Кокосовий торф - широко застосовують у овочівництві, квітникарстві, садівництві та інших галузях рослинництва: при гідропонному вирощуванні огірка, томату, перцю, суниці, грибів, троянд, гербер та інших культур, для пророщування насіння та вирощування розсади; у ґрунтових сумішах з перлітом, торфом, вермікулітом, керамзитом та ін. для горщикових культур. Кокосовий брикет 0,5 кг залити прохолодною водою, після чого він розмокає 15-20 хвилин і збільшується об'ємом до 6 - 7л. Чим нижче солевміст у кокосовому торфі, тим вища його якість, тому рекомендується після розбухання кокосовий торф додатково промити.
Можна застосовувати замість квіткової землі, торфу або звичайної садової землі для будь-яких декоративно-листяних, балконних або квітучих рослин, а також для висіву насіння та пересадки розсади.