Історія цього Пу Ера почалася в 1976 році.
Саме тоді фабрика Сягуань представила його на виставці GuangZhou EXPO.
Чай справив фурор, особливо серед іноземних відвідувачів.
У 1979 році французький бізнесмен Фред Кемпл викупив велику партію цього Пу Ера для продажу в мережах аптек у Франції.
Більшість людей сприймали його як засіб для схуднення і для зниження тиску та рівня цукру в крові.
Однак, ви можете пити його як звичайний смачний чай.
А вже звичка до здорової дієти і доброго чаю ніколи зайвою не буде.
Через величезну популярність у Франції цього Пу Ера, його стали називати Сяо Фа То Ча або «Маленька Франція».
Хоча спочатку це був рецепт 7663.
Перша цифра «76» означає, що рецепт був остаточно зафіксований в 1976 році.
Наступна цифра «6» означає, що сировина для чаю відноситься до 6-го класу.
Зазвичай чайну сировину для пуеру (Мао Ча), поділяють на 11 або 12 рівнів. Від самого крихітного бутона ГунТін «GongTing « (Імператорський або Палацовий) до ТеЦзи «TeJi « (особливий сорт).
Далі йде сировина з 1-го по 10-й класи, де вже з'являються більш грубе і велике чайне листя та масні стебла.
Деякі чайні фабрики мають власний поділ: тільки від 11 до 9-го класу, наприклад, чайна фабрика MengHai. Тут сорт повинен мати відношення не до якості чайного матеріалу, а в основному до його нерівномірності.
Остання цифра «3» означає «Чайна фабрика XiaGuan», яка була поміщена на 3-е місце в ті часи, коли всі ці чайні фабрики належали уряду Китаю.
«1» означає чайну фабрику Куньмін, «2» означає чайну фабрику Менхай, а «4» означає чайну фабрику Лімінг.
Точи «Маленька Франція» бувають по 100 гр або 250 гр. Вони абсолютно ідентичні за рецептурою купажу і чайною сировиною, тому і якість у них однакова.