Ця цілюща рослина має багато назв: Кліторія, Анчан, тайська орхідея. Сировиною для чаю служать квіти і листочки метеликового горошку - рослина, що в'ється, з блакитними або фіолетовими квітами. Смак - легкий та трав'яний. Дехто помітить нотки вареної кукурудзи та свіжого зеленого горошку. Післясмак досить довгий і солодкуватий, добре освіжає. Склад У синьому тайському чаї міститься унікальний комплекс біологічно активних сполук, велика кількість вітамінів та мікроелементів: Фосфор (сприяє зміцненню та підтримці цілісності кісток та зубів. Бере участь у передачі нервових імпульсів до м'язів, покращує мозкову активність. Невід'ємний учасник обмінних процесів) Залізо (забезпечує процес кровотворення, бере участь у освіті червоних кров'яних тілець, насичує кров киснем. Необхідно для прекрасного стану волосся, шкіри та нігтів). Марганець (зміцнює серцево-судинну систему, покращує емоційний фон та імунітет. Бере участь у будівельному процесі клітин та сприяє засвоєнню заліза). Вітамін D (сприяє засвоєнню кальцію, захищає від перевтоми, підвищує імунітет). Вітамін K (знижує артеріальний тиск, уповільнює процеси старіння організму). Вітамін C (зміцнює імунітет, акумулює енергію в організмі, надає міцності кровоносних судин, попереджає розвиток атеросклерозу, допомагає засвоєнню заліза, бере активну участь у великій кількості обмінних процесів організму). Цинк (впливає на репродуктивне здоров'я, підвищує активність сперматозоїдів, бере участь у виробленні статевих гормонів, необхідний росту нігтів і волосся, сприяє стабілізації функцій нервової системи, формує міцний імунітет, стабілізує вміст цукру на крові. Вітамін В12 (допомагає перемогти депресію та подолати стреси. Сприяє засвоєнню амінокислот, стимулює зростання клітин). Вітамін B1 (покращує роботу шлунково-кишкового тракту, позитивно впливає на роботу центральної нервової системи, м'язів та серця). Вітамін B3 (стимулює мікроциркуляцію крові та розширює дрібні судини, зміцнює нервову систему, стимулює функції мозку). Вітамін B2 (забезпечує зростання клітин, покращує стан шкіри. Нормалізує обмін речовин та роботу серцево-судинної системи). Антиоксиданти (вони не можуть самостійно утворюватися і накопичуватися в організмі людини, тому вони повинні регулярно надходити). Як пити Синій чай для схуднення До складу метеликового горошку входять поліфеноли, які прискорюють метаболізм і сприяють більш ефективному розщепленню та виведенню жирів. Синій чай для схуднення п'ють через день протягом тижня, після чого роблять перерву. Через те, що організм швидко звикає, його слід припинити приймати на 21 день, а потім знову повторити курс. Як заварювати Анчан Воду для заварювання чаю з квіток Анчан слід закип'ятити і дати їй охолонути до 90 градусів. За такої температури всі цілющі властивості перейдуть у напій. Сухі квіти заварюють гарячою водою, але за кілька секунд її зливають і потім повторно заварюють чай, дають йому настоятися близько 5 хвилин. У готовий синій чай до смаку можна додати лимонний сік, мед або цукор.