triangle
Видавництво "їzhak"
|
0 стежать
    ¯\_(ツ)_/¯
    У вас немає обраних фільтрів
    кешбек від 40 ₴

    Окремі рецепти подані зі збереженням автентичного мовлення та місцевої говірки, що може становити інтерес для етнографів, фольклористів, істориків мови. Своєрідним відбитком сучасної сільської дійсності є світлини фотографів проєкту. Страви та їхні рецепти згруповані у тематичні розділи. Це перша спроба пошуків відповіді на запитання, яка страва може бути візитівкою або ж кулінарним брендом Кропивниччини. Книжка буде цікавою історикам, краєзнавцям, етнологам, мешканцям Кропивниччини, кухарям та всім, хто цікавиться локальною історією, історією повсякдення та гастрономічною культурою. Текст, фото - Проєкт Баба Єлька Текст передмови - Інна Данильченко Текст передмови - Любов Боса, Олександр Босий Графічне оформлення та верстка - Катерина Большакова Редагування та коректура - Олена Цюцюра Менеджмент - Артем Брайченко, Інна Данильченко Головна редакторка - Олена Брайченко
    кешбек від 40 ₴

    Закарпаття має багато переваг, але одна з них особлива – це його автентична горянська гастрономія. Ніколи в історії людина не відчувала таку потребу повернутися до справжнього продукту як у наш час глобалізації. Незаперечне визнання переваг локального харчування, світовий запит на пошук простих, регіональних блюд відкриває нові можливості для горянської гастрономії Закарпаття, яка, в силу історичних, географічних і кліматичних обставин, сформувалася напрочуд здоровою і підходящою для сучасної людини. Ця унікальна гастрономія має що запропонувати сучасності, не зраджуючи своїй історії, базовим принципам і не підмінюючи понять. У книзі "Висока" кухня або в горах їстимуть добре" представлено історію формування закарпатської горянської гастрономії від початку заселення гір у XIII ст. до нашого часу, показано нерозривний зв'язок між харчуванням і господарюванням. Описано ключові принципи і характеристики кухні закарпатських горян. Також в історичному контексті подано огляд застосування основних продуктів, що складають серцевину автентичної горянської гастрономії. Книга призначена для широкого кола читачів, які цікавляться історією, автентикою і переосмисленням гастрономії, а також для кухарів, рестораторів, гастрокритиків, гідів, митців, підприємців і тих, хто просто не байдужий до того, чим харчується, або ж готує вдома для сім’ї і друзів. Джерело:
    кешбек від 217 ₴

    Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії "Україна: Їжа та Історія". До книги увійшли науково-популярні тексти про історію національної кухні України, особливості регіональної кулінарної традиції та рецепти популярних страв. До роботи над рецептами було запрошено кухарів-професіоналів. Видання розкриває кулінарію України як частину нематеріальної культурної спадщини. Автори: Олена Брайченко - к. і. н., дослідниця гастрономічної культури, Ігор Лильо – д.і.н., дослідник історії їжі, Марина Гримич, д. і. н., дослідниця, Віталій Резніченко – к.і.н., доцент. Оксана Сибидло – фудфотографка, Олена Старанчук - дизайнерка, графік, В’ячеслав Попков (Чернігів), Олена Жаботинська (Івано-Франківськ), Ярослав Артюх (Київ), Віталій Гуралевич (Тернопіль), Оксана Задорожна (Львів), Денис Комаренко (Київ) – шеф-кухарі.