Соняшниковий лецитин - це добавка, яку отримують шляхом витяжки фосфоліпідів із соняшникової олії. Лецитин необхідний організму як будівельний матеріал для відновлення і ремонту пошкоджених клітин. З лецитину складається 50% печінки, 30% мозкових тканин і 17% периферичних нервових волокон. Наш організм здатний сам частково продукувати фосфоліпіди (лецитин), а решту ми отримуємо з їжею. Стреси, різного роду збої в роботі організму призводять до дефіциту лецитину. Тому додатковий прийом цієї добавки є запорукою здоров'я всієї родини. Лецитин сприяє: - регенерації клітин; - прискоренню метаболізму та перешкоді формування жирових тканин; - зменшенню дратівливості, втоми і рівню стресу; - транспортуванню поживних речовин і вітамінів в усі тканини і органи; - виведенню токсинів; - захисту роботи печінки (один з найпотужніших гепатопротекторів); - активізації репродуктивної функції; - пом'якшенню проявів клімактеричного синдрому, відновлює менструальний цикл; - активізації процесів мислення та уваги; - розвитку плоду під час вагітності; - профілактиці жовчнокам'яних хвороб; - нормалізації балансу мінералів і жирів, допомагає боротися із зайвою вагою. Рекомендації щодо застосування. Добова норма лецитину для нормального розвитку дітей становить 1-4 грами, для дорослого - 5-7 грамів. Вживати у сухому виді, запиваючи водою, або з їжею (температура їжі не повинна перевищувати 40 градусів). Протипоказання: індивідуальна непереносимість. При жовчнокам'яній хворобі приймати обережно тільки після рекомендації лікаря.