Важливе пристосування на кожної кухні обробні дошки. Кухонний товар призначається для нарізування і разрубания продуктів. Він є в кожному будинку і виконує безліч додаткових функцій. Вона буває, як підставка під гаряче, засіб для зберігання інгредієнтів, кришка і багато інше. Виробники придумують усi нові моделі, форми і матеріали, щоб покупцям було не тільки зручно користуватися, але і цікаво, особливо коли мова йде про юних кулинарах. Самими популярними вважаються прямокутні моделі середнього розміру. Оптимальний варіант це пластикова дошка. Такий приладдя довіряють і шеф кухаря на професійних кухнях. Проте товар повинен бути виготовлений з якісного пластика, а не дешевий прототип. Міцна продукція не буде піддаватися впливу ножа і гарячої води, відповідно виріб прослужить значно довше. Як вибрати обробну дошку для кухні зрозуміло, але як за ними краще доглядати, щоб зберегти цілісність. Добре, коли є цілі набори продукції і можна міняти їх, але усi ж хочеться продовжити їм життя і не створювати розсадник бактерій в тріщинах і надрезах. Пластикові, фанерні і скляні моделі потрібно мити під гарячим напором води з милом, витирати на сухо і висушувати.