному складу знаходить дуже широке застосування в косметології. Вона має бактерицидну, живильну, пом'якшуючу і омолоджуючу дію на шкіру і волосся. Якщо у вас індивідуальна непереносимість до льняної олії, підвищена кровоточивість, камені в жовчному міхурі або захворювання жовчовивідних шляхів – вживайте лляну олію після попередньої консультації з вашим лікарем!