Пажитник (насіння Шамбали, фенугрек) - унікальний продукт, який в народі прозвали ліками проти 100 хвороб за виключно цілющі властивості. Він входить до деяких східних прянощів, наприклад, каррі, а Стародавні лікарі Гіппократ, Ібн Сіна, давньоримські медики використовували пажитник при лікуванні багатьох захворювань, а також для швидкого одужання ослаблених під час хвороби людей. Понад 100 років тому англійці готували з нього жовтий чай Хельба під час своїх подорожей по Єгипту, щоб мати силу, витривалість і хороший сон. ПОКАЗАННЯ ДО ЗАСТОСУВАННЯ: захворювання органів дихання (ГРЗ, ГРВІ, бронхіти, синусити) атеросклероз, артеріальна гіпертензія гастрит, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, гастроентерит метеоризм, запори жировий гепатоз, холецистит, жовчнокам'яна хвороба інфекційні захворювання нирок, сечового міхура, сечокам'яна хвороба захворювання суглобів (подагра, артрит, остеохондроз, остеомієліт) ожиріння, цукровий діабет - II типу, «старечий» цукровий діабет в комплексній терапії міом, мастопатії, жіночого безпліддя, ендометріозу, полікістозу яєчників, при порушеннях менструального циклу для відновлення організму в післяпологовий період для посилення лактації та збільшення грудей для підвищення тонусу життя і потенції для усунення запальних процесів чоловічої сфери для відхаркування і розрідження слизу для підтримки імунітету для омолодження шкіри та оздоровлення волосся (у вигляді масок). СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ: Приймати пажитник можна у вигляді чаю з молоком, пророщуючи насіння, а також додаючи суху приправу у вигляді порошку до різних страв. Для омолодження шкіри обличчя мелене насіння пажитника змішують з оливковою олією або яєчним жовтком. Для волосся: 2 столові ложки насіння заливають водою і залишають на 10-12 годин, після чого розминають, перетворюючи в кашку, і наносять на волосся на 60 хвилин. Змити теплою водою з шампунем. Цей рецепт сприяє зміцненню волосся, позбавляє від лупи, надає їм блиск, робить більш міцними. Для лактації: замочити на кілька годин насіння у воді, потім промити 2 чайні ложки, висипати в місткість і, заливши склянкою води, поставити на вогонь. Варіть його близько 7 хвилин. Пити не більше 2-3 разів на добу. Перед застосуванням пажитника необхідно проконсультуватися з лікарем. ПРОТИПОКАЗАННЯ: Заборонено в першому триместрі вагітності, тому що може спровокувати викидень, при вагінальних кровотечах, при надлишку в організмі естрогену і пролактину, з обережністю при інсулінозалежній формі діабету, під час гастриту, виразки шлунка, коліту, при проблемах, пов'язаних зі згортанням крові, при діагностуванні гіперестрогенії. Заборонено одночасно з пажитником приймати ліки з гормоном щитовидної залози. УМОВИ ТА ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ: Зберігати насіння пажитника потрібно в сухому темному місці при кімнатній температурі. Термін зберігання 2 роки. ФОРМА ЗБЕРІГАННЯ: Упаковка 100 г.