Сорт крупнокочанного салату Грейт Лейкс з тривалим періодом іспользованіяГрейт Лейкс - середньоранній сорт салату Айсберг від компанії SATIMEX. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості рослин становить 75-85 діб. Сорт призначений для культивування у відкритому грунті в літньо-осінній період. Характеризується відмінною холодостійкістю і високою стійкістю до стрілкування. Сорт Грейт Лейкс формує великі качани округлої форми, масою 185-250 г. Головки щільні, добре закриті. Листя яскраво-зеленого забарвлення, хвилясті по краях, дуже хрусткі і солодкі, зберігають свіжість протягом тривалого часу. Листя рекомендовані для вживання в свіжому вигляді, приготування бутербродів, салатів, прикраси готових блюд.Технологія виращіваніяДанний сорт салату можна розмножувати як розсадним способом, так і посівом насіння безпосередньо в грунт. Він добре росте на родючому пухкому грунті, добре обробленої і удобреному з осені. До прямого посіву насіння на ділянку доцільно приступати в квітні-травні. Оптимальна схема посіву - 35х35 см на глибину 1-2 см. Щоб уберегти посіви від поворотних заморозків, рекомендується вкрити грядку агроволокном. Перші сходи з'являються через один-два тижні. Коли сіянці сформують 2-3 справжніх листків, необхідно провести перше проріджування рослин, залишаючи між ними відстань 5-7 см. Другий раз проріджувати сіянці потрібно в фазу 4-5 справжніх листків. Надалі догляд за Айсбергом включає розпушування грунту, видалення бур'янів і регулярні поливи під корінь, завдяки чому рослини будуть формувати великий качан. На ділянці з салатом важливо не допускати як застою води, так і пересихання грунту, оскільки це може негативно позначитися на якості продукції.