Протеїн золотого льону має дуже велику біологічну цінність i є чудовим джерелом білків рослинного походження. Крім цього, золотий льон - багате джерело поліненасичених жирних кислот (Омега3, Омега6), полісахаридів, фітоестрогенів, розчинних і нерозчинних харчових волокон, вітамінів (А, В, Е, F), мінералів (кальцій, магній, марганець, цинк, залізо, мідь, хром, фосфор, калій, натрій). Застосовується для високо протеїнових коктейлів і смузі, а також як добавка в салати, корисні десерти, гарніри і основні блюда. Підвищує тим самим вміст білків і вітамінів в кожному прийомі їжі. Насіння золотого льону ідеально підходять для "розвантажувальних днів". Лляне насіння нормалізує мікрофлору і моторику кишечника, що сприяє зниженню зайвої ваги і очищенню організму. Для цього достатньо вживати в день 2-3 чайні ложки протеїну золотого льону, запиваючи склянкою води або соку. Особливості застосування. В середньому рекомендована норма споживанная протеїна в день становить 1 г білка на 1 кг маси тіла. При занятті силовим спортом необхідно 2-3 г білка на 1 кг ваги тіла (в залежності від навантажень і плану тренувань). Загальна добова доза протеїну золотого льону не повинні перевищувати 30 г (3 столові ложки). Тому рекомендується комбінувати даний вид протеїну з іншими видами рослинних протеїнів. Протипоказання до прийому золотого льону: вагітність і годування груддю; сечо- і жовчнокам'яна хвороба; гострi запальні процеси шлунково-кишкового тракту; індивідуальна непереносимість. Енергетична цiннiсть в 100 г продукту: 241 кКал. Харчова цінність в 100 г продукту: бiлки - 36 г, жири - 7 г, вуглеводи - 9 г