Турки для приготування справжньої кави
Турки для кави — це посуд, який дозволяє навіть вдома приготувати напій із насиченим смаком та ароматом. Тим, хто цінує справжню каву, радимо недорого купити турку: інтернет-магазин Kasta приймає замовлення цілодобово.
Гарні турки для кави
Якщо говорити точно, посуд для варіння кави з довгою ручкою та вузьким горлечком називається «джезва». «Турка» — це народна назва, яка промовисто вказує на її походження.
У такому посуді варять класичну чорну каву: на газовій чи електричній плиті, а також на вугіллі або розігрітому піску. Конічна форма турки сприяє утворенню пінки, яка не дає випаровуватись ефірним оліям. У результаті виходить густий, насичений і ароматний напій.
Джезви прикрашають геометричними або рослинними орнаментами, а ручки виготовляють із металу, пластику чи дерева. Дерев’яні особливо зручні — не нагріваються разом із туркою і не плавляться, якщо випадково поставити посуд не дуже вдало на газ.
Як правильно вибрати турку для кави
Вибір посуду для приготування кави залежить від об’єму, який планується варити за один раз. Існують джезви об’ємом від 180 до 420 мл.
Другий важливий фактор — матеріал. Турки для кави виготовляють:
- з міді;
- з нержавіючої сталі;
- з глини або кераміки;
- з алюмінію.
Керамічні та глиняні турки дуже красиві. Деякі моделі мають знімні ручки — їх зручно брати з собою на відпочинок або в поїздку. Але є й нюанси: така турка для кави крихка, потребує дбайливого поводження та не переносить різких перепадів температури. Навіть після того, як ти знімеш джезву з вогню, процес приготування кави ще триває, адже кераміка продовжує віддавати тепло. Через це пінка може ще піднятись і навіть залити плиту.
Мідні та сталеві турки для кави — чудовий варіант. Це матеріали з високою теплопровідністю, завдяки чому кава нагрівається рівномірно, олії не горять і не з’являється гіркота у смаку. У мідних джезвах кава заварюється без кипіння, тому її аромат і смак залишаються чистими. До того ж, мідь і сталь набагато простіші в догляді, ніж кераміка. Алюмінієві турки для кави коштують недорого, але при нагріванні метал може вступати в реакцію з напоєм.
Каву в турці готують із зерен особливого помолу. На упаковці зазвичай є позначка про тип. Якщо ти мелеш каву самостійно або замовляєш помел у магазині, вибирай надтонкий — коли кавова маса нагадує порошок кориці.
Якщо хочеш насолоджуватися кавою без зайвого кофеїну, завітай до нашої категорії декаф — цей напій чудово підходить для приготування в турці та дозволить відчути всі принади кави, але без стимуляторів.
Нові надходження турок для кави в магазині Kasta
На Kasta представлено турки з нержавіючої сталі від провідних виробників кухонного посуду. Вони виглядають стильно й універсально, пасують до будь-якого інтер’єру, а об’єми від 180 до 420 мл підійдуть і для однієї людини, і для великої родини.
Переваги турок для кави, які є на Kasta:
- ергономічний дизайн;
- ударостійкість;
- екологічність.
За своїми характеристиками джезви з нержавіючої сталі майже не поступаються класичним мідним моделям.
Де купити турку для кави?
Якщо ти не любиш витрачати час на пошуки потрібного посуду, замов турку для кави на Kasta з доставкою по Києву, Харкову, Одесі, Львову, Дніпру та в інші міста України. Надійні виробники, сертифікований товар і високий рівень сервісу — ось що означає купувати на Kasta!
