Блюдце біле, прямокутної форми. Довжина – 130 мм. Блюдце виготовлено з кістяної порцеляни. Вперше цей матеріал з'явився в стародавньому Китаї, де за особливі властивості – тонкість, яка сягала прозорості – його назвали «яєчною шкаралупою». Китайці берегли свій секрет, і в Європі його довелося винаходити заново. Тут його називали королівською порцеляною і білим золотом, і це не дарма, адже вироби з кістяної порцеляни відрізняються благородним білим кольором і особливим звучанням. У чому ж секрет? Він надзвичайно простий. Кістяна порцеляна не дарма так називається, в неї додають кісткову золу – перемелені кістки тварин. Це абсолютно натуральна сировина, безпечна для здоров'я людини. Саме кісткова зола наділяє порцелянові вироби унікальними властивостями. Спочатку блюдце використовували для того, щоб чай з чашки не капав на скатертину. Його з успіхом застосовують для цього і зараз. Однак, у чайного блюдця можуть бути і інші функції. Воно може стати мініатюрною тарілочкою для випічки, цукерок або інших солодощів.