Батьківщиною цієї ніжної крупи є Північна Африка. Однак сьогодні її популярність поширилася по всьому світу. А все завдяки власному смаку, користі і простому готуванню. Взагалі кус-кус є дуже незвичайною крупою, адже її виготовляють з різних зерен - пшениці, манки, пшона, рису. Таким чином можна сказати, що це не настільки крупа, як технологія приготування.
Кус-кус не просто ситна, але ще і дуже корисна крупа:
- великий вміст калію, фосфору, заліза і міді робить її безцінним продуктом для людей із захворюваннями серця, суглобів;
- вона є джерелом вітамінів групи В;
- підвищує рівень гемоглобіну;
- зміст в цій крупі харчових волокон найсприятливішим чином позначається на роботі шлунково-кишкового тракту;
Однак, до такої крупі слід дуже обережно ставитися людям які страждають від діабету і непереносимості пшениці.