Борошно розторопші Розторопша - лікарська рослина, цілющі властивості якої використовувалися з давніх часів. Але тільки в середині ХХ століття почалося цілеспрямоване вивчення особливостей компонентів складу. На сьогоднішній день її ефективність для лікування безлічі захворювань науково доведена. Борошно розторопші рекомендується до вживання з профілактичною метою всім, хто регулярно піддається впливу токсичних речовин на виробництві або в життя при проживанні в екологічно несприятливих районах. Користь борошна розторопші Склад борошна розторопші вражає великою кількістю компонентів з різноманітними корисними властивостями. Особливе значення має її гепатопротекторні якості, які обумовлюються наявністю силімарину. Цей комплекс, що включає 8 біологічно активних речовин, позитивно впливає на пошкоджені клітини печінки, сприяючи їх відновленню, і захищає від атрофічних процесів. Крім цього, силімарин виступає в якості потужного иммуномодулятора і антиоксиданту. Він володіє протипухлинними і противірусними властивостями, а також є загальновизнаним засобом проти вірусів, що провокують такі небезпечні захворювання, як гепатит С, грип, везикулярний стоматит. Інші компоненти борошна розторопші представлені омега 3 і 6 жирними кислотами, вітамінами А, Е, К, D, F, групи В, макро і мікроелементами (магній, калій, кальцій, залізо, цинк, селен, марганець), алкалоїдами, сапонінами і смолами. Завдяки їх цілющими властивостями прийом борошна розторопші сприяє: · Усуненню шкідливого холестерину, запобіганню атеросклерозу і тромбоутворенню; · Стабілізації жовчогінних процесів, очищенню кишківника і шлунка від токсинів і шлаків; · Профілактики та боротьбі з причиною вугрової висипки, прищів і висипань алергічного характеру; · Зниженню рівня глюкози в крові, попередженню ускладнень при діабеті 2 типу; · Поліпшенню засвоєння кальцію в кісткових тканинах, збереженню їх міцності і прискоренню регенерації при переломах; · Зменшенню зайвої ваги і нормалізації обмінних процесів. Застосування борошна з розторопші Залежно від поставленої мети борошно з розторопші рекомендується приймати відповідно до рекомендацій: 1. Для усунення проблем з печінкою - по 2 ч.л. за півгодини до їди тричі на день, запиваючи водою. 2. При хронічному панкреатиті - по 1 ч.л. ложці 3 рази щодня перед їжею. 3. Для лікування холециститу - починаючи з 1 ч.л. в день, збільшувати дозування до 3 ч.л. перед їжею. 4. Для схуднення - по 1 - 3 ч.л. три рази в день за 20 хвилин до їди. 5. Для очищення організму і профілактики - по 1 ч.л. в день три рази натщесерце. Для отримання помітного лікувального ефекту рекомендується приймати порошок протягом 2 місяців. Для збагачення щоденного раціону також можна додавати борошно в уже готові страви або в якості одного з інгредієнтів. Щоб приготувати смачні кекси необхідно змішати 150 г пшеничного борошна і 50 г порошку розторопші, 30 г цукрового піску, 0,5 ч. л. розпушувача, дрібку солі. Збити білок 1 яйця, додати 5 ст. л. натуральної рослинної олії, півсклянки молока і ванілі, змішати з сухою сумішшю. В останню чергу покласти жовток і розмішати до сметаноподібної консистенції. Розлити в підготовані формочки і запікати близько 40 хвилин в розігрітій духовці. В інтернет магазині «Здорове харчування» Ви можете купити борошно розторопші за найдоступнішими цінами в Україні. Ми пропонуємо виключно якісні продукти, перевірені нами особисто і ті, що володіють відповідними сертифікатами.