triangle
    Колір
    Бренд
    Країна виробництва
    Galeador
    Очистити все

    Кава

    кешбек від 17 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA TANZANIA NORD Кава в зернах Танзанія (АА) дуже високо цінується у всьому світі. Цей сорт арабіки вирощується на плантаціях, розташованих на південних схилах легендарного вулкану Кіліманджаро. Тропічний клімат і вулканічні ґрунти надають цьому сорту трохи солодкуватий, рівний і збалансований смак, з приємною та легкою кислинкою у післясмаку. Мита обробка сприяє виявленню та збереженню всіх ароматичних та смакових якостей африканських зерен. Аромат: фруктові нотки, чорний чай, чорнослив. Смак: грейпфрут, яскраво виражена цитрусова кислинка. Якщо порівнювати з іншими сортами, то кава Танзанія трохи нагадує екзотичну кенійську каву, проте цей сорт відрізняється менш вираженою кислотністю та більшою м'якістю. Має приголомшливий шоколадний аромат з легкими нотками стиглого апельсина.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Цей сорт гватемальської арабики - яскравий і незабутній. "Особливо тверде зерно"). Зерно з маркуванням SHB збирається на висотах від 1400 м над рівнем моря.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Кава ARABICA PAPUA-NEW GUINEA Сорт: Typica, Mundo Nuvo, Bourbon, Arusha. Спосіб обробки: Washed, Sun-dried Висота: 1500 - 1800 метрів . Збір врожаю: квітень - серпень. Арабіка Папуа Нова Гвінея - відмінна кава зі збалансованим смаком, у букеті якої простежуються солодкуваті шоколадні нотки з терпкістю, слабкою кислинкою та фруктами в післясмаку. В ароматі винні та фруктові нотки переходять у щільніші хлібні півтони. Кавові насадження займають понад 80 000 га, 70 % ферм знаходиться в гірських регіонах країни, тут населення існує виключно за рахунок сільського господарства. У кавовій галузі зайнято 2,5 млн осіб. Лише 660 ферм займають площу від 1 до 30 гектарів, існують також 65 плантацій понад 30 гектарів. 90% кави виготовляється у п'яти провінціях, розташованих на гірській частині країни.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA BRAZIL Yellow Bourbon рівна, в міру м'яка і солодка кава з приємною вершковою текстурою. Кислинка незначна, трохи вловима - точно не злякає своїх супротивників. Гірчинка, незважаючи на середню обсмажування, є, але не заглушає смак напою. У кави виражений горіховий профіль - від мигдалю в еспресо до фундука та арахісу у напоях з молоком. Плюс відтінки житнього хліба, каштану, солодких фруктів. Післясмак тривалий, з димними нотами. Цю каву ми підбирали насамперед під еспресо. Напій виходить дуже рівний. Відмінно поєднується з молоком. Втім цей сорт підійде і для альтернативного заварювання. Напевно, до вподоби тим, хто не любить каву з яскравою і вибуховою кислинкою. Завдяки делікатному збалансованому смаку Бразилія Іпанема Жовтий Бурбон у 2016 та 2017 роках був найпопулярнішим моносортом серед наших покупців. Походження. Ця кава – продукт відомого бразильського виробника Іпанема (Ipanema Coffees). Компанія працює з 1969 року. Бразилія Іпанема Жовтий Бурбон надходить із ферм Каперінья та Ріу-Верде. Протягом більше десяти років ця кава продавалася ексклюзивно Starbucks. Сьогодні він доступний ширшому колу покупців, у тому числі і нам. Жовтий Бурбон культивується в Бразилії з 1859 року. року. Він має незвичайний жовтий колір ягід. Жовтий Бурбон – рідкісна бразильська арабіка, яку вирощують на лічених високогірних плантаціях південного сходу країни. Названий на ім'я острова в Індійському океані (сучасна назва острова - Реюньон). 1708 року французи посадили тут перші саджанці кави. Рослини згодом змінилися і перетворилися на самостійний різновид. Бурбон - це один із двох різновидів арабіки (разом з типикою), що дали основу сучасним її підвидам.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Індія Мусонний Малабар - одна з найнетиповіших арабік у нашому асортименті, кава-виключення. У ньому немає яскравої екстравагантної кислотності, немає виражених ягідних або фруктових відтінків. Однак Мусонний Малабар виділяється своєю родзинкою - особливим, не схожим на жоден інший, присмаком. Він добре запам'ятовується і легко надалі впізнається. Такий присмак часто зустрічається у каві, яку готують у Туреччині, Єгипті, Ізраїлі чи Греції. Для приготування класичної кави "по-східному" в турці мусонна Індія буде дуже доречною! Що ще є у смаковому букеті. Хлібні ноти, прянощі та спеції, а також, залежно від способу приготування, різної інтенсивності какао та горіхи, у тому числі трохи мускатного та мигдалю. І на завершення ніжна, ледве вловима лимонно-апельсинова кислинка. Плюс гіркуватість трохи вище середньої і цей мусонний присмак. Зерна Мусонного Малабара великі з незвичайним рудим, світло-коричневим відтінком, сильно електризуються при помелі. Ця кава універсальна, підійде для всіх способів приготування. Однак найяскравіше розкриє смак у ріжкових, автоматичних еспресо-кавоварках, гейзері і, звичайно ж, у турці! Відмінно поєднується з цукром і молоком, наближаючи напій до смаку какао. Легенда свідчить, що в період панування в Індії європейців, каву морем відправляли в європейські порти, і за місяці подорожі він піддавався неабиякому впливу вологих і теплих мусонних вітрів. Після прибуття зерна змінювали свої властивості, набували незвичайного жовтого кольору та унікальних смакових відтінків. Надалі транспортні системи покращувалися, час у дорозі скорочувався, кава стала перевозитися під захистом. Проте неповторні смакові характеристики теж зникли. В результаті виробники повернулися до технології штучного старіння зерен у мусонному кліматі. Тільки робиться це вже не в дорозі, а на спеціальних складах у Мангалорі на південному заході Індії. Зерна Мусонного Малабара проходять натуральну обробку і потім просто витримуються протягом трьох-чотирьох місяців у пергаментній кавовій оболонці на складах, що продувають вологим повітрям мусонного сезону. За цей час кава поглинає вологу, в ній проходить ряд біохімічних та фізичних змін, вона змінює колір, збільшується у розмірі і стає менш щільною.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA COSTA RICA Costa-Rica Tarrazu SHB EP (Коста-Ріка Тарразу) (1 кг) - високогірна 100 % арабіка митої обробки класу SHB EP (Strictly Hard Bean/European Preparation) з плантацій кооперативу CoopeTarrazu, території якого розташовуються в регіонах Tarrazú та Leon Cortes. Торгова марка "La Pastora" існує понад 50 років, і являє собою регіональний бленд арабік з 8 різних громад регіону Los Santos Tarrazú, що розташовуються на висотах від 1200 до 1600 метрів над рівнем моря. Збирання кавових ягід здійснюється вручну, що позитивно позначається на якості зеленого зерна. Сорти арабіки, що вирощуються на цій території: Caturra і Catuai. Кавові плантації розташовані в безпосередній близькості від вулкану San Marcos. Ґрунт вулканічного походження дає у смаку ніжну цитрусову кислинку. Смакові характеристики: цитрус, шоколад, тропічні фрукти. У післясмаку нотки молочного шоколаду, помірна гірчинка. Яскравий, але не різкий смак, щільне тіло, відмінний аромат.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Кава моно сорт у зернах Ефіопія Сідамо арабіка Gardman (Гардман)
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Сорт кави Гондурас — відрізняється середньою міцністю, з винними нотками та насиченим пряним ароматом. Гіркий смак кави гармонійно поєднується з пікантною легкою кислинкою. За смаком чиста Арабіка з Гондурасу найбільше нагадує колумбійські сорти Ексельсо і Супремо, але відрізняється від них більш вираженою гіркуватістю. Характер цього напою скоріше "чоловічий" для справжніх джентльменів Знавці цінують його за чудовий смак і стійкий аромат. Підходить для будь-якого способу приготування. Ідеально розкриває свої смакові якості в джезві та кавомашині. Одного разу спробувавши, Ви станете шанувальниками цього напою з високогірних плантацій.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA COLUMBIA SUPREMO Колумбія входить у топ 4 виробників кави у Усьому світі, а з виробництва митої арабіки - перша Кава для мешканців Колумбії - це більше ніж просто напій, це частина культури, тому і ставляться вони до цього дерева з великою повагою. Базові знання кави навіть запроваджено у шкільну програму. Колумбія налічує понад половину мільйона фермерів, які вирощують каву на території понад 900 тис. гектарів. Вирощують арабіку супремо в основному на схилах гірської системи Кордильєри на висоті 1250 – 2100 метрів. >Більше 90% всіх дрібних фермерів Колумбії володіють ділянками землі до 2 гектарів, це дозволяє їм збирати на рік 1.5-2 тонни кави на рік. Зерна супремо збираються виключно вручну. У Колумбії 2 сезони цвітіння кави в році і 2 сезони збирання врожаю. Цвіте кава з січня по березень і з липня до вересня, а збирають урожай з арелю по червень і з жовтня по грудень. Для обсмажування ми використовуємо Arabica Colombia MEDELLIN Supremo 17/18.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA SALVADOR Вашій увазі пропонується класична центральноамериканська кава сорту Арабіка Ель Сальвадор – новинка нашого інтернет-магазину. Умови зростання кави в Сальвадорі характерні для всієї Центральної Америки: вулканічні ґрунти, високогір'я, близькість океанів, тропічний клімат. Арабіка Ель Сальвадор збалансована і в міру міцна кава, що відмінно підходить для регулярного вживання, переважно в першій половині дня. Смак даного сорту трохи солодкуватий із вираженими нотками цитрусових, сухофруктів та ягід. У післясмаку присутня легка кислинка стиглої горобини, присмак мигдалю та благородна шоколадна гіркуватість. Аромат можна охарактеризувати як квітково-фруктовий з нотками какао бобів. Дана кава чудово розкривається при заварюванні у френч- прес та гейзерних кавоварках, кавомашинах та при класичному заварюванні в турці. Арабіка Ель Сальвадор припаде до смаку любителям складних центральноамериканських сортів, хоча він більш рівний і м'який, ніж, наприклад, костариканські або кубинські сорти.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Кава Куба Серрано Лавадо - це 100% елітна Арабіка. Він відрізняється чоловічим характером - кави щільна, з відтінками гіркого шоколаду. Залежно від способу приготування можуть бути відтінки спецій. У смаку виражена гіркуватість і майже відсутня кислотність. Кава в зернах Куба відрізняється від інших сортів Арабіки сильним присмаком гіркого диму та солодкої карамелі одночасно. Аромат насичений, яскравий. А нотки чорного шоколаду додають пікантності та насолоди.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Сорт| Guatemala - це чудова натуральна арабіка, що володіє легкою терпкістю виноградної кісточки і якраз таким "димним" післясмаком. Такої кавикави поєднує в собі солодкуватий смак фруктових ноток дині з легкою приємною терпкістю виноградної кісточки
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Кава Ethiopia Yirgacheffe Grade (Ефіопія Йіргачіф) - 100% ефіопська арабіка класу преміум з плантацій регіону Йіргачі . Повністю ручний збір та волога обробка гарантують високу якість зерна. Смакові характеристики: яскрава, легка кислинка, чистий та інтенсивний смак. У післясмаку винні ноти, ягоди. Тіло малої та середньої щільності
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Домініканський кава сорта Карома Естейт (Karoma Estate) відноситься до елітних сортів високогірної домініканської арабіки середньої обсмажування. Смак цієї кави збалансований, з легкою кислинкою. Зерну «Karoma Estate» збираються вручну і обробляються мокрим способом, а потім висушуються на сонці. Кава з Домініканської республіки вирощується на сімейних фермах, тому вона доступна у продажу в обмежених кількостях. Поціновувачі кавової культури гідно оцінять багатий смак цього напою з ніжним відтінком, що нагадує квітковий.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA GUATEMALA MARAGOGYPE Арабіка Марагоджип Гватемала - один з різновидів арабіки кави сорту Марагоджіп. Цей різновид одного з найвідоміших сортів "Typica" був отриманий в районі міста Марагоджіп бразильського штату Байа. На деревах цього різновиду дозрівають найбільші зерна у світі. Цей вид дуже примхливий і вимагає кропіткого догляду. Цим і пояснюється той факт, що Марагоджіп прижився у небагатьох країнах, а саме: Нікарагуа, Гватемалі та Мексиці, Колумбія. Кава Марагоджип, з Гватемали, має густий аромат, смак темного шоколаду, міцність і великий розмір зерна. Відтінок диму в ароматі. Кавові дерева були ввезені в Гватемалу в 1750 році єзуїтськими священиками. Надалі кавова індустрія розвивалася завдяки німецьким колоністам наприкінці ХІХ століття. Зерна, що виробляються в Гватемалі, по праву вважаються одними з найкращих у Центральній Америці. Кава росте на висоті 1600-2000 м і вище. Плантації захищені від морозу та прямих сонячних променів розлогими деревами.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA COLUMBIA DEFAC Колумбійська кава Декаф, або як у нас його прийнято називати - кава без кофеїну - має універсальний і ароматний смак за будь-якого способу приготування. Смак повністю відповідає Colombia Supremo EP. На відміну від більшості кави без кофеїну, наші кавові боби CO2 Decaf знешкоджені за допомогою процесу вуглекислого газу. Важливо ! Arabica Colombia Decaf не обробляється хімією, але для того щоб вивести кофеїн використовується виключно СО2 - це найбільш безпечний і природний процес, хоч і обходиться дорожче. Суть його така: зерна попередньо обробляють парою і поміщають у ємність із вуглекислим газом під надкритичним тиском від 73 до 300 атмосфер. У цьому середовищі зерна знаходяться від 6 до 10 годин, після чого тиск нормалізують, при цьому CO2 випаровується, а кофеїн відокремлюється фільтруванням і перетворюється на чистий кофеїн, який виглядає як білий порошок.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    Кава ARABICA KENYA Саме Арабіку Кенію багато хто вважає найкращою африканською кавою. Цей сорт дає прекрасний збалансований винний смак з нотками шоколаду без будь-якої гіркуватості. Має дуже високу густину. В ароматі присутні нотки лісових ягід та хліба. Вся кенійська кава дає виразну приємну кислинку (фруктову, лимонну, апельсинову). Напій виходить міцний, трохи терпкий, з гостринкою та стійким післясмаком. з кожним роком.
    кешбек від 16 ₴
    розстрочка
    -5%

    ARABICA NICARAGUA Загалом виділяють понад 100 різновидів сортів кави, але є два сорти, що виділять серед усіх видів: арабіка та робуста. Ці два сорти складають більшу частину усієї світової кавової промисловості. Це найпоширеніші сорти та відмінності між їхніми характеристиками сильно відрізняються. Розглянемо ключові моменти їхньої відмінностей. Смакові якості зерен арабіки Безперечно, першою та головною відмінністю буде смак, Ви можете зустріти напої від солодкого та м'якого до різкого та терпкого. Зерна арабіки на відміну від робусти мають ширший смаковий спектр. Смак та аромат одна з головних відмінностей між цими сортами. Цей сорт істотно дорожчий від робусти в силу своїх смакових якостей, але саме в цьому напої можна відчути всю красу смаку та аромату блогородного напою, саме зерна арабіки змушують нас закохуватися в каву. Смакові якості робусти відрізняються від нейтрального до різкого. Це все обумовлюється більш брутальністю культури сорту порівняно з попереднім. Але він має свої переваги. У робусті міститься в 2-3 рази більше кофеїну ніж у попередньому сорті, так само ці зерна більш стійкі до кліматичних умов і менше піддаються нападкам шкідників. Замість великого вмісту кофеїну, арабіка вмістила у собі практично вдвічі більше фруктози. Саме за рахунок цього вони мають більш солодкий смак і більшу популярність у любителів напою, що бадьорить. Велика кількість фруктози на пряму пов'язана з широким спектром аромату та смаку – горіхові, фруктові, шоколадні та інші нотки смаку можна легко знайти в сортах арабіки, чого не скажеш про робуста. Кліматичними умовами кави Безперечно різниця між кліматичними умовами дуже велика. Зерна арабіки потребують м'якшого, субтропічного клімату. Їм необхідно надмірно вологий клімат з плодючим ґрунтом. Цей сорт дуже схильний до нападів шкідників і досить вразливий до холодів. Одним із значущих чинників для сприятливого вирощування є висота – найсприятливішою вважається щонайменше 900 метрів над рівнем моря. Сорт робуста - грубіший сорт і менш вибагливий до різних факторів. Висота його вирощування від 200 до 800 метрів над рівнем моря, сама рослина мене податлива до нападок комах. Вартість виробництва цього сорту нижча Кліматично умови на пряму визначають смакові якості майбутнього напою. Зернова кава, що вирощується на висоті - ростуть повільніше за рахунок клімату, але через цей же фактор мають більш вишуканий смак і аромат. Кількість кофеїну Як я й писав раніше за кількістю кофеїну лідирує робуста, хоча за незнанням багато покупців вважають інакше. Фактична різниця кофеїну відрізняється майже втричі. Високогірні зерна кави арабіки містять 1% кофеїну, а робуста майже 2,7%. Дуже важливий факт у тому, що велика кількість кофеїну не означає більше користі організу. На жаль, одноразовий прийом великої кількості кофеїну, сприймається нашим організмом, як отрута. У цей час наш організм має намір якнайшвидше вивести кофеїн і включає захисні функції. Переважно це вироблення гормону стресу – кортизолу. З огляду на це у людини може виявитися сонливість, незначна пітливість, тремтіння в руках і так далі. Звичайно це не той ефект, що очікується від підбадьорливого напою. Візуальні відмінності зерен Зерна арабіки має більш довгасту, овальну форму і мають світло-коричневий колір. Робуста має круглу форму і більш тісний колір зерна на відміну від арабіки. Поява кави Арабіка припадає приблизно на шосте століття нашої ери. Виробництво його припадало тоді на території сучасних Ємену та Ефіопії (місто Мекка було центром торгівлі кавою). До початку 20 століття були відомі лише сорти Арабіки. Світовий ринок кави сортів арабіки та робусти співвідноситься 3/4, де 75% – арабіка та 25% припадає на сорти робусти. Найбільшим виробником арабіки у світі є – Бразилія, а робусти – В'єтнам. В основному в США сорти арабіки можна знайти у закладах та специфічних магазинах, робусту зазвичай ставлять на нижні полиці супермаркетів. За великим рахунком найкращими сортами в каві у світі - визнана арабіка або суміш з декількох вищих сортів. Незважаючи на всі переваги арабіки робуста, також знайшла своє місце на світовому ринку. За свої основні якості (дешевизна та кількість кофеїну) робусту визнали виробники розчинної кави. Один із головних факторів, що визначив це, зіграла цінова політика цієї кави. Крім розчинної кави цей сорт також люблять використовувати в італійських сумішах, що надає напою рясну пінку з характерною гіркотою. Сьогодні арабіка безперечно є переважним сортом кави на світовому ринку. Купити каву арабіка можна і у нашому інтернет-магазині. Ми завжди раді нашим клієнтам і готові відповісти на будь-які ваші питання щодо нашої продукції.