triangle

    Спеції та прянощі

    Створи власну палітру ароматів

    Акція закінчилася!
    -39%

    Суміш "Кунжутний мікс" Вживання кунжуту допомагає: знизити рівень холестерину та цукру в крові, попередити виникнення ракових клітин, зміцнити імунну систему, нормалізує обмінні процеси організму сприяє омолодженню. У кулінарії кунжутний мікс часто використовується для різного роду присипок, в тому числі для м'ясних страв і пекарських виробів. Застосовують даний продукт і для виготовлення солодощів, для посипання печива і тортів. Додається у салати.
    -31%

    До складу приправи для бастурми входять: коріандр, часник, перець чорний, кмин, паприка червона, кунжут, сіль, гірчиця біла, майоран, каррі, чебрець, томат, перець чилі. Дана суміш прекрасно підійде для виготовлення бастурми і будь-якого в'яленого м'яса. Бастурмою називають в'ялену вирізку з яловичого м'яса, блюдо в кухнях країн, розташованих на території колишньої Османської імперії. Бастурма дуже смачна і коштує дорого, але її можна приготувати в домашніх умовах. Нічого складного в цьому немає. Доведеться тільки запастися достатньою кількістю часу. В середньому час приготування бастурми становить від двох до чотирьох тижнів.
    -14%

    Аби надати страві незвичайного аромату та особливого апетитного смаку, варто використати приправу до грилю. Вона чудово відтіняє смак м’яса, риби, овочів. Адже до її складу входять ідеально підібрані компоненти, що взаємодіючи між собою, створюють небачену мелодію смаків. У приправі гармонійно поєднались гострота та пікантність, легкі нотки трав та неймовірні аромати спецій. Саме вона надає готовій страві апетитну «шкоринку», що так і манить скуштувати смаколик. Вишуканий запах приправи долинає до кожної щілинки, тому всі страви будуть незвичайно смачними. При бажанні приправою до грилю можна натерти м'ясо чи рибу перед приготуванням та замаринувати. Інколи дану спецію додають до соусу. Експериментуйте, адже це смачно. До складу продукту входять паприка мелена та часник, перець чилі та перець духмяний мелені, гірчиця біла мелена, куркума, коріандр, лавровий лист, кріп, майоран та сіль.
    -14%

    Кріп – це надзвичайно поширена пряність, яка широко культивується в Україні. Походить приправа з Азії. Використовується, як спеція ще з давніх часів. У Древній Греції листя кропу вплітали до вінків, а поетеса Сафо навіть оспівала його у віршах. На вигляд - це рослина заввишки близько 1,5 метра, з тонкими стеблами. Цвіте в середині літа. В їжу використовується як в свіжому, так і сушеному вигляді. Найсмачнішим є молодий кріп. Кріп – досить корисна рослина. Вона має у своєму складі кальцій, залізо, фосфор, калій, аскорбінову кислоту, рибофлавін та інші поживні речовини. Його використовують як засіб проти кольок, проблем з травленням, він покращує роботу печінки, нирок, збільшує лактацію, зменшує сильний кашель, бореться з безсонням. Додають кріп до супів, гарячих страв, консервації, алкогольних виробів.
    -29%

    Все більше господинь бажаючи купити корицю надають перевагу коричним паличкам, адже вони, на відміну від подрібненого варіанту пряності, місять більше корисних якостей, значно ароматніші та здатні швидше збагатити своїм смаком будь-яку страву. Самі палички складаються з декількох тоненьких шарів коричнику (6-10), які скручують та висушують таким чином. Головним компонентом, який можна знайти в складі кориці, являється ефірна олія, а в цьому випадку найбільше можна знайти коричневого альдегіда. Саме він надає прянощі характерного аромату. Чому варто купити палички кориці? Коричний альдегід уповільнює процес утворення тромбів, гальмуючи агрегацію тромбоцитів. Споживання цієї прянощі на регулярній основі допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, тому вона рекомендована для діабетиків. Вона сприяє нормалізації процесів обміну і гальмує утворення холестерину та його відкладання на внутрішніх стінках судин, що вважається чудовою профілактикою інфарктів та інсультів. Ціна кориці досить невисока, але всього однієї палички досить, щоб надати напою нового смакового відтінку. Спробувавши холодним осіннім вечором чай з таким додатком, ви відразу збадьоритесь та відженете осінній сум. Він не лише смачний, а й надзвичайно корисний для імунітету та фігури. До того ж, подібний напій просто незамінний під час боротьби з застудою. Щоб збагатити надзвичайним солодким ароматом рідкі страви потрібні палички кориці, ціна на них досить доступна і більшість кулінарів можуть собі це дозволити. Їх додають під час приготування: рису, рагу, сочевиці та гороху; традиційного карі; м’ясних, грибних та фруктових маринадів; лікерів, грогів, пуншів, глінтвейнів та ряду коктейлів і безалкогольних напоїв; десертів. Палички кориці, представлені на нашому сайті, зберігаються в герметичних ємностях відповідно до вимог, зберігаючи максимум своїх корисних властивостей. Країна походження: Індонезія.
    -23%

    Цукро́ва пу́дра — кристали цукру, подрібнені до порошкоподібного стану. У промисловому виробництві харчових продуктів цукрова пудра використовується там, де потрібне швидке розчинення цукру. Також вона необхідна для виробництва глазурі, збивання вершків та яєць, приготування коктейлів та інших безалкогольних напоїв, прикрашання кондитерських виробів.
    -26%

    Суміш прянощів для овочів по-корейськи від "Ярмарок Приправ" незамінна для маринування овочів, при приготуванні традиційних корейських салатів. Також пряний смак і аромат цієї суміші роблять оптимальним її застосування і для виготовлення рибних пресервів. Склад: паприка, куркума, сіль, коріандр, перець чорний мелений, перець червоний мелений, часник, лавровий лист мелений та ін. Рецепт моркви по-корейськи 500 г моркви добре вимити, почистити, розрізати на 2 частини вздовж і натерти на спеціальній тертці тонкою соломкою. Посолити і добре вимішати. Залишити моркву на 15-20 хвилин, щоб морква дала сік. Почистити і порізати тонкими кільцями 2 цибулини цибулю. Розігріти у 3 столові ложки рафінованої олії і обсмажити у ній цибулю протягом 3 хвилин. Вийняти цибулю з олії і відкласти, для салату вона не потрібна. До моркви, що пустила сік (якщо його забагато, трішки злийте) влити 2 столові ложки оцту і всипати 2 чайні ложки приправи «Для овочів по-корейськи» Добре перемішати, залити гарячою, але не киплячою олією, в якій смажилася цибуля, і ще раз вимішати. Поставити салат під гніт на 24 години в холод.
    -11%

    Лавровий лист — давній супутник переможців, є не лише засобом для виготовлення почесного вінця, а й відомим інгредієнтом багатьох страв і майже кожна господиня має на своїй кухні хоча б пакетик. Ця дивовижна реліктова рослина росла на землі ще в еру динозаврів, декілька десятків мільйонів років тому. Вічнозелений чагарник, достатньо високий, щоб гордо носити назву дерева, зустрічається в субтропічному поясі. На лавровий лист ціна зазвичай невисока, що також сприяло поширенню прянощі. Зараз його можна зустріти у Франції, Італії, Греції, Туреччині, Іспанії та ряді інших країн Південної Європи та Латинської Америки. Взагалі він набув спершу застосування в різноманітних лікувальних цілях і перейшов в кулінарію лише згодом. До України він потрапив ще до нашої ери, коли греки привезли лавр в Крим, його сусідами стали кипариси, інжир та навіть виноград. Листя містить дубильні речовини, органічні кислоти, ефірні та жирні масла, вітаміни групи В, кальцій, фосфор та безліч інших макроелементів. Купити лавровий лист на кухню Важко повірити, але в кулінарії лавровий лист майже не використовувався до початку нашої ери. Спершу це була прикраса, а потім вже лікарський засіб. Він пройшов довгий шлях від ароматизатора води для вмивання до прянощі, без якої не можна уявити смачний суп. Тепер його додають до: рибних, м’ясних, овочевих супів та борщів; рибних та м’ясних страв; бобових, капусти, моркви; холодцю; підлив та соусів. В супи кладуть за 5 хвилин до готовності, а до других страв додають за 10, щоб він встиг збагатити своїм ароматом продукти. З готової їжі його прибирають, адже з часом він починає насичувати страву гіркотою та придає надто різкого запаху. В Європі його іноді кладуть в десерти, варення, напої та певні солодощі. Також використовують цю пряність для приготування солодких страв на Кубані та Калмикії. Країна походження: Грузія
    кешбек від 2 ₴
    -11%

    Зіткнувшись з насінням чіа виникає питання що це за продукт, адже ще декілька років тому про нього не було відомо майже нічого. Це однорічна рослина з білими та фіолетовими квітами і дрібним насінням сірого, білого та коричневого кольору, яке мало містичне значення. Вважалось, що воно дає силу та витривалість. Ще 5 000 років тому на території Мексики насіння чіа використовували як валюту. Правителі племен ацтеків та майя отримували їх від переможених племен як підношення. Чим корисне насіння чіа? Зерна містять втричі більше калію, ніж в бананах або сухофруктах та вдвічі більше рослинного білку, ніж в іншому насінні та злаках. Порівняно з молочними продуктами, кількість кальцію вища в п’ять разів. Саме тому, щоб зробити своє харчування більш корисним, поживним та повноцінним варто враховувати корисні властивості насіння чіа і додати його до раціону. Продукт багатий на: антиоксиданти, які сповільнюють процеси старіння; жирні кислоти омега 3 та 6, потрібні для зниження рівня холестерину та профілактики остеопорозу; волокна, які не викликають підвищення цукру в крові, як інші вуглеводи. Він допомагає понизити тиск та розрідити кров. Особливі властивості чіа дарують довге почуття ситості, адже насіння вбирає вологу та розбухає всередині шлунку. Вважається, що зерна не мають смаку, хоча деяким гурманам вдається вловити м’які пряні відтінки, які роблять страви з чіа унікальним. Однак, додавши ложку в кашу, суп, йогурт чи заправку для салату, його смак не зміниться. Також зерна чіа додають в кисломолочний сир, пудинги, м’ясні, рибні та овочеві страви, кондитерські вироби, соки та смузі. З них готують оригінальні желе без додавання желатину чи агар-агару. Желеподібна консистенція здатна замінити в тісті яйця. Це чудовий згущувач для соусів, киселів та крохмалів, значно корисніший за крохмаль та інші додатки.
    кешбек від 3 ₴
    -14%

    Агар-агар (або просто агар) - це рослинний аналог желатину, що отримується з декількох видів корисних і бурих водоростей. Від природи агар не наділений ні смаком, ні кольором, ні ароматом. Випускають його в декількох формах: в пластівцях, порошку або пластинках. При застиганні агар утворює щільне, мутновато-прозоре желе. Ще агар класифікований в якості харчової добавки Е406, безпечної для організму. Корисні властивості Водорості, з яких отримують агар, багаті йодом і мінералами - йому вони дісталися у спадок. Приємні новини для ласунів - агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і надає відчуття ситості - за це властивість його включають навіть до деяких дієт. Агар швидко проходить через кишечник, стимулюючи його моторику, по шляху захоплюючи і виводячи токсини і шлаки. Як використовувати агар-агар Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також для м`ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашечках Петрі і використовується в мікробіології.
    -23%

    Прованські трави є сумішшю прянощів, які традиційно використовувались спочатку лише у французькій кухні, а згодом поширились всією Європою. Батьківщиною мішанки, як це зрозуміло з назви, вважається французький регіон Прованс, відомий своїм духмяним різнотрав’ям. Завдяки їхньому надзвичайно вдалому поєднанню композиція виділяється з-поміж інших сумішей неповторним ароматом та має безліч переваг для використання на кухні та в лікувальних цілях. Прованські трави містять різноманітні корисні елементи, серед яких: ефірні олії; дубильні речовини; калій; натрій; магній; селен; цинк; фосфор; залізо; рибофлавін. А також вітаміни А, С, D, Е, В1, В3, В6 та В12. Чому варто купити прованські трави? Вдале поєднання запашних трав з півдня Франції створює композицію з надзвичайним ароматом. Ця суміш популярна серед кулінарів по всьому світу, адже ідеально підходить до більшості страв. Хоч найчастіше її використовують у середземноморській та французькій кухні. Вона надає продуктам неповторного пряно-гострого смаку та приємного аромату. Чудово поєднується с м’ясом, підкреслюючи виразний смак страв. Мішанка гарно доповнює супи та бульйони, збагачуючи аромат, не перебиваючи його. Вона незамінна для жирних страв, хоча водночас здатна урізноманітнити дієтичне харчування. Дехто додає її навіть у випічку, наприклад у хліб. Суміш просто ідеально доповнює звичайну смажену картоплю, збагативши її новими, унікальними нотками. Традиційно в склад прованських трав входить: майоран; базилік; петрушка; фенхель; коріандр; орегано; кріп. Подібне поєднання дозволяє сухим травам доповнювати смакові якості одна одної, переплітаючись між собою і створюючи абсолютно новий, оригінальний аромат, який обов’язково збагатить раціон та відкриє новий бік звичних страв.
    -18%

    Мексиканська кухня – одна з найбільш цікавих та незвичайних. Аби відчути подих Мексики, використайте спеціальну приправу. Вона має яскравий насичений червоно-оранжевий колір та пекучий пікантний смак. Дана спеція ідеально підходить до м’яса, овочевих справ, супів, соусів. Вона підкреслює природній смак і разом з тим додає нотки гостроти та «латиноамериканського вогню». Ви можете використовувати приправу, коли готуєте національні мексиканські страви, додавати до начинок, м’ясних рулетів, салатів. Дана приправа створить неповторний присмак, подарує вишукано-пряний аромат, додасть оригінальності та барв. Інколи її використовують для маринування м’яса, а також застосовують для декорування. У склад продукту входять паприка червона і кмин, гірчиця та часник гранули, перець чилі мелений, петрушка.
    кешбек від 1 ₴
    -11%

    Традиційну грузинську пряність з приємним горіховим ароматом і широкою сферою застосування під назвою уцхо-сунелі купити хоче все більше господинь. Все завдяки її універсальності і приємному запаху. Вона має приємний оливковий або темно-оливковий колір. Що таке уцхо-сунелі? Добувають пряність з блакитного пажитніка, який не відрізняється особливими властивостями чи ароматом. Не сплутайте з сінним пажитніком, адже з нього виготовляють шамбалу, якій властивий більш насичений смак з гірчинкою. Уцхо-сунелі роблять із стручків рослини, в яких дозрівають зерна. Їх збирають, а потім обробляють при високій температурі і перемелюють. Якщо її використовують як самостійну пряність, помел може бути досить великим, тоді як в хмелі-сунелі її додають, перетерши до стану пилу. В складі пряності є безліч корисних мікроелементів, серед яких калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, магній та цинк. Також є вітаміни А, С, Р, Е і безліч вітамінів групи В. Здавна в Франції блакитний пажитнік використовували для приготування відомого зеленого сиру. Опис корисних властивостей рослини можна знайти в трактатах Древнього Єгипту. Її активно використовують в медицині для створення знеболювальних та сечогінних препаратів. Використання в кулінарії Та мелений уцхо-сунелі ціна досить невелика, що лише сприяє поширенню пряності. Її додають до: страв з риби, м’яса та овочів; супів; підлив та маринадів. Особливо поширене використання в грузинській кухні. Там її додають майже в кожну страву, але особливо виділяють соус сацебелі і сациві. Вона надає гарного вигляду бастурмі та ніжного аромату аджиці. Це обов’язковий інгредієнт при приготуванні абхазької аджики або лобіо. Пряність пом’якшує гостроту перцю, вирівнює солодкий смак паприки, чудово поєднується з коріандром, часником та чебрецем.
    -18%

    Зіра – це приправа, яка дуже поширена у східній кухні. Вона має сильний, дещо горіховий аромат. Є трохи гіркуватою. Використовується ціле або розмелене зерно. Застосовують зіру в кулінарії та медицині. Вона дуже поширена у мексиканській кухні, її також додають до плову, страв з м’яса, у соуси. В різних країнах приправа має неоднакове застосування. Наприклад, в Індії її додають до карі. У Греції зіру добавляють до сосисок та тушкованого м’яса. У Вірменії вона є складовою частиною ковбаси суджук. У країнах середньої Азії цю спецію обов’язково додають до плову, овочів, смаженого м’яса, супів, гарячих та холодних закусок, хлібобулочних виробів. Зіра має добрий вплив на травлення, може покращувати апетит. Вона також запобігає утворенню тромбів та запобігає інфарктам. Крім того, її застосовують при неврозах, головних болях, безсонні. Вона має антисептичну та заживляючи дію, її використовують для виготовлення чаїв проти метеоризму, кольок.
    -12%

    Льон – це одна із спецій, які додаючи у їжу, можна забезпечити повноцінне і здорове харчування. Оскільки в насінні льону міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, необхідних для повноцінного функціонування організму. Продукт рекомендується застосовувати при комплексному лікуванні хвороб травної системи, печінки, підшлункової залози і щитовидки. Регулярне застосування насіння або олії в їжу, прийом цілющих засобів, значно знижує ризик розвитку тромбозів, покращує стан серця, судин. Крім того, застосування насіння, продуктів на їх основі, посилить імунну систему, нормалізує процеси обміну, а також призводить до норми рівень цукру. Використовують льон і як цінний дієтичну і смачну добавку при приготуванні фруктових і овочевих салатів, холодних закусок, різних соусів, а також при консервуванні.
    кешбек від 5 ₴
    -5%

    Кардамон зелений – чудова пряність, яка підходить для багатьох страв. Він дуже ароматний, його «коробочки» неймовірно гарно пахнуть. Росте приправа у Південній Індії та на Шрі-Ланці. Кардамон – капсули зеленого кольору, що мають всередині чорні насінини. Кардамон зелений має цікавий, дещо специфічний, гіркувато-солодкий смак. Пряність має виражену пекучість та легкі цитрусові освіжаючі нотки. Ця спеція допомагає скинути зайву вагу, тому вона особливо корисна тим, хто хоче схуднути. Крім того, кардамон надає сил і енергії, є антидепресантом, добре впливає на нервову систему. Кардамон поєднується з гвоздикою, мускатним горіхом, корицею. Цю спецію використовують у невеликих кількостях, адже вона досить концентрована. Зазвичай, кладуть кардамон на самому початку готування, адже він відкриває свій аромат не відразу. Його можна додавати до страв з м’яса, картоплі, супів, напоїв, молока, десертів, випічки. Вельми вишукано вважається пити каву з кардамоном, адже ця спеція робить напій більш елегантним, благородним, зменшує токсичну дію кофеїну. Кардамон зелений слід з обережністю вживати вагітним, матерям, що годують та людям, які мають виразку шлунка.
    кешбек від 2 ₴
    -28%

    Пастернак — овочева пряно-смакова рослина сімейства селерових. Це дворічна рослина, яка в перший рік нарощує корінь, а на другий рік квітує та дає насіння. Дикий пастернак поширений на лугах і лісових галявинах усього континенту Євразії. Велика перевага сухих овочів в тому, що вони одразу готові до вживання. Не потрібно готувати або чистити їх. Просто додайте до страви кілька кубиків і вона готова! При контакті з водою пастернак вивільняє свій смак і аромат. Додають для приготування перших і других страв, соусів, салатів
    -27%

    Орегано найчастіше асоціюється з Італією, однак ця пряність давно покинула межі Середземноморської кухні і зараз зустрічається в наборі спецій на прянощів кожної господині. Рослина належить до сімейства Губоцвітих. Її іноді називають “диким майораном” або “душиця звичайна”. В якості приправи рослина орегано відрізняється вираженим ароматом та специфічним теплим і гострим смаком. В кулінарії використовується листя як в свіжому, так і сушеному вигляді. В медицині часто використовують ефірні олії рослини. Стверджують, що вона має заспокійливу дію, позитивно впливає на роботу травлення та нервової системи. В народній медицині є безліч рецептів засобів з орегано, які допомагають в боротьбі з алергічними дерматитами, гіпертонією та неврозами. Завдяки своїм заспокійливим властивостям, пряність часто використовують для зняття головного болю. Як використовують орегано? Не лише італійці активно використовують орегано під час приготування смачних національних страв. Спеції та прянощі з цією рослиною зустрічаються в Франції та Бельгії, де її додають до шампіньйонів, на Кавказі це обов’язковий інгредієнт маринаду для консервації огірків або грибів. Пряність також додають до: напоїв — чаю, квасу та деяких алкогольних напоїв; супів (крім курячого бульйону); м’ясних смажених, тушкованих та варених страв; грибів та риби; солоної випічки — пирогів з яйцям, піц абощо; соусів та підлив (особливо м’ясних); заправок для салатів. Ціна орегано досить невисока, особливо при оптових покупках, тому кожна господиня має можливість зробити свої справи трохи ароматнішими і додати їм цікавих ноток. Одначе варто враховувати, що пряність має досить виражений смак. При її використанні має бути міра, адже в великих кількостях вона здатна затьмарити страву.
    -10%

    Цукро́ва пу́дра — кристали цукру, подрібнені до порошкоподібного стану. У промисловому виробництві харчових продуктів цукрова пудра використовується там, де потрібне швидке розчинення цукру. Також вона необхідна для виробництва глазурі, збивання вершків та яєць, приготування коктейлів та інших безалкогольних напоїв, прикрашання кондитерських виробів.
    -18%

    Сушений буряк тривалий час не тільки повністю зберігає смак, насичений червоний колір, а й цілющі властивості. А багатий буряк багатьма вітамінами, клітковиною, мінералами. Цей чудовий солодкий коренеплід сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму. А використовувати таку заготовку дуже зручно в походах або інших польових умовах, коли кількість і вагу наявних у Вас продуктів потрібно звести до мінімуму. Сушений буряк кладуть в борщ і варять до готовності.
    кешбек від 1 ₴
    -14%

    Суміш чотирьох перців: білий, чорний, зелений, рожевий. Білий перець – плід тієї ж рослини, що і знайомий для всіх нас чорний перець. Його обробляють особливим чином. Білий перець духмяніший, ніж чорний перець, але не такий пекучий. Чорний перець має болезаспокійливу, протизапальну, загальнозміцнюючу, бактерицидну, глистогінну, відхаркувальну та сечогінну дію. Він підвищує стресостійкість та налагоджує роботу серцево-судинної, травної, ендокринної та дихальної систем. Зелений перець отримують з плодів тієї ж перцевої ліани, що і чорний, і білий перець. Горошини зеленого перцю збираються недозрілими і не піддаються обварюванні. Смак у цього перцю менш гострий, зате він більш ароматний і ніжний. Рожевий перець досить популярний при використанні в кулінарії завдяки своєму незвичайному смаку, що поєднує нотки анісу і кислинку журавлини. Підходить ідеально для фінальної нотки в салатах, супах, до макаронів, омлету і будь-яких видів м яса, риби і морепродуктів.
    кешбек від 1 ₴
    -11%

    Суміш "Кунжутний мікс" Вживання кунжуту допомагає: знизити рівень холестерину та цукру в крові, попередити виникнення ракових клітин, зміцнити імунну систему, нормалізує обмінні процеси організму сприяє омолодженню. У кулінарії кунжутний мікс часто використовується для різного роду присипок, в тому числі для м'ясних страв і пекарських виробів. Застосовують даний продукт і для виготовлення солодощів, для посипання печива і тортів. Додається у салати.
    кешбек від 2 ₴
    -43%

    У 1784 році була відкрита лимонна кислота. Її виділив із недостиглих лимонів аптекар зі Швеції. На вигляд - це кристали білого порошку з кислим смаком. Її можна розчинити у спирті та воді. Лимонну кислоту активно використовують у харчовій промисловості. За її допомогою можна забезпечити триваліший термін зберігання продуктів. Вона є регулятором кислотності. Це чудовий консервант. Вона надає продуктам приємного кислуватого смаку. Крім того, її застосовують і в домашній кулінарії. Її додають до компотів, борщу, соусів, риби. Лимонна кислота у невеликих кількостях дозволена для використання у дитячих закладах для приготування їжі. Лимонною кислотою чистять посуд, пральну машину, праску, срібло, поверхні.
    -12%

    Картопляний крохмаль за зовнішнім виглядом це однорідний порошок, без грудочок і крупинок, без сторонніх запахів і присмаку. Його використовують у ковбасному виробництві, для приготування соусів, супів, солодких страв, йогуртів, плавлених сирів, хлібобулочних, кондитерських виробів, продуктів з низьким вмістом жиру і легких закусок для утворення чи поліпшення структури.