Орегано сушений. Більш звична для нас назва ― Материнка. В кулінарії: Чудово доповнює суміші прянощів для м'яса. Злегка виражений, властивий душице, аромат добре поєднується з м'ясними стравами. Хороша в складі маринаду для шашлику. Її часто додають в соуси і паштети. Любителі італійської кухні використовують орегано при приготуванні піци, додають оливкове масло і заправляють салати.Дуже добре додавати в чай. Для здоров'я: Материнка входить до складу величезної кількості трав'яних зборів і чаїв. В першу чергу робить позитивний вплив на дихальну систему людини. Допомагає при грудному кашлі. У цих випадках материнка, разом з бадьяном, приносять хороший результат. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Особливості: Відмінно поєднується з більшістю прянощів. Це базилік, кріп, петрушка, майоран, сушені овочі, розмарин, коріандр, фенугрек, цибуля, часник. Виражений аромат. Не всі його люблять. Дозування: По смаку. Трава володіє вираженим пряним ароматом.